Kvällslektyr

Fast jag egentligen borde släcka lampan och sluta mina blå kan jag inte motstå denna underbara tidning! Finns så otroligt mycket läckert som faller mig utmärkt i smaken :)

Jag är dessutom på jakt efter en korg, vedkorg, potatiskorg you name it till julgranen, som den på bilden. Såg det i en annan tidning och föll pladask, syrran pratade om zinkkruka som också verkar snyggt. Men det här är mer jag :)
Fast egentligen tror jag att min vedkorg, som egentligen är en lövkorg, passar utmärkt men det återstår att se.

GoNatt kära ni!


Sådärja!

Ingen klassisk adventskalender, men jag tycker allt att den ser inbjudande ut!


Adventspyssel till flickorna

Maja gick och la sig vid tjugo över sex ikväll (!!), vi tisslade och tasslade och blinkade med ögat Elsa och jag. Maja vill inte gå och lägga sig om inte Elsa gör det, men hon var så trött så hon orkade ingenting! Elsa ville ju titta på "Fixa rummet" på barnkanalen, och jag också för den delen ;) Va duktiga de är!

Men nu ligger de i alla fall och sussar sött de små liven <3 Det är en kämpig vecka för dem, de är inte vana att lämnas 6.15 på morgonen, men ibland blir det så när min hemska vecka krockar med Henkes jour...
Men nu plockar jag fram mina undangömda saker och här ska vikas ikväll. Köpte färdiga söta små kartonger, med siffror 1-24 och så har jag köpt lite småsaker som de ska få. Hoppas de blir glada!

Bilder kommer sen, jag lovar!


God morgon!

Idag var det inte lätt att få upp mina prinsessor, den ena lättare än den andra visserligen. Maja ville inte alls, tillslut tog jag upp henne till toaletten för morgonkissen, men hon totalvägrade. Då hade Henke kommit upp lägligt och lyfte in henne i sängen igen: "Okej, sov mer då, men vi ska till jobbet så när du vaknar är vi inte hemma". Usch stackarn, då svider det i mammahjärtat!
Men set hjälpte för då kom hon direkt: " jag vill, jag vill!!" :)

Hade någon slags tur oxå imorse, träffade Marlene vid skolan. Hon skulle till Ullared å förstöra en massa pengar. När jag var där köpte jag ett par jättegoa skinntummvantar, men en försvann i helgen... Det där med vantar...! Men nu skulle hon titta om de fanns kvar, hur är det möjligt att jag har tur?

Ha en strålande dag alla fina!


Längtar!

Beställde min efterlängtade väst i förgår, eftersom jag turligt nog blev överbjuden på tradera på en annan väst med bara några minuter kvar. Skönt för nu får jag ju den jag ville ha egentligen! :)
Det jag inte förstår är att alla bloggare skrev om att den bruna var slut överallt, både i butik och online. Men jag var och provade en i helgen, den vita hade tyvärr inte kommit in i butik men den kommer hem till mig inom snart framtid, väldigt snar framtid! Å för en ynka penning! Kan det bli bättre? :)


Å vad vi ska mysa i vinter du och jag!

 

Bild: hm.com

 

 


Denna dagen gick den också

Dagens sista tvätt snurrar nere nu, äntligen :)
Hunnit med simskola med Elsa också, lite dammsugning och annat tråkigt, därför jag inte har bloggat idag. Hur kul är det att läsa om städning och tvättning lixom? ;)
Ville inte gå och störa Elsa med kameran, så jag tog på Maja istället :)

Nu är det soffhäng, fast Henke har golvhäng istället ;)


Fanken också!

Efter det här skitvädret som höll på i helgen skiner idag solen, vilket är underbart, men den visar mig också vad skitvädret har gjort med alla min fönster.... :(


Tokstollar här hemma

Maja och jag myser och busar här innan dagis och jobb idag :)

Ha en bra dag alla fina idag!


Bokat och klart!

Nu har jag bokat Disney On Ice Princesses & Heroes i februari till hela familjen. Ska bli roligt att göra något hela familjen, var länge sen nu. Hotell ska bara bokas, blir en helhelg för tänk att det är min fredag-lördag-söndag-lediga-helg! :)









Bilder: http://www.disney.se/disneyonice/princessesandheroes/

Nu har jag också en!

Äntligen har jag den ombloggade glittrande tröjan, guld eller silver, jag tog silver. Diggade den, Henke tyckte märkligt nog också att den var snygg, haha!



När Elsa och Emmy kom förut sa Emmy:
"Å har du silver, ska du på disco?"

Men man kan ju ha det i alla fall tyckte jag :)

Vi bojkottar nog tyvärr julskyltningen idag, vi hade tänkt åka till Virserum och gå där, men det blåser ju storm ute. Elsa följde ändå med Emmy till Oskarshamn och skulle gå där så det är bara vi tre. Vi kanske går bort till tomten som kommer och delar ut lite godis till barnen med Maja sen bara. Vi får se. Tråkigt tycker jag, men jag har ju fått en hel del gjort här istället :)

Bytt ut de svarta stjärnorna mot vita, sprayat en massa färg så huvudet är alldeles bolmigt, satt upp Majas gardin och bytt hennes stjärna, flyttat runt lite filtar och stakar och dyligt :) Så förresten ringde jag till min, ja ni hörde rätt MIN, gammelmormor som är 94 år. Hon var pigg tyckte jag, klarar nästan allt själv och hennes läkare hade kallat henne för "lilla frun med de bra generna". Så jag vet ju vad jag har att vänta ;) Endel av hennes syskon är över 100 år och hennes pappa skulle fylla 100 år precis innan han dog, visst är det fascinerande?!

Vad gör du denna trista dag? Det blir vad man gör det till! :)

Nu kan jag inte skriva mer, för Maja står bredvid och vill spela på dator "Du har suttit jättelängeeeeee nu mammaaaaaa!" haha!
På åteseende!

Nytt stjärnskott i stan

Vill passa på att gratulera Malin och Nicke till deras lille son, och Agnes till hennes lillebror. Ta hand om er nu den närmsta tiden! Kram till er!


Lite färg gör det som nytt

Jag tror att jag har fått en ny hobby, kanske till och med skulle ta det längre än så och starta lackeringsfirma ;) haha!
Mina reservskor från bröllopet (alltså ett par med lite lägre klack) var vita men det är så svårt med vita skor tycker jag. Mycket bättre med svarta, lättare att matcha.

 

Så med lite färg blev det såhär:

 

 

 

 


Shoppingresultat

Maken och jag har varit i Jönköping och irrat runt på A6. Målet var att jag skulle handla för mina presentkort och pengar jag fick när jag fyllde år, samt att vi skulle köpa färdigt julklapparna.

Vi lyckades! Skor till hela familjen, som jag för övrigt fyndade på barnavdelningen till mig på Din sko.
Tjocka tröjor (bl.a den ombloggade silvriga!!) nattlinne, vändbar lammull/fleecefilt och mycket annat smått och gott till mig!
Märkligt nog köpte jag inget annat till barnen, fattar inte hur det gick till. Men det var säkert tidsbristen, vi gick bara dit vi var "tvungna".
En hel hög med klappar fixade vi oxå, vilket resulterade i kvitton till förbannelse.

Sen har vi ett par nya stjärnor som ska gratuleras inom snar framtid som det oxå handlades till. Herregud vad mycket fint det finns!

Nu blir det störtdykning i sängen, natti!


Briljant idé


Att få en fotpeeling som småbarnsförälder, är att gå med grus i skorna.




Klistrat fast

Jag har visst fastat här, ordentligt. Kan inte ta mig här ifrån. Sen kommer jag på, det måste jag skriva, det måste jag skriva och det måste jag skriva. Herregud ni måste va urless på mig! Men jag kan glädja er med att imorgon blir det inget, ja eller i alla fall inte före kl. 19 ;) jobb hela dagen lång!

Men lite fler bilder från dagen kanske?!




"Du måste ta på mig också mamma"









Meningen var att Safir skulle komma med, men tyvärr. Sen dog batteriet, så ni får nöja er med mig ;)

Typiskt

Skrev ju förut om budgivningen på Tradera. Hittade en som verkade vara populär från hm (alltså på Tradera), och alla skrev att den var slutsåld överallt.

Sen såg jag den jag tillslut budade på, inte mycket för all del men med frakt blir det (om jag nu vinner) 125:-

Jag leder fortfarande budgivningen, men kollade runt lite på hm.com för skojs skull. För att vara lite förberedd till på lördag då det bär iväg till Jönköping med maken. Då hittade jag den västen som alla skrev var slutsåld, fast då i vitt istället, vilket inte jag hade brytt mig om, för bara 149:- FÖR EN NY!! Typiskt!

Sen när jag skulle granska den jag budade på ordentligt, såg jag att den gick upp ända upp i halsen ingen V-ringning alltså. Å vad irriterad jag blir på min impusivitet ibland!

Är det någon som vill ha den jag har budad på, så kan ni väl bjuda över ;) Klicka här isåfall.


Nyheter här

Idag har jag införskaffat en ny blomma, då rosen tydligen tycker det är för mörkt för att ens kunna leva. Fick höra det här, och fick det även bekräftat hos den lokala blomsteraffären idag. Synd. Men men, nu står det en vanlig grön succulent på bordet. Den ska väl ändå klara sig?
Det roliga är att den är silversprayad (kan det passa bättre?), och så köpte jag lite mossa att ha runt. Inte vanlig vit, inte vanlig grön. Vad hette den nu igen? Amerikansk?



Antog ett förslag och köpte julblommor för att få lite mer julkänsla här hemma. Har tre lika dana fönster, som jag hade sex lika dana blommor och krukor i, så nu har jag portionerat ut dem på andra ställen i huset, vi får väl se om de överlever på sina nya platser. Eftersom jag har långgardiner nu istället har jag bara en blomma i varje fönster, kändes lite smartare.. Dock är jag på jakt efter vita stjärnor hit, till dessa tre fönster. Men hoppas jag hittar det på lördag i Jönköping.



Mina fina fick agera försökskaniner igen, bra nu såhär när det vankas julkortstagning. Men jag är ändå inte nöjd. Måste öva öva öva! Alltså jag är nöjd över ungarna, bara inte bilden ;)


Budar lite

För 60 riksdaler kan den bli min. Tradera is the shit!

 

 


Powerwalk

Elsa är i skolan och Maja på dagis. Då passade vi på att ta en PW tillsammans, skönt att kicka igång dagen!
Nu blir det frukost och sedan dusch när Henke drar till jobbet.


Lite bilder


<3


Försökskanin


Måste jag stå här?!


Våra kompisar


Katten spanar på fåglarna


Jag har bojkottar rött till jul i år. Jag tänkte köra på vitt och silver, kanske redan har nämt det? Men Elsa får i alla fall lite rött, hon har en röd stjärna och det är ju lite rött inne på hennes rum så där passar det ju. Majas gardin ska sys om lite innan jag sätter upp den. En stjärna har hon dock fått så länge ;)
Har pysslat med adventsljusen som ska stå på bordet oxå ikväll. Även testat lite manuellt och autofotning, har låååångt kvar innan jag kan manuellt :)


Elsas fönster


Manuellt                                        Auto

Förresten, rosen som står bredvid. Vad gör jag för fel med den? Hade en lika dan rosa innan, men de vissnar innan ens knopparna hinner slå ut. Jag som älskar rosor.... Tips mottages gärna!



Vem är du?

Jag tänkte på en sak. Här skriver jag av mig om allt som faller mig in, men inte en aning har jag om vem som läser egentligen. Ni vet massor om mig, men jag vet inte ett dugg om er.

Därför tänkte jag att ni kan skriva vem ni är och vad ni gillar mest som jag skriver om, vad ni vill höra mer om och vad ni vill höra mindre om. Har vi en deal? Tänkte väl det ;)


Adventspyssel

Detta är vad jag har pysslat med idag. Blev jättenöjd faktiskt, var länge skeptisk har nämligen kommit in stjärnvärden och vill egentligen inte ha några stakar. Men det är ju kul med variation!



Svärmor vill också ha sin omlackad (fast hon ska ha vit ) så hon slängde in sin hit också, när jag ändå höll på. Glömde ta förekort på "min" stake så som tur var va hennes här så detta är hennes ;) Den har en annan fot än min, men det lär ni väl se.


Taddaa! Passar perfekt nu!

Detta blev jag jättenöjd med, trots att jag egentligen hade köpt en megastjärna som jag skulle ha. Men när jag sen skulle sätta upp mina svarta stjärnor i de andra fönstrena blev det skitfult! Ja skitfult! Så kan vi inte ha det, absolut inte.
Vi ska ändå möta upp Henke som har varit på Posum-möte hela dagen och gå på simskolan tillsammans ( eller alltså Elsa går på simskola, vi andra badar ) så då får jag passa på att springa in på Konsum och se om de har några vita stjärnor. Var borta här på Framsteget ( som har massor med fin heminredning ) men de hade bara hela set med stjärnor och upphängning eller stjärnor på fot, och fötter har jag ju redan...

Sen har jag ju nyss köpt skräddarsydda gardiner ( helvita ) och hängt upp till skyhögt pris så därför tyckte jag att jag inte behövde köpa några direkta julgardiner heller. Men jag får ingen julkänsla alls av det här, vet inte hur jag ska göra...?
Barnen hade jättefina julgardiner förra året, men de passar ju inte längre. Jag är inte nöjd i alla fall och blev på så tråkigt humör.

Någon som har något att pigga upp med?


Kul hörrni!

Så här glad blir jag när jag ser hur många som har varit inne här idag. Trots att jag inte ens har gjort något inlägg, eller länkat.

Idag har det varit jobb och lite småplock innan det, men imorgon tror jag att jag ska smygstarta med adventspysslet. :)
Ses vi då?


Bildlektion

Försökte fota vårt uteprojekt, men det gick inget vidare. Läste lite på nätet om slutartid och bländare men blev inte klokare för det. Tänkte att jag har ju faktiskt en expert i huset bredvid så det är lika bra att gå in och fråga. Fick en lektion och faktiskt så satte sig endel. Men långt ifrån allt. Det är mycket att tänka på, men för att vara första riktiga försöket är jag nöjd, lite pixligt men det blir bättre nästa gång.

Dock är bilderna mörkare när jag lagt in dem i datorn än vad de är när jag ser dem i kameran, någon som vet vad det beror på? Eller vad jag kan göra åt det?

När jag hade lagt in alla bilderna i datorn, raderade jag dem på kameran. Onödigt att de tar plats lixom. Så skulle jag bara ta bort de som inte blev bra, såg inte att alla fortfarande var markerade, så råkade radera allihop. Surt sa räven. Kunde ju ha återställt dem från papperskorgen, men det kom jag inte på förrän nu så jag gick ut och tog om dem, haha!

Detta har ju stått hela sommaren, men mycket mysigare nu när man kan tända ljuset.

 

Den dåliga ljungen byttes ut mot tallris.

 

Den ljungen som var okej, hamnade här i.

 

Här vet jag inte vad jag gjorde för fel, men tycker den är lite häftig :)

 

 


Egentid

Middagen är redan avklarad, vi fixade det efter baket när vi ändå var igång. Lite efterrätt på det, sen satte sig tjejerna med sitt överblivna lördagsgodis och tittade på en film, Henke ville spela lite Zelda så jag satte mig här. Sitter nästan aldrig vid datorn längre, bara vid mobilen.

Passade på att beställa två ljusnät eftersom de andra två vi satte upp igår var helt trasiga, de lös bara på endel ställen. Såg jättemärkligt ut! Hoppas de hinner komma hem till advent. Hade sån tur, beställde från ellos.se, jag hade hade 40% rabatt på två varor så det var ju perfekt! :)

Sitter och kikar runt på en massa mysiga webbshoppar och drömmer mig bort, kanske ta tag i mitt projekt så det hinner bli klart till söndag då det måste upp i fönstrena. Var så komiskt när jag klickade in på Hannas blogg förut och såg mitt projekt bara lysa där :) Har inte bestämt om jag ska göra den vit eller silver bara. Vad tycker ni?

Nu ska jag ge mig ut och försöka fota gårdagens projekt. Tänkte försöka mig på med den riktiga kameran, när lyktorna lyser. Problemet är att jag inte har en aning om hur jag ska göra eller vilka inställningar jag ska ha... Hua! Har aldrig tagit mig tid att lära mig, det ser så lätt ut men det är det verkligen inte! Vi får se om ni får några fina bilder att titta på sen, eller inte.


Lussebak - check

Idag tog vi tag i lussekatterna. Endel tycker det är för tidigt, andra inte. Första advent är här om en vecka lixom, då måste det ju vara klart. Pepparkakorna får vi ta i veckan :)

Mästarhjälp har jag fått!


Lördagens avslut

Barnen har precis lagt sig, Maja med lite feber men ändå så pigg. Kvar är maken, jag, chipsskålen, dryck, husdjuren och Så mycket bättre. (som förvisso är slut nu, men det är ju så himla bra!) Gött att bara slappa nu.
Det blev inget Stellans lada, hann inte efter jobbet. Synd, ville så gärna. Istället bjöd maken mig på god middag tillsammans med resten av familjen som följdes av en mörkerjakt efter tallris. God jaktlycka blev det, då mina blomlådor numera pryds av riktigt fint tallris.
Min vita ljung vet jag inte vad som hände med?! Det är väl vädret, vi skyller på vädret. Det är inte som det ska ;)

Nu ska jag tillbaka till soffhänget, ha det gott alla och trevlig lördagskväll!


Hade finbesök i affären idag!




Ny dag - Nya möjligheter

Iväg till jobbet nu, sen får jag umgås med min älskade familj! Vi ska åka till Aby sen och gå i Stellans ladar. Hoppas de har öppet tills jag slutat bara :)

Ha en bra dag, det ska jag ha!


Jobbaredagen

Idag är det mastig dag på jobbet, men tar man det bara lugnt så går det alltid. Stänger ikväll oxå, samtidigt som Henke jobbar till 22.30 därför ska lillebror Simon ha kidsen ikväll. De har beställt fredagmys så vi får väl se hur de får ihop det hela. Men det är nog samma sak där, tar de det bara lugnt så går blir det kanon.

Känner mig inte hundra idag heller, huvudvärken ger inte med sig. Igår va det så illa så jag inte ens kunde ta hand om barnen själv. Min älskade ängel kom hem från jobbet till och med. Tur att det löste sig, ännu mer tur att jag tog mig upp ur sängen imorse....
Men man ska inte gnälla, bit ihop eller bryt ihop var det någon som sa till mig en gång. Det stämmer nog. :)

Nu är dags att återgå från lunchen och tillbaka till riktiga livet! Eftersom jag är på jobbet får ni stå ut med att det blir bildfritt ;)

Va gör ni idag?


Grått och trist

Usch vilken grå och trist dag, jag känner inte för att göra nåt alls idag. Huvudvärken hjälper ju inte precis till, borde kanske ta tag i den snart eftersom den gjort sig påmind väldigt länge...
Kikar i reklamen, ett reablad från Panduro piggade upp endel i alla fall, blir en liten beställning med pyssel till mig för en gångs skull. Julpyssel.
Sen va det ju ungefär sjuhundraelva reklamblad från olika leksaksaffärer som barnen gillade att bläddra i, den vill jag ha å den vill jag ha å jag vill ha allt på hela den här sidan å hela den sidan oxå... Så höll det på i sjuhundraelva kataloger ;) men jag har ju varit i Ullared så det är tyvärr redan klart, men jag tror de blir glada ändå, massor av det de pekade på låg i min vagn och följde med nig ut genom kassan. :) Tur jag känner dem och vet vad de vill ha!

Börjar bli dags att tänka på mat, igen. Det va ju inte länge sen vi åt lunch... Maken föreslog snabbmat från Grillstugan, men jag avböjde. Kanske skulle ta det ändå, orkar verkligen inte nu... Usch!


Dagen lider mot sitt slut

Nu har jag gjort mitt för idag, jobbat, lagat mat, myst med mina godingar, tagit en kort promenad med godingarna och Safir, så nu slänger jag mig i soffan och kikar på Grey´s.



Orkar jag ska jag även se Body of Proof, men annars blir det SOS med maken. Han kan väl få bestämma nåt då, okej då.. :)
Känner mig lite småkrasslig, mest på kvällarna, men även på mornarna innan jag har hostat upp, ursäkt! Sjungit upp då ;) Bäst att försöka kurera sig imorgon innan det blir mördarpasset på fredag, 8-20.15...
Barnen är också snoriga för den delen, så vi får väl se vad som händer! Hoppas att det vänder nu och att vi är krya hela högen!

Go Kväll!


Nytt i barnens garderob

Fick hem en beställning från Kappahl idag, jag gillar starkt deras barnkläder. Det fanns massor med snyggt nu till julhelgerna, hade lite svårt att solla ut. :) Skynda att fynda, endel rea finns kvar!
När jag såg dem tänkte jag att de kanske hade liknande på vuxenavdelningen, men tji fick jag. Vet inte vad det beror på, är det fjolårets vuxna mode som kommer på barnmode nu i år och jag precis vant mig vid det då? Det tar ju ett tag för mig att smälta varje gång nåt nytt kommer.. Hmm, ingen modefisk här inte... Tyvärr!
(Bilderna är länkar)


Men nu har jag fyndat en skol-klänning till Elsa.

En lite finare tunika som jag tänkte till jul eller kanske nyår.

Samt en jättesöt kofta, med puffärm och söta broderier på bröstet. En svart kofta kan man inte få för mycket utav, dessutom hade hon inte någon för tillfället...

Sen kunde jag ju inte låta Maja gå utan, så det fick bli den här toppen. Hon får ju en massa av storasyster, men det kan ju vara roligt med lite nytt eget fräscht någon gång också. Hon är lite mer pojk-flicka så det fanns inte så mycket som föll henne i smaken, men lite puffärm gick allt hem :)

Bilder: www.kappahl.se

Nyduschad

Får man inte följa med på simskola får man ju passa på å duscha här hemma.
Maja och jag har även hunnit med att sortera tvätten, när vi ändå var igång i garderoberna passade vi på att ta bort alla Majas kläder som hon vuxit ur. En hel del tyvärr... Men det fick bli förhandling om de flesta ;) haha hon är en väldigt stark vilja den där lilla damen. :)


Stolt mamma

Idag kom Elsa hem från simskolan med ett märke till :)
Frågan är om det är Elsa eller jag som är mest stolt?!


Filmmys

Ledig tisdag. Safir och jag en promenad upp till elljusspåret när vi hade lämnat Maja på dagis vid nio. Sen hem och duscha och äta frukost i lugn och ro.
Sen blev det dags att hämta Elsa vid skolan. Först fick hon minsann städa på sitt skrivbord efter allt pysslande, men nu sitter vi och tittar på film. Nanny McPhee för att vara exakt, spännande. Men nu måste vi pausa och gå och hämta Maja på dagis.


Glömde ju

Skrev allt så utförligt och noga igår, så kom jag på när jag gick och lullade på jobbet i eftermiddag att jag skrev ju inte vad min pappa fick. Min pappa fick minsann en flaska Växjöglögg och nio chokladpraliner i en vacker ask. :)

Vad gav du till din pappa?


Fars dag!

Idag grattade den här familjen hela tre pappor, först ut var barnens pappa min älskade make. Barnen tyckte att vi skulle sjunga något, så de sjöng "Ja må du leva" haha!
Han fick en förpackning med duschgel och deo från Axe, klassiker. Samt en parfym, Hugo Boss, och den luktade mumma kan man säga! :)

Sen gick vi iväg till Henriks pappa, min svärfar och barnens älskade farfar Kjell. Där blev vi bjudna på gofika och tårta. Henke och barnen hade tippat en liten lapp till honom i kiosken, om han har vunnit något är oklart. Det är tydligen inte slut än..

Efter det gick vi hem en stund och slappade lite i soffan, tittade på Barbie-filmen en gång till och så ringde Elsa efter Emmy (vem annars?!) hon ringde ju innan vi gick till Kjell så hon kunde ju minsann inte sitta hemma och ha tråkigt tyckte Elsa :)

Sen packade vi oss in i bilen en liten stund innan avsatt middagstid och stannade vid Länsmans i Virserum. Barnen njöt så mycket när de hade varit där med moster för någon månad sen, och jag har inte varit där sedan jag var liten. Det är nästan som en trollskog så vi ville gärna visa det för pappan i familjen.








Usch vilka smutsiga jackor!! Blir att tvätta lite igen...


Kan ni titta på varandra? sa jag... Maja som inte kan va seriös :P


Fina Safir röjde totalt, här är hon lite trött innan vi ska åka vidare


Elsa ville tyvärr oxå fota...




Middagen vi skulle på var hos den tredje pappan för dagen, min pappa, Henkes svärfar och barnens morfar. Vi blev bjudna på klyftpotatis, fläskytterfilé med någon svampsås (som jag märkligt nog gillade, gillar ju inte svamp annars). Efterrätt och senare kaffe med tårta, inte illa!
Safir fick också en liten fest dagen till ära, vi hade med en ben som tog henne ungefär två timmar att få slut på, så hon behövde alltså inte känna sig utanför.
Batteriet på kameran var slut redan i trollskogen, men jag gjorde tappra försök. Dock blev det bara suddiga, men håll till godo!



Det är så smidigt att mobilblogga, inga sladdar att trassla med eller datorer att vänta på. Men bilderna är ju inte alls lika roliga. Fast den här gången blev det i alla fall "riktiga" bilder, men jag är ju inte precis någon mästerfotograf så det är ju inte några märkvärdiga bilder ändå. Kul att ha i arkivet på det bästa man har bara :)


Snygg brud i lyxförpackning!


Nu är Maja lycklig

Det är alltid Elsa som har någon att leka med, och Maja blir ledsen. Hon får alltid vara med när de är här men när de går till den andra kompisen (läs Emmy ;) ) kan hon ju inte följa med.
Men idag är Klara här, de har lekt med dockorna och kört dem i vagnarna. Nu leker de ned tågbanan inne på Elsas rum, och vi kan sitta och slödricka kaffe och prata lite.
Elsa och Emmy sprang hem till Emmy en stund, det är så smidigt när de kan gå och komma lite som de vill, när vi ändå är hemma.
Sen blir det gomiddag dom följs av soffhäng och godis hela familjen. <3


Lördag

Slängde in ungarna och hunden i bilen å åkte till skogen igen. Det är så skönt å strosa i skogen, bland blåbär, lingon och fint dagg som bildar fina nät på buskar. Jag blev inspirerad av Thesa, länk till henne finns här nedanför till vänster. Hade bara mobilen med mig igen, men den här gången gjorde den lite vad de skulle i alla fall :)

Nu blir det fika å värma sig med en god kopp kaffe! Hoppas även på att kaffet gör susen mot huvudvärken och yrseln som slog till när vi kom hem...

 

 

 


Det börjar bra!

Det ser riktigt ljust ut kan man säga :)


Bortbjudna

Förut när jag städade som bäst tänkte jag lite på min kära vän Ulle, tänkte på att vi ska fira nyår tillsamannas (även med Mickan och Pontus) så skönt att det redan är bestämt! Jag trivs så bra tillsammans med Ulle oxå, jag känner att jag kan vara mig själv. Inget skådespel här inte! ;) Tänkte även på att jag skulle vilja träffa dem snart igen...

Kanske en halvtimme efter att jag tänkt lite på henne så ringde hon till mig, lite telepati där. Hon undrade då om vi ville komma och spela lite Chicago med dem ikväll. Alltid lika kul :) Dock inte riktigt lika kul att jag inte fått in mina berömda färgstegar på ett tag, så de sista gångerna har det varit vi som går hem som förlorarna...




Städdag

Idag måste jag ta tag i huset. Innan i veckan har jag slappat när jag varit ledig, men nu går det verkligen inte. Om det rasslar när man dammsuger, i ungefär hela huset så vet man att det inte var i onödan ;)
Tvättar lite oxå, å diskar å bäddar å kanske ska passa på att skura av golven oxå när jag ändå är i farten :)
Hade därför först tänkt å skriva att det inte blir några bilder idag, hur kul är det å se mig in städaction?!

Men så fick jag precis syn på min ena unge, som roar sig med pussel. Så go hon är lilla trollungen. <3
Förut sa jag till henne: Vilka snygga jeans du har, sånna skulle jag oxå vilja ha! ( ofta tycker jag att barnkläderna är mkt snyggare än vuxenkläderna... ) Då sa hon: Men mamma, då får du önska dig det av tomten. :) Snacka om att inpräntningen av att ha och ha har satt sig. Man får helt enkelt inte allt man vill ha.

Den andra, hon kom inte ens hem till sin lilla mamma efter skolan idag. Hon följde minsann med Emmy hem :) de där två alltså! De kommer hänga ihop länge <3


Speltime

Det gäller att ta vara på all tid man har. Nu spelar vi "Börja Läsa" spelet innan det är dags att laga mat.

Igår glömde jag i all hast att skriva om Elsas första simmärke. Hon va så stolt efter att hon hade tagit doppingen, tre gånger ska hon hoppa från kanten å titta under vattnet tre gånger. Nåt mer var det tre gånger men jag minns inte vad det var :O hon var så duktig, jag är såå stolt!


Teater

Elsa och jag har varit på teatern IDOL av gruppen JAG ÄR HÄR NU i Skeppet ikväll. Det va de två första radena som var fulla sen kom det inte fler, synd tycker jag när det väl anordnas nåt. Mycket tänkvärda ord och väldigt duktiga tjejer som spelade och sjöng!

Elsa köpte popcorn och cola, hon satt mest hela tiden med näsan i kartongen som ni kan se på bilden nedan. :)


Pappa-dotter-tid

Sitter i soffan och slösurfar lite medan Elsa och Henke spelar Super Mario :)
Det bästa Elsa vet, eller det bästa pappan vet oxå för den delen ;) Kvalitetstid, utan några krav på denna trista dag...
Elsa är så otroligt go idag så hon höjer mitt humör med hästlängder, vad gjorde man innan man hade dessa änglar?!


Nytt försök

Nu efter flera veckor, testar jag igen. Vi får se om en liten stund hur det går, om jag ska behöva sitta i telefonkö eller inte...
Frukost id kvart i elva hör väl inte till vanligheterna, men ligger man sömnlös en hel natt pga vissa omständigheter som jag inte vill gå in på här så får man ligga kvar i sängen lite extra. Särskilt när barnen är i skolan och på dagis...

Men ikväll är det simskola så jag tänkte ta mig en runda i vattnet, sen är det en teater här i Målilla för barn mellan 6-12 år tror jag det var. Man får passa på när der väl anordnas något här på landet. :)


Soffhäng

Efter en härlig dag med nära och kära ligger födelsedagsbarnet utslagen i soffan med sin fina make och skrattar gott till Time out och Tre trappor Gustavsson. Snart blir det film, för jag vägrar Starke man...

Tårtan blev god, å fin tyckte nog de flesta. Men på bilden syns det så fula bubblor så jag har ingen lust att skryta med den på bild :(

Fina paket, med änglar, vackra gammeldagsa godisskålar, regnställ, kläder, blommor, pengar å presentkort. Kan inte bli bättre! Är jättenöjd, tack alla fina!


Nödlösning

Ikväll kommer svärföräldrarna på lite mat, de kunde inte imorgon. Man måste ju ha nåt till kaffet oxå, och eftersom jag fick lite mousse kvar till tårtan vi ska ha imorgon gjorde jag en nödlösning med fyllda muffins :)
Inte särskilt snygga, men förhoppningsvis goda ;)


Första presenten

Elsa har pysslat på fritids till min födelsedag, egentligen är det imorgon men hon kunde inte hålla sig :) hihi

Titta så fint! Hon känner mig så väl, hon vet precis vad jag gillar <3

 

 

 


Konstaterande

Elsa förut: Men mamma, när vi lämnade teckningarna till Pippi så såg hon ju inte lika dan ut i ansiktet...
Efter en stunds betänketid sa jag: Men hon hade nog vuxit lite bara ( vad skulle jag säga? Jag kunde ju inte säga att det inte va riktiga Pippi, det är ju lite som med tomten lixom...)
Elsa: Ja hon hade nog ätit dom där pillrena ( hade fått det lite om bakfoten )


Syskonmys

Medan jag packar upp alla varor å förbereder fredagsmyset myser mina älskade hjärtan i soffan efter en lång dag.
Idag har mitt dåliga samvete hälsat på, hade velat varit hemma med barnen idag. Sista lovdagen, men de har haft det bra i alla fall har jag blivit informerad om :)

I helgen passar vi på att kalasa, så då blir det mycket tillsammanstid med nära och kära. Jag får suga i mig allt jag bara kan så lämnar nog det dåliga samvetet mig.

Nu ska jag göra sällskap med mina hjärtan, hur spenderar du denna afton?

Trevlig fredagskväll kära läsare!


Dagen så långt

Höll på att lägga upp de nya gardinerna när Ulle och William kom på spontanfika, det gillas! Dagen blir inte så lång då.

Sen bakade jag och barnen en sorts kakor till, till helgen. Så jag hoppas dina sex utmaningsveckor är över syrran ;)

Igår hjälpte min älskade make mig å fixa upp de andra gardinerna, mycket styr nu, men riktigt nöjd blev jag! Tillslut...


Precis fullt

Småfåglarna flyger mellan körsbärsträdet och fågelboet här ute på altanen hela tiden, det är precis smockat med fåglar! Katten är precis till sig, och vi sitter å myser i fönstret mest hela tiden :)


Go morron!

Mina goa ungar hade stängt in sig på Elsas rum och spelar spel och lyssnar på musik, så lät de sin mamma slumra en extra stund :)


På G hem

Två trötta å nöjda barn i bilen påväg hem.


Idolmötet!

Maja hittade total lycka!


Höstmarknad på ALV

Jag och barnen är på Astrid Lindgrens värld på höstmarknad tillsammans med Lina och barnens kusiner. Jättemysigt!
Nu ska Elsa och Arvid på höstlovsklubben tillsammans med rövarna, de små barnen och vi mammor passar på å strosa på marknaden.


RSS 2.0