Vittnesmålet

Idag var då dagen när jag skulle vittna. Jag har ju inte hunnit våndas så länge över det eftersom de ringde mig igår. Jag var klar hos synoptik redan vid tio i tio. Därför hann jag gå och sätta mig i bilen och åka bort till stegen. Tänkte att jag väntar där i bilen till de ringer. Klockan gick, och hon blev kvart över och tjugo över. De hade ju sagt att det kunde bli uppskjutet och att jag då skulle vara tillgänglig till de ringde helt enkelt.

Vid en sådär fem i halv gick jag in på stegen i alla fall, tänkte att det är ju bara att gå ut igen när de ringer. Det kan ju dröja till i eftermiddag lixom. Hade mobilen i handen hela tiden för jag var rädd att det inte skulle vara nån mottagning där inne. Men det var fullt hela tiden.

Sen skulle jag vika ihop gardintyget som jag hade tagit till mig och blev tvungen att lägga mobilen i fickan typ en halv minut. När jag tog upp den igen fick jag ett meddelande att de hade ringt. (Alltså att jag inte hade haft mottagning så det gick direkt till svararn....?!?!) En halv minut, paniken växer! Jag försöker ringa upp, men kommer till en röst som säger att det är många som ringer just nu. Henke ringer, antog att de hade hunnit försökt ringa hem oxå. Tryckte av honom, som bara ville säga att jag inte ska ringa upp utan att de ringer igen fick jag veta senare...

I alla fall, svarade de i växeln surt att de kan väl för sjutton inte hålla reda på vem som sökt mig minsann! Så hann jag inte mycket mer än lägga på med surtanten i växeln så ringde de....

Jag hade hoppats på att de skulle ställa frågor, men jag fick redogöra för hela händelsen. Vääääldigt jobbigt då jag själv, okej tillsammans med maken, ställt min egen diagnos: Alzheimer light!

Men det gick bra, de ställde lite frågor på det, när jag var klar. Så jag hoppas verkligen de får det straff de förtjänar!

Det har stått en hel del om detta i tidningen, men jag vill ändå inte gå in på det mer än såhär här. Undrar ni något får ni gärna fråga mig personligen, ni som kan.

That´s all for now.


Fyndat!

Igår när jag var i Västervik sög det ordentligt i shoppingtarmen! Passade då på att handla ordentligt, eller egentligen fick jag väl inte med mig massor hem... Barnen växer ju så förbaskat så de behövde nya jeans, lite tröjor å småplock till håret. Henke fick lite strumpor och ett par tröjor. Jag köpte mig faktiskt en hel blus ( båda ärmarna ingick i köpet ), de var ju jag som ville shoppa men kan inte bara handla till mig känns inget bra! Summa sumarium blev lite över 2000:- (!!)
Det bästa av allt var att jag äntligen fick mina pumps! Har letat efter ett par svarta som inte är allt för höga å inte för smal klack, mina som jag sprayade höll inte särskilt länge... Men provar man inte...

 


Idag har jag därimot fyndat, sprang in en sväng på stegen och loppisen i centrum i Hultsfred. Inte varje dag man får en stor tavla, en fet kandelaber, lite gardiner, en väska och ett par barnjeans för under 200:- nej jag glömde inte en nolla ;)

Så nu är det mycket projekt här i huset som komma skall. Jag har blivit placerad på köpstopp den här månaden av maken nu, så jag hoppas jag är sysslosatt ett tag framöver ;) Men det är jag säkert, det ska målas och sprayas och det ska sys en hel del. Spännande! Gardinerna ska förvandlas kan man säga, å nej jag ska inte behålla motivet på tavlan, ni kommer att hållas uppdaterade!

 

 


Anettes smörgåstårta

Jag lovade för ett tag sedan att lägga ut receptet på smörgåstårtan jag gjorde till Henkes födelsedagskalas. Helt ärligt har det försvunnit ur min hjärna, men jag blev påmind av en vänlig själ :) Så här kommer det:

image description

3 dl vispgrädde
Majonäs efter smak
1 pkt frusen dill
I pkt hönökaka ( med 6 halvmånar i )

Vispa grädden och blanda ihop med resten, dela upp detta i tre bunkar.

1:a lagret
Hacka ägg, räkor och purjolök. Blanda med gräddblandningen.

2:a lagret
Finhackad skinka och finhackad gurka blandas med gräddblandningen

Överst:
Gräddblandningen breds över tårtan. Ganera sedan med sallad, ägg, finhackad gruka, räkor, citroner och tomater.

Lycka till!



Åh shit!!

Idag har jag varit i Västervik, på sjukan. När jag kom ut och skulle sätta på mobilen igen hade ett Kalmarnummer ringt och lämnat ett meddelande. Det var från Tingsrätten....! Hur ofta ringer de mig? VAD vill de mig? Herregud! Paniken började komma krypandes, de ville att jag skulle ringa upp så fort som möjligt.
Jag ringde upp. Jag är kallad som vittne från en incident på jobbet. Imorgon! Snacka om kort varsel. Som tur är behöver jag inte infinna mig, utan det ska ske via telefon. Men ändå! Tycker det känns otroligt stressande, jag är inte gjord för sånt här....!

De ska ringa mig vid kl. 10 imorgon, men det kan bli uppskjutet så jag ska finnas tillgänglig till de har ringt. Jag har en tid på synoptik vid 9.30 (som varit bokat ett tag såklart) så vi får väl se hur dramatiskt det blir där inne. Det gäller att ladda mobilen inatt i alla fall.
Å tänka tänka tänka, hur gick det till nu igen.. Undra hur många timmars sömn jag får inatt?! Jag ligger ju redan efter med några hundra....

To be continued....


Söndagslyx

Den här läckerbiten står och väntar på mig i kylen. Ska hoppa in i duschen och äta kvällsmat först bara sen så! Henke är inte mycket för sånt, han ska äta nötter istället :)

Världens enklaste chokladmousse:

(till en portion)
Smält 75 gram valfri choklad, jag har vanlig mjölkchoklad, i 1dl grädde. Låt stå kall en stund och vispa sen upp det tillsammans. Varva med vispgrädde. Vola! Klart! :))



Amor vincit omnia

Äntligen har jag tagit mig tid att göra klart det sista till gillestugan. Jag visade ju en bild på en brudkista för ett tag sedan, den blev vit. Den har varit vit ett tag, men det skulle på en text oxå, i guld. Amor vincit omnia; Kärlek övervinner allt. Vackert!
Jag är relativt nöjd, jag gjorde lite för stort mellanrum mellan amor och vincit så det blev lite för trångt för omnia, men är som sagt ändå rätt nöjd!

Varför har vi ändrat om i gillestugan då? Jo skrivbordet vi hade var inte så stort, jag hade ingenstans att sitta med mitt "pyssel". Så vi köpte lite skivor och lite ben och satte upp ett vinkelskrivbord. Så nu får jag plats med symaskinen oxå. Ska inhandla lite lådor och sånt som jag kan "pynta" med där allt pyssel och sånt får plats. Så riktigt klart är det väl inte:)
Fåtöljerna vi hade framför brasan åkte ut, de va inte vidare snygga, men sköna dock! Bäddsoffan fick ta över den platsen, måste ju ha sängplatser när syrran kommer ;) måste säga att det blev riktigt bra, fick en röd tråd där nere bu känns det som. Vilket vi inre haft innan.
Rummet ser ut så här nu i alla fall, för er som är intresserade :)



Elsa funderar

I början av melodifestivalen ikväll visade de ett inslag från Radiohjälpen. De visade många fattiga barn från Afika. Elsa undrade då:
"Har dom inte mycket pengar?"
"Nej det har de inte." svarade jag bara.
"Men har vi skänkt pengar till dom då?! Det måste vi ju göra!"

Så nu har tjejerna ringt på varsitt bidrag, och är överlyckliga för att de har skänkt varsin guldpeng till de fattiga barnen som har det svårt.
Vi pratade även om fadderbarn. Det skulle vara roligt att ha ett fadderbarn, känna att man kan hjälpa någon i alla fall. Även om man inte har överdrivet mycket pengar så är det ju inte mycket man "förlorar" på att ha ett fadderbarn.
Det jag tänker på är hur man kan vara säker på att det kommer fram rätt. Vilka bolag som är seriösa.
Har ni några erfarenheter? Någon rekommendation kanske? Barnen, ja eller Elsa i alla fall, pratar ofta om barn som har det svårt och jag tror att hon skulle tycka det var jätteroligt att göra något sånt här!

Nu blir det Arne Dahl, får väl se om jag orkar hela eller om vi får dela upp den. Tre timmar lång är den ju, å jag är redan nu skit slut rent ut sagt...! :)


Myskväll för mig själv

Eftersom jag jobbar en stund imorrn och Henke har jouren stannade barnen hos morfar en natt till. Vad kvittar det om jag hämtar dem efter sju ikväll när de nästan ska i säng direkt eller vid ett imorrn? Lika så bra! Men va jag saknar dem! Helt galet!

Jag passar då på att se en film som jag vet att inte Henke vill se. Frågan är om det är så klokt att se den när jag är helt själv hemma? Kanske lipar genom hela filmen, har väldigt lätt till tårar.
Nåväl, upp till bevis. Klockan ringer 5.50 imorrn och filmen är 2 timmar lång så det är väl bäst att sätta igång!

Va gör du ikväll?


Lunchpromme

Tog mig en lite prominix på lunchen för att rensa skallen lite. Va riktigt skönt! Trodde i och för sig att det skulle va solsken idag, tyckte precis de sa det på vädret igår?! Men det är mulet och blåsigt.

Estelle har vi fått veta att den lilla prinsessan ska heta. Tycker det är jättefint! Varför är det alltid så mycket gnäll och uppståndelse över vad kungafamiljen gör? Kan de inte bara få göra som de själva vill? Alla andra familjer får ju döpa sina barn till vad de vill. (Eller ja nästan i alla fall, endel får ju avslag som bl.a. Asterix, Lovejoy, Anncoccozz och Brunstgnägg, men det är kanske inte så konstigt?)
Och för sjutton låt dem va i fred! Alla andra råder man till att ta det lugnt och lära känna sin nya lilla familj, men när det gäller kungahuset ska de helst åka land och rike runt och visa upp henne i varenda liten by! Fy skäms!


Lämnat barnen...

det har sedan länge varit bestämt att barnen skulle till pappa (alltså min pappa, barnens morfar) fredagen på sportlovet och sova där. Men så har vi hållt det lite öppet pga sjukdomar. Men nu har ju Elsa fått pencillin och det verkar gå åt rätt håll.
Precis innan vi skulle åka tog jag en "kontroll-temp" bara för att va säker lixom. Vad tror ni? Jo Maja hade 38,2 och Elsa 38,0. Hur är det möjligt? Maja kan jag förstå, men Elsa som går på pencillin borde ju inte ha feber.
Ringde pappa, men han sa att de fick komma ändå, så nu har jag lämnat dem. Men det känns inte bra i mitt mamma-hjärta att lämna bort febriga barn! Bara för att jag lovat att jobba...


Jag saknar dem redan....



Några fler som verkar sakna dem, eftersom de tagit plats på Elsas rum.
Hör inte till vanligheterna...




Välförtjänt!

Efter cykelturen till affären tog vi en välförtjänt fika i vårsolen på trappan. Frisk luft mot dessa bakterier är ju hur bra som helst!

Det här var en av sakerna vi saknade i det förra huset. Vårsolsfika på trappen! Grannarna tvärs över gatan på förra huset satt ofta ute på trappan och lapade sol, och vi blev alltid så avunsjuka. :)

 

Men givetvis bytte vi inte hus bara för den saken, det var en anledning bara.

 

 

 


Strålande sol, från klarblå himmel!

Barnen är rastlösa efter några dagars instängdhet, även jag :) Därför passar det ju alldeles utmärkt med detta väder! Ska bara fixa till frillan sen blir det en sväng till affären, behöver fylla på skafferiet lite. Barnen ville ha glass, varför inte?!
De är väldigt sugna på att cykla så vi tar en omväg så jag slipper gå i panik där bilarna kör som galningar. Då blir det mer rofyllt och man kan suga in all sol som skiner på näsan!

Måste ju även passa på att säga grattis till Victoria och Daniel, en liten prinsessa är född!



Bildkälla: Aftonbladet

Sömmerska kanske?

När barnen är sjuka och mest ligger vid tv'n hinner man ju med en del, om man vill förstås. Jag har länge tänkt göra nåt åt golvlampan som bara stod provisoriskt i vardagsrummet. Men det har inte blivit av. Men nu så!

 

 



Jag tog ett gammalt örngott med spets och sydde en fåll där jag kunde få in ett band som skulle fungera som dragsko. Är väldigt nöjd för att vara första gången jag syr en lampkjol.
Tyvärr var inte stommen på skärmen rund som ni kan se på första bilden så när lampan är tänd syns det, men det struntar jag i, tyckte det va lite charmigt.

 

 

 

 


Spooky buddies

Eftersom bion med Alvin och gänget 3 blev inställd för oss ikväll lovade vi tjejerna filmmys hemma istället. Lotten föll på Spooky buddies, lite rolig och barnen gillade den. Dock lite läskig för minstingen kanske, med tanke på att det utspelade sig vid halloween.
Men vi har sett de andra filmerna med buddies, fem små golden retriever-valpar som har huvudrollen. Med olika handling varje gång. Första vi såg heter Airbuddy och handlar om att valpisarna spelar fotboll t.ex.


Snacka om soldyrkare

 

Jo det sitter faktiskt en liten skit där och lapar sol. Kan man inte passa på när solen ligger på som bäst, utan måste ligga och sova hela dagen då får man ta det lilla som finns ;)

 

 


Mitt tur att vabba

Då gick det inte att förneka längre, idag var det dags att åka till läkarn med Elsa. Scharlakansfeber blev domen. Blä!!
Så hon blir hemma hela veckan, undra hur vi ska kunna lösa det..
Bion vi skulle på ikväll fick vi ställa in, så hemskt att såra mitt hjärta med det. Men så är det väl bara.


Dagen efter blir slappdag

Stackars lilla Elsa fick ont i magen igår kväll och gick och la sig med feber. sen kom lilla Ulrik på besök men strumpan är så duktig och vet precis hur man hanterar ett spann. Skönt! Synd bara att våra barn blir sjuka när vi är hos någon eller om någon är här.
Idag hade hon fortfarande feber och är jättetjock i halsen, så det blir bara slapp idag. Vi som hade tänkt grilla korv och åka pulka idag.

Elsa och jag tänkte se på Mio min Mio nu, men hon blev yr i huvudet så vi får väl se hur det blir med det....


Henriks brandmanstårta

Klart brandmannen ska ha en brandmanstårta tänkte jag och snodde ihop en. Med hans nummer på hjälmen och allt ;)

Fylld med blåbärs- och vit chokladmousse, spacklad med smörkräm. Förut har jag alltid spacklat med grädde, men det gör jag aldrig igen efter att jag provat smörkrämen.

 


Sneak peek

 

 


Halvvägs

Sådärja! Nu är de två matiga tårtorna i alla fall klara. Va gör det att jag visar den här, gästerna vet redan vad det bjuds på. Dessutom kanske de blir mer sugna när de får sukta efter dem ett helt dygn. Eller va säger ni?

 


Strul

Det är så otroligt smidigt att kunna blogga från mobilen, men så in i helvetes irriterande när det inte fungerar som det ska.
Många av er har säkert märkt att det inte alltid går att kommentera mina inlägg. När man skriver ett inlägg kan man välja om det ska vara kommenterbart eller inte. När blogg.se gjorde sin uppdatering till appen jag bloggar från blev det någon miss så den rutan är urbockad!
Då måste jag gå in på blogg.se i alla fall (så appen funkar ju i alla fall inte, kan man nästan säga) och bocka i rutan. Vilket jag uppenbarligen glömmer ibland.
Jag har mailat dem problemet och det var fler som hade gjort och de jobbar på att hitta en lösning... Vi får se hur lång tid det tar, men ha tålamod! :)

Är på jobbet ett par timmar till sen vankas det plankstek när jag kommer hem, mums! Efter det blir det flera timmars jobb med tårtorna. :) Men jag förberedde lite igår så det tar väl inte så gräsligt lång tid kan vi hoppas.
Kanske blir en bastu med maken när barnen lagt sig. Riktigt gutt efter en veckas jobb. Vi får väl se hur lång tid det tar med tråtorna först förstås, man vill ju inte sätta sig i bastun efter midnatt precis. Då kan det kvitta!

Vad gör ni ikväll?



Update apelsinhud

Fick lite experthjälp när jag gnällde sist om apelsinhuden. Charlotte på dermarome tipsade om deras produkten, men att de även gjorde en serie till Apoteket som heter Avene. Det nappade ju jag på direkt, pengarna försvinner ju åt höger å vänster hur man än bär sig åt så det är lika bra att testa budgetalternativet. Om man nu kan kalla det för budget, 650 spänn har jag lagt på det här så nu jävlar hoppas jag det är bra! :) Ögonkrämen fuskade jag dessvärre med och köpte en för 60 istället för avene som kostade 200, lite realist måste man väl va? Haha!

 



Passade även på att köpa den där sista grejen till gillestugan som helst ska bli klart. Det är klart att göra klart nu i alla fall, ni kommer fatta när ni ser vad jag menar ;)

 

 


Snöröj

I afton fanns det inget annat val än å sätta töserna framför tv'n och ta en tur med snöslungan. Bilen fick inte plats nånstans ju! Hur jag än vred och vände och åt vilket håll jag än gick blåste det rakt på mig.
Not to self snöslunga inte i blåst! Men om du måste, ha inte glasögon på dig!!
Efter ca en timme gav jag upp, då hade jag i alla fall fått undan så pass mycket att vi får plats med båda bilarna. Lämnade lite på baksidan till maken, nåt ska han la göra ;) haha

Sen fortsatte jag projekt gillestuga. Hoppas det hinner klart till helgen, det är nästan klart. Bara en liten väldigt viktig sak kvar. Den började jag med igår, fortsatte som sagt med idag och gör klart imorgon. Förhoppningsvis. Det absolut sista kanske inte blir klart till helgen, jaja vi får se!
Varför det nu måste bli klart till helgen är för vi ska ha kalajs då, alltid kul att va färdig när det kommer folk. :)
Bild nr 2 är en tjuvkik på vad som ska bli klart :) haha

Så imorrn blir det att förbereda till tårtorna. Ska bli spännande att göra lite tårtor igen. Bilder kommer givetvis, efter födelsedagsbarnet har sett den inte innan! :)

 


Uppvaktad (-e)

Titta vilken fin blomma mannen min kom hem med idag! (halsbandet jag pikade om igår ångrade jag mig om, gillar inte ens rött lixom)

Sen kom det ett väldans fint kort på posten! <3 Tack söta du!!


Alla <3 dag

Idag kom Elsa hem med en överraskning som hon gjort i skolan. Blir så glad när hon vill göra saker till mig, eller oss.

Glad alla hjärtans dag till er alla!!

När vi hade klätt av oss ytterkläderna ville Elsa berätta nåt som hänt av misstag idag. Hon hade råkat riva bästa kompisen i ögat (!) så hon brast ut i gråt. Lilla gumman. Maja va snabbt framme och tröstade <3

Men nu måste jag skynda mig, iväg till läkarn med Maja och se vad han tror om henne nu...


Fryser

Usch va jobbigt det är när man fryser inomhus. Lättare blir det inte när mätarn ser ut såhär i sovrummet när man ska gå och lägga sig.
Men så blir det väl när maken är på brandövning och jag jobbat. Ingen orkar tända en brasa vid nio lixom.

NattiNatti


Märkliga dagen

Dagen började ändå bra, det måste jag säga. Men det började dra ihop sig när jag hade lämnat Maja på dagis och skulle åka iväg till jobbet. Då var plötsligt bilnyckeln borta. Maja! Hopplös till att ta saker och lägga dem på nåt annat ställe, undra var hon fått det ifrån? ;)
Blev tvungen att ringa hem maken som hade extranyckeln i jackan. Hur typiskt är inte det då? Inte så särkilt när det var han i och för sig :)

Nåväl, äntligen var jag på väg, ringde jobbet och sa att jag inte skulle hinna i tid. När jag sitter där stressad bakom en slökörande lastbil ska jag köra ner passargerar-rutan för att slänga ut bananskalet. Vad händer? Jo det smäller till utav bara fan när halva rutan är nere sen börjar ena änden böja sig uppåt. (Väldigt svårt att förklara, lät till och med komiskt i mitt huvud idag när jag tänkte att jag skulle blogga om det...) Släpper knappen fort som bara attan, och försöker köra upp den igen, men icke! Där körde jag med rutan nere i minusgrader.
Men som tur var kunde Lena hjälpa mig på jobbet, hon drog upp den medan jag tryckte på knappen. Så nu är den i alla fall uppe. Fast det blir väl till att lämna in, för inte sitter den fast. Tydligen är det några jävla clips som har spruckit och släppt rutan.. Herregud, ni skulle sett hur det såg ut! Synd att jag inte hann fota :P

Men såhär kanske vi måste göra för att fixa till det, eller det är nog bäst att lämna in ändå.


Sen var det snöras när en kund öppnade entrédörren, schoffs sa det! Tur att hon inte hann ut, då hade det inte varit grannt.
Konstigt att jag tog mig hem helskinnad. Men det gjorde jag i alla fall, så helt otalt har jag det väl inte med han där uppe.

Men imorgon blir det att ringa läkarn, igen, då Maja har feber och ont när hon kissar nu igen. Så den pencillinen hon fick kan inte varit rätt, tog sista tabletten igår. Det är visst lite knöligt att medicinera de där urinvägsinfektionerna...
Jobbig känsla det där med varannandag-feber, det har ju varit såhär i flera månader. Det kan ju knappast vara normalt... Någon som tror sig veta vad det kan va? Så jag kan komma förberedd till farbror doktorn imorgon.

Nähä, nu ska jag gå och se om jag kan tjata till mig en liten nack-knådning av min kära make. :)

God afton!


Ja tack

Det här halsbandet skulle jag verkligen inte säga nej till imorgon! Lagom pris och allt, skulle jag behöva efter den här märkliga dan... Berättar om det senare ikväll!


Klok liten dam

Konversation mellan Maja och mig vid frukostbordet:

M: När kommer pappa?

A: Han är på jobbet, han hämtar dig på dagis sen.

M: Men, är du inte hemma då?

A: Nej, då ska jag jobba.

M: Men du har ju så mycket ont i huvet!

Haha, ja tänkt om det vore så enkelt att stanna hemma från jobbet...


Rörigt

Jag måste verkligen gå och lägga mig, men det är så mycket roligt att plocka och styra med här.
När vi flyttade in hör renoverade vi som bara hundan, men det är vissa saker som inte blev klara eller andra som vi inte blev nöjda med. Men nu, från ingenstans kom energi och inspiration flygande på både mig å maken, samtidigt. What are the odds?! :D

Liten tjuvkik kan ni ju allt få, kan ni gissa vad vi håller på med?


Apelsinhud?!

Alltså jag har fått ett nytt problem. Jag har alltid haft lätt för att få finnar i ansiktet, nu även på bröstet och ryggen. Men så köpte jag en djuprengörande tvätt och creme på apoteket, som tycktes hjälpa. Fast nu, helt plötsligt har jag fått ålderstecken runt munnen, rynkor och apelsinhud! Jag har inte ens passerat 30-strecket kan det ens vara möjligt?
Jag söker och söker, men hittar inga bra svar. Tänkte att jag skulle beställa hem någera bra varor som kunde få ordning på detta hemska ilandsproblem... Så tips mottages tacksamt!

Skulle antagligen behöva rubbet, tvätt, scrub, dag/nattcreme. Antar att det ska vara återfuktande eftersom det har blivit apelsinhud av det, men det får inte vara fel sort för då får jag mina hemska finnar igen..

Tänkte att jag kanske kunde hitta nåt här? Vad tror ni?

 

 


Huvudvärken from hell

Det är så typiskt, ledig dag och allt. Känns som att en lastbil har kört över huvudet tusen gånger eller nåt. Jag som skulle börjat planera för gillestugan.

Fattar inte vad det beror på?! Det är mer vanligt att jag vaknar MED huvudvärk än utan nu för tiden. Inget hjälper, har tagit Ipren och vilat i en timme (hur jag nu lyckade med det med två barn hemma...?) men ändå är den kvar och riktigt gror in sig i hjärnan. Ögat känns som det ska ploppa ut...

Usch vilket tråkigt inlägg. Men det skiter jag i, ni kommer ju ändå inte bemöda er med att skriva varken det ena eller andra, så...


Va ä' dä' för en da'?

Jo det är Henkes födelsedag, hurra hurra hurra!! 35 år fyller han idag, herregud han börjar ju bli gammal ;)

Men fy fadriken va tidigt vi fick gå upp idag för att hinna med och väcka honom med paket på sängen. Frukosten fick vi ta senare, vi va tvugna att hinna få iväg Elsa till skolans utedag. Matsäck och kälke och full mundering :)

 


Vilken underbar dag

Jag har bara sugit i mig all energi som har getts idag.
Matilda och lilla Selma har varit här hos mig och Maja en sväng på förmiddagen. Lite fika, sen blev det stress och jäkt för att hinn hämta Elsis på skolan. Maja tjöt hel vägen till och hela vägen från skolan, bara för att hon inte kunde åka kälke (svårt när det är grusat). Men jag njöt av hel promenixen, strålande solsken och en sådär -4 grader. Underbart!

Sen blev det oplanerad storstädning med soff-flyttning-och-sätta-tassar-under, haha! Genomsvett blev jag i alla fall. Fick fin hjälp av fina flickor, märkligt nog fick jag bara bild på en. :)

 

 

 

 

Nu ikväll har Elsa och jag varit på simskola. Jag passade på att simma lite, tänkte att det är bäst att simma en halvtimme i lugn takt än simma snabbt å stanna stup i kvarten. Gick mycket lättare med det tänket :)
Sen hade jag lovat henne bastu, så vi gjorde lite inpackning och hoppade in. Gött!!

Hemma väntade lilla Safir på promenad, så jag tog en sväng. När jag kom hem igen väntade kvällsmat med nypressad apelsinjuice. Alltså det kan va det godaste!

 


Nu ska jag softa en stund till i soffan innan lägg dags.

På återseende! :)

 

 

 

 

 

 


Succé

Vilken succé! Helt klart värt varenda krona!! Jag riktigt mös när jag såg hur mycket de uppskattade detta. Maja var så inne i det att hon inte ens brydde sig om godispåsen som stod mellan dem.

Lite souvenirer fick de med sig hem, de fick välja en sak inom en summa. Inte det lättaste när det fanns typ tre saker under 100 kr, (vi har även varit och länsat leksaksaffären tidigare idag) men de hittade i alla fall varsin sak och följde nöjda och belåtna med tillbaka till hotellet. Där vi nu svirar om, eller svirar på oss lite mer ytterkläder så vi kan gå iväg till kinan lite längre ner på gatan.

So long!


Börjar bra

Hoppas det blir bättre.
När vi skulle på bion kände vi att nåt inte stod rätt till med Maja. Jag trodde hon mådde illa, men nej sa hon, bara ont i huvudet. Va orolig att hon skulle spy inne i biosalongen...! När bion var slut var hon alldeles rosig om kinderna och sa att hon hade jätteont i huvudet. I med panodil, tog febern som visade 38,8... Kan man ha mer otur?! Stackarn! Men det verkar som att panodilen gör sitt, de tittar på Amigos och ritar nu. Håll tummarna! Det är ju trots allt Disney on ice vi verkligen är här för, så hoppas bara det är nåt tillfälligt.


Trött och förväntansfull

Lång dag på jobbet, barnen trötta och jag tröttare tror jag. Kommer hem ganska sent, slutar klockan sex ikväll och sen iväg och hämta barnen hos Henke på fritidsgården. Dirtekt hem och ge dem lite kvällsmat, sen packa inför helgens bravader! :)
Kunde ju gjort det igår, men då var jag ännu tröttare ;)

Det är äntligen dags för Disney on ice som jag skrev om för länge sen. De är väldigt förväntansfulla våra små liv. Vi har även bokat Mästerkatten i stövlar på 3D-bio (hur vi nu ska få dem att ha på sig ett par stora glasögon genom en hel film, typiskt Henke att testa). 



Eftersom detta är barnens helg, har de beställt McDonald´s, pizza och kinamat. Inte precis någon lchf-mat där, men det ska nog kunna ordnas :)

Vi har ju pratat om detta en hel del ett par veckor nu, så Maja trodde att vi skulle bo i husvagn som vi gjorde i somras eftersom Henke beskrev det som lite semester. Och det är det ju på ett sätt. Sen sa hon att hon ville bo kvar i vårt hus, hon ville inte flytta. Haha! Svårt att hänga med där kanske <3

Blir kanske en lång och jobbig bilresa dit pga vädret, men vad gör det. Jag kan inte hjälpa det! Jag blir glad av det här vädret, trots att jag antagligen är en av världens mest frusna människor som trivs jag nu.

När jag letade efter bilden här över i arkivet såg jag den här, och jag gillar den så mycket så därför tänker jag dela med mig av den en gång till :)
(Fick även höra igår att jag har endel läsare från Safirs kennel, men som inte riktigt "vågar" kommentera. Den här bilden är särskilt till er, och kommentera gärna! Jag blir så glad :) )


Ha en trevlig helg nu alla fina, kan vara så att jag inte skriver särskilt flitigt här nu när vi ska bort. Men det har jag ju inte gjort i veckan heller så det är ju ingen skillnad :)


RSS 2.0