Fuck!

Tappade min mobil i golvet idag. Kul! Nu går det inte att få på den igen, den bara durrar till lite då och då. Mitt abonemang går ju inte ut förrän till sommarn... Är det någon som känner för att ge mig sin mobil nu så går det jättebra!!

Såhär kunde det nästan ha sett ut.....

Käpphästen och Tomtenissen

Elsa och jag tog en sväng in till Vimmerby idag. När vi var inne på ö&b såg hon en käpphäst som hon ville ha. Men jag sa att hon fick skriva det på sin önskelista till tomten.

- Men mamma, då kan du ju säga det till tomten där ute!
-Det får ju du göra isåfall.
-Okej, men glöm inte att vi ska göra det då...

Så när vi kom ut var det bara att gå fram till den stackarn från Vimmerby IF som stod och grillade korv med en tomteluva på sig.

-Jasså, du vill ha en korv, undrade han.
-Kan du köpa en sån där häst till mig? sa Elsa.
-Eh.. Öh... Va? En häst?
Då fick mamma flika in:
-Ja, för du är väl tomtens Nisse, du kan väl hälsa tomten det?
-Ja, just det, det är klart jag ska. Men va heter du då?
-Elsa.

Det gjorde hon väl bra?! Det hade aldrig jag vågat ;P


Trött, tröttare, tröttast!

Man kan va trött på olika vis, så som slötrött och rent ut sagt skit skit slut. Det är vad jag är, vet knappt vart jag har ändan.. :S


Tydligen är Maja väldigt trött oxå, hon hade nästan somnat vid matbordet på dagis så de fick gå och lägga henne. Vet i katten vad det är med henne... Men det hänger väl ihop med förkylningen och sen spelar det nog in att jag lämnade kidsen på dagis vid 6,20 imorse. De va de enda som kommit dit och fröknen som öppnade gick och smågäspade när vi kom :P Då skär det lite i mitt mammahjärta det kan jag lova. Särskilt när Maja verkligen ville sova vidare oxå, hon va jätteledsen när vi väckte henne. =(

Elsa däremot gick alla tiders, inga som helst problem att lämna, värre är det att hämta. Då ska hon inte med hem, så nu är den perioden tillbaka. Lite jobbigt dock...


Tävling



Jag är med och tävlar om den här snygga stringhyllan från Rum21, om ni oxå vill vara med och tävla så kika in hos Furnish för att pröva Er lycka =)

Detta är min första tävling så nu håller vi tummarna allihopa!!


Se där ja...!

Jag klädde på Maja ordentligen med ytterkläder när vi skulle köra Elsa till mini-miniorerna, för jag tänkte att vi kunde ta oss en promenad Maja och jag. Trots duggregn, men vi skulle verkligen behöva det både hon och jag. Därför gick jag bara in och skulle hämta en sak och när jag ska gå och ta på mig skorna igen möts jag av det här :

 

Såhär kan det gå när man inte sover middagsluren när man är 1,5 år och samtidigt förkyld. =)


1...2...3...4,5,6,7,8,9,10!!!

Herregud alltså! Ibland bävar jag i min ande som svärmor säger =)
Idag har det inte varit världens bästa dag till att börja med ens, det hjälper ju inte att Maja valde att inte sova middag idag. Det blir ju inga muntra miner då precis.

Vid middagen dög det inte för fröken Maja, maten kastades omkring hej vilt (!) tillsägningar efter tillsägningar som inte hjälpte det minsta. När jag sedan vänder ryggen till för att hjälpa Elsa på toaletten hör jag världens kras. Då har Maja helt enkelt slängt ner tallriken på golvet. Jag brukar alltid ha plasttallrik till henne annars, men inte just idag... Då fick Anette frispelet, skrek hej vilt och bara sköt iväg Maja från bordet. Drog fram dammsugarn (igen) och fick bort allt splitter, sen in med henne och tvätta av henne.

- Å, nu kan du gå in på ditt rum, sa jag och puttade på i rätt riktning.

Där stog hon innanför dörren och tjöt, ja jag vet inte hur länge (alltså det rörde sig om minuter, inte timmar..) Jag bara ignorerade henne. Sen när hon tystnade gick jag och skulle kika efter vad hon gjorde, och så fort hon fick syn på min började hon böla igen.
Vaddå, hon är ju ändå 1,5 år, man kan ju inte dalta med dem hur länge som helst bara för att de är "minstingen".

Så här söt är hon inte jämt, bara nästan ;)

Jag kunde inte hålla mig...!






En ljusstake i hela huset...




Adventsstök

Alltså det är inte klokt va fort tiden går, på söndag är det första advent. Vilket betyder att jag måste sätta igång och putsa fönster och byta gardiner. För visst ska (ska å ska..?) man väl sätta upp julgardinerna till advent? Eller är det bara stjärnorna man sätter upp och gardinerna senare?? Jag minns inte hur jag gjorde förra året, men det känns som att tomtar och rött över huvud taget är lite tidigt än.

Hur gör du?



Adventljusstaken kommer från Carlssoninterior.se


Lilla Maja

När jag gick och väckte Maja imorse, kl. 9.00 (!!!) kände jag direkt att hon va glödhet. Stackarn hade feber, ville knappt ha någon frukost. Satte henne framför Pippi på rymmen, men det va inte bra det heller, sova kanske? Näe inte det heller. Lunchen petade jag i henne lite av i alla fall, sen sov hon en liten stund. Inte ens pepparkaka och lussebulle ville slinka ner i hennes gosiga lilla knubbmage när hon vaknade, då står det inte rätt till kan jag säga...

Sen när jag skulle gå till jobbet tog jag tempen på henne igen, med panodil ska tilläggas, då hade hon 39,1. Lilla gumman och hon blir så gnällig, (är inget jag är van vid) Elsa brukar det knappt märkas på om hon så har 40 graders feber.

Vi får väl se hur det är med henne när jag kommer hem. Sa till chefen att jag förmodligen blir hemma med henne imorgon, så hög feber försvinner nog inte bara sådär...

Now - Back to work.

Fyyy vilken ångest....



Den här lilla sötnosen fyllde 6 år igår, och jag glömde bort honom.....
Mattes gull!


Lussekatter - Jobb - Filmkväll med pälsk

Idag bakade vi lussekatter Elsa och jag. Alltså har jag invigt min nya bak/hushållsassisten, den får helt klart godkänt! Vi gjorde på en halvliter och ska man låta degen jäsa kvar i skålen så blir det perfekt, annars om man vill göra en större sats måste degen jäsa i en annan skål = ledsamt!

 


När jag kommer hem ikväll ska vi se på film Henke och jag, det blir The Hangover. En komedi, tror den är galet rolig faktiskt =) Eftersom vi har jobbat om varandra i helgen får vi passa på att mysa lite ikväll istället, någon förslag på nåt lite nyttigare snacks? (Hur nu snacks kan va nyttigt?) Dock missar jag ju boxen ikväll, gillar vi inte!! Det finns inte nån tid över i veckan för att ta igen det heller, mellan allt jobb och så har Henke jouren till veckan.



Inspiration tack!

Skulle absolut behöva en ny header, är det någon som har någon bra idé om hur jag ska göra? Bild eller inte bild? Färger? Ett nytt bra foto på mig kanske Mli?? <3

Filmen var helt okej faktiskt, lite kass början om jag ska vara helt ärlig. Men sen kom ju romantiken in såklart så kvällen var räddad. Nu blir det kudden, NattiNatt!

Falling Up



Nu ska jag slänga mig pladask i soffan och kika på den här rullen. Hoppas den är bra, jag valde bara i menyn. =)

Kidsen satt och åt sitt lördagsgodis så snällt i soffan förut, men nu ligger de vackert på sina kuddar och är såå fina! <3
Älsklingen mötte jag i princip bara i dörren när jag kom hem från jobbet. Eller han hade lagat mat åt oss som vi kunde äta tillsammans, men sen lämnade han mig med disk och två rastlösa ungar =) Lagom roligt en lördag, men det är väl som syrran sa: Det är ju inte varje helg det är såhär.


En sockerbagare här bor i staden...

Pepparkaksbak på gång

 

Första plåten klar =)


Lilla söta underbara unge!

Imorse när jag körde barnen till dagis sa Elsa:


-Mamma, när den där sparkcyklen står där...
-Mmm, sa jag och försökta fatta vilken sparkcykel hon babblade om =)
-Vart ska vi ha julgranen då?

Då slog det mig, hon menade min crosstrainer som står uppe i tv-rummet och tar upp en massa plats. Granen brukar stå där =) Stackars unge, hade hon gått å grubblat på om vi inte skulle kunna ha någon julgran i år då... Klart vi ska! Världens finaste!


Shoppat lite idag

Idag tog jag med mig mor min och Maja och åkte till Oskarshamn. Jag bytte mitt berlock till ett lite kraftigare, så nu har jag mitt guldhalsband äntligen! =) Jag passade på att handla lite till barnen oxå. Elsa fick den här kjolen bl.a. och Maja fick ett lucialinne eftersom de små ska fira lucia men inte de stora på dagis...



Är så grymt irriterad över det här med dagis alltså. Elsa verkar inte riktigt hundra där längre heller. Hon vill inte gå in och gömmer sig bakom oss när vi ska lämna. Men det kanske bara är något tillfälligt..?!
Men till det här med lucia då, Elsa är ju 4 år och har gått på dagis sen hon var ett. Men jag har fortfarande inte fått se henne lussa för oss, det brukar ju dagisbarnen göra. Men inte på det här dagiset, för här är det bara 5-åringarna som lussar för de andra barnen. Fram tills nu då, när de har bestämt på lilla avdelningen med 1 och 2-åringarna ska lussa för föräldrarna. Hur glad tror ni jag blev?? Hoppas bara att de tar sig i kragen på Elsas avdelning och inser hur illa det ser ut!
Innan har deras motivering varit att de tyckte det var pinsamt och onödigt när barnen inte ens kan sjunga utan bara fröknarna hörs. Är det så kan väl alla hjälpas åt, även föräldrarna? Men annars, om man blandar alla avdelningarna från 1-5 år, kan ju alla barn som kan sjunga så är det väl inte så jäkla farligt?!!!

Pust och stånk!!!

De här två och lite annat smått och gott klickade jag förresten hem från hm.com igår. =)


Den vänstra till Elsa och den högra till Maja

The Brills

Sådär ja, det var ju inte de första (hade blandat ihop dem..)

Utan de här blev det, har ju inte fått hem dem än heller. Så vem vet? Jag kanske ångrar mig...

 

Nu har båda kidsen vaccinerat sig. Det är bara jag kvar. Men när jag satt där ute i väntrummet idag så bara flög halsontet på mig, helt galet. Hur kan det bli så? Som om någon hade kastat det på mig. Så vi får väl se vad det blir av det.


Imorrn ska, om vi mår bra förstås, jag och Maja få sällskap av mamma/mormor Ingela en sväng till Oskarshamn. Ska byta mitt halsband som jag fick av barnen och Henke. Eller i alla fall berlocken. Elsa ska till dagis, och hon är såå lycklig eftersom det är gympa på onsdagarna.

 

Btw, jag lovade Elsa att hon skulle få gå till leksaksaffären när hon hade tagit sin spruta igår, så jag frågade innan vad hon ville köpa där:

 

- En duschmössa till gympan som Anna och Maria har (påhittade namn)!!

-Men vill du inte ha någon leksak då?

-Jo, såklart jag vill. Men jag kan få båda.


Så nu är badmössan nerpackad med omsorg i gympaväskan. =)))

Tänkte upp å ställa mig på WII fit-brädan en stund, se om man kan bränna lite kalorier :o

Koftor?

Är det någon som vet vart jag kan hitta en vanlig kofta att knäppa uppifrån och ner i barnstrl. De har några på h&m, men det är bara mönstrade skulle vilja ha enfärgade. Nåt som passar till mycket.

            
Alltså ingen sån här



Utan en sån här fast enfärgad då.


Det blev de första...

... trots dina råd Louise ;)

Är inte hemma nu så jag kan inte fixa med bilderna, men jag ska hem å beskära bilden så ni får se ordentligt tänkte jag =)

 




Tack!

Tack för alla smakråd, det är verkligen jättesvårt... Men det lutar nog åt de första eller de sista, som de flesta tydligen oxå tycker =) De stoa må va moderna men de är so not me!

Idag fick jag sovmorgon, jag vaknade dock redan när barnen satt och åt frukost. Men jag stannade kvar i sängen och fortsatte på min bok, " Mina hemligheter" av Sophie Kinsella. Va lite svårstartad, men när jag hade läst en tredjedel ungefär så kunde jag knappt slita mig. Så nu har jag läst ut den. Känns lite märkligt att ligga i sängen till klockan ett dock, det är en herrans massa år sen jag gjorde det.... :O

Ikväll ska vi till Karol och Micke, dit kommer även Nicke och Malin. Blir lite mat och så kanske lite sällskapsspel, alltid lika kul! Henke har redan gett sig iväg med grabbarna, det är tydligen bandypremiär här idag. Men det kunde han väl gott få när jag fick ligga och läsa så länge =)

Nu ska jag bara äta färdigt sen tänkte jag hoppa in i duschen medan Maja ändå sover. Elsa har hyrt en film idag när hon var och köpte lördagsgodis, med sin pappa givetvis. =) Så den kikar hon på en stund nu, det gäller att passa på medan havet ligger stilla. ;)

Smakråd tack!

Idag låg det två askar i postlådan, en från favoptik och en från optikbutiken =) Men det är lite svårt att välja om man säger så, det är ju inte allt för stor skillnad på dem heller, en är ganska stor och en är brun resten svarta... Men som sagt!! Säg mer än gärna vad ni tycker!


Från optikbutiken, svarta.


Oxå från optikbutiken, svarta.


Från Favoptik, svarta.


Favoptik, svarta, de stora...


Favoptik, dessa är lite bruna/guldiga i underkanten.


Vilka är ni egentligen?

Jag funderar ofta på vilka det är som är här inne och läser min blogg. Men det är så få som kommenterar, och så läste jag inne hos Jennie att hon undrade vilka hennes läsare är. Därför frågar jag er nu, vilka är ni egentligen? (Och den här gången vill jag verkligen ha massor med svar!!!)


Helgens bestyr över, back to vardag igen

Sådär, nu har man fyllt 25 år då oxå. Inte illa. Jag har verkligen inte haft en sekund över att skriva några rader. Men fredagen (självaste födelsedagen) gick åt till att fixa allt, mat, tårta, dukning osv osv.

Lördagen var inte så mycket mer än att skära all frukt till den exotiska brickan. Men där var verkligen Henke en riktig klippa, han har hjälpt mig så otroligt mycket =) Sen fixade vi iordning oss allihop och gick bort till lokalen där jag fick en massa paket, mest kuvert förresten. :P Bl.a. var det en hushållsassisten, som jag önskat mig. Är så ledsamt att baka både bröd och bullar utan. Sen fick jag ett halsband från Pearls for Girl´s, ett guldhalsband, ett presentkort på ansiktsrengöring med massage, ett presentkort på MUS där jag blir sminkad samt får ta ut produkter för en viss summa. Sen var det ju som sagt endel kuvert oxå, så vi får väl se vad det blor för de pengarna =) Massor med fina blommor fick jag ju oxå.

Tack alla för att ni kom och firade tillsammans med mig!











Å herrugud va de skrämde mig!

Idag när jag satt i kassan och precis en kund var färdig smög det fram en storvuxen karl 50+ vid kassan och utbrister:
-Men där är du ju!!! Man får gratulera! Hade det varit fredag idag så hade jag gett dig en kram!!

Fatta att jag hann tänka tusen tankar under bara några få sekunder! =)

"Men hjälp, vad har Henke hittat på nu?" "Är det sveriges radio?"

Näe, jag fattad inte ett dugg. Så kom Marita, min chef, med ett brett smile runt hörnet, det var ju bara han som säljer kläder till oss. Men de tyckte att de kunde driva med mig lite. Och visst fick de det, sånt är ju bara skoj! De får väl bara vänta till jag ger igen ;)

Nu är det dags för kvällsmat framför SOS Gute, sen väntar sänge jäääättetidigt ikväll, blir mycket och göra nu imorrn och på lördag. Men kul kommer det att bli! Så det kan hända att det kommer eka lite tomt här inne över helgen, bara så ni vet :P

Ha en toppenhelg nu, för det ska jag ha!! Många kramar!!!

Lortgris

Jag trodde inte mina ögon när jag kom till dagis och skulle hämta Elsa, jag fattar inte hur de kan bli så in i bomben skitiga rent ut sagt! Det blir de ju inte när de leker hemma.. :S

Jag säger bara, köp ALDRIG rosa ytterkläder!

 

Vilken tur att Henke jobbar bredvid dagis så vi kunde

roffa åt oss en plastsäck ;)


Första snön

Idag när vi tittade ut yrde snöflingorna för fullt. Men det är riktigt isigt ute, blåser ordentligt. Burr!




Elsa har börjat skriva mycket nu, eller hon skriver sitt namn men är väldigt intresserad av bokstäver. Maja blir tokvansinnig när Elsa sitter och skriver, hon vill ju måla samtidigt så det är inget annat än att de får sitta där och pyssla. =)

Maja målar lite varstans, pennorna är tydligen goda oxå =)


Visst gör hon fina "S"? Lilla stumpan har blivit så stor...!

 




Pussgurka


Flyg fula fluga, flyg!

Elsa va superduper trött när jag la henne, och det resulterar i gråt och protester. Men skam den som ger sig =)
När jag väl hade sagt GoNatt efter tandborstning och alla nattningsrutiner, och kommit ner för att se vad jag behövde fixa till innan jag fick sätta mig till rätta en stund, så hör jag henne gråta där uppe smått panikslaget. Springer upp och ser henne ligga under täcket för hon är totalt livrädd för en fluga som surrar där inne.

-Men mamma, när Stina skulle på semester sa hon att en fluga flög in i näsan på henne, sa hon alldeles förskräckt.
-Men flugor är inte farliga, de låter bara så där, försökte jag, stackars liten totalt livrädd.

Sen enades vi om att jag skulle försöka slå ner den, (hon har sne-tak där uppe så jag når ju lixom inte upp, trots att jag stod på en stol) men efter typ 20 minuter så gav jag upp. Katten va oxå där uppe och jagade, så jag lovade Elsa att Monty skulle vakta henne i natt och ta flugan om han kom ner från taket.

Men så fort jag har kommit ner igen:
-Men han fattar ju inte att han ska vakta mig mamma, han sprang ju ut, skriker hon då.

Så det var bara upp igen och på med cd-spelar på hög volym så hon inte skulle höra den nedrans flugan. Så nu har jag missat halva Äntligen Hemma den här veckan oxå, att man aldrig kan få se nåt som man vill, banne mig!


ÅHHHH!!

Jag hade beställt en tid för nagelförlängning på fredag, helgen till ära. Men så ringde tjejen mig imorse och ställde in, jag hinner ju inte på lördag (det är på lördag jag ska va fin) det enda hon kunde erbjuda va att förstärka mina egna naglar för det tog inte så lång tid, men jag har inte någon överflödig tid på lördag, det är massor som ska fixas då.

  • Skära all frukt till plankan
  • Duka
  • Garnera tårtorna
  • Hämta det grillade
  • Fixa iordning mig och kidsen

Så jag får helt enkelt gå med arbetarnaglar (= avbrutna, sköra, mjuka...) på min 25-årsfest =(

 


Lite blandat från helgen


Ska man vara fin får man lida pin =) Särskilt om man vill se ut som Guldlock på ljuståget


Blev att kamma ulltussen (katten)lite idag, allt det här  fick vi ihop. Så är det någon som kan karda ihop detta till garn så kan vi ju sticka oss varsin tröja?! ;p

Full fart

 


Värsta fotomodellerna =)


Det traditionella ljuståget


Vackert

 
Elsa och Nellie har ställt  upp sig fint när alla ska gå ut. Maja ville inte vara med alls (det höll på mer än en timme, lite för mycket när det är barn med) så hon och Henke höll till nere vid entrén, där det fanns leksaker.

 

Det är helt galet, vad svårt det är att fota i kyrkan alltså. Men jag får väl skylla mig själv som inte läst instruktionsboken ordentligt. Hade ju varit bättre om jag kunde fotat manuellt så jag t.ex kunde ställa in ISO´n ordentligt :S


RSS 2.0