Drog en bete

Två snygga brudar och jag tog en sväng till stan. Vi skulle fika, men de omförhandlade det så vi hamnade på McDonald's. Så skulle vi köpa löparkläder till Elsa, som vi sett på hm's hemsida och tyvärr sålt slut där i hennes storlek. Men de hade inte fått in det i butik än.. En annan jacka fick vi tag på i alla fall, lite småkrafs och sånt. Jag glodde ju såklart efter bröte till mig och damerna va så hjälpsamma, trots det hittade jag inget... För kräsen kanske! Just det, godis till ett helt kompani köpte vi oxå, farligt med stora godishus!

Nu en kaffe vid brasan med maken min, en bailys serveras tydligen till oxå ;)


Ser man på!

Tror detta är första gången som jag vaknar utvilad vid 8-tiden och det är helt tyst i huset.

Jag gick upp och hämtade tidningen, satte på kaffe. Sen kom söta lilla Maja. Hon ville se på Bullerbyn, så nu sitter vi i soffan. Hon tittar på tv'n å jag läser tidningen samtidigt som vi ser snön ringla ner utanför fönstret. Va är det för aprilväder såhär i mars? ;) Men då kanske våren kommer snabbare om aprilvädret kommer i mars!

Ser ni va barnens gräs har växt snabbt? Till veckan blir det att smycka dem så ska de få påskfint på deras rum :)

Har mycket planer och viljor för dagen. Vi får se vad det slutar med, uppdaterade lär ni väl bli. Kommer det mycket snö är det endel av planerna som går i stöpet direkt... Vi får se.
Vad hittar ni på en dag som denna?


Nöjd som 17!

För att vara andra gången på kort tid är jag riktigt nöjd! Hoppas nu att jag inte skiter i det "för att det är lite jobbigt" eller "jag är trött" eller "Henke har jouren kg har igen barnvakt". Ja ni som känner mig vet hur det kan låta. Men nu när jg avslöjar det här så kanske ni kan pusha på lite om ni inget hört på ett tag. Okej?! Ja då säger vi så!

Nu - dusch!!


Har man lovat så har man!

I helgen fick barnen varsin peng av deras gammelfarmor Ulla. Då frågade Elsa om hon fick köpa glass för den, självklart sa jag. Det gör vi i veckan. Nu är det i veckan men inte precis nåt glassväder, men har jag lovat så har jag. Men vi åt den inne, annars hade vi väl haft hela håret fullt med glass i detta blåsväder :)

De var så duktiga och bestämde och betalade själva. Stolt!


Så jävla gött alltså!!

Min förkylning har lite svårt att ge med sig, så jag hoppade över simskolan idag. Lika bra så det inte blir värre igen tänkte jag.
Planerade in en långpromenad istället. Men när jag väl nådde elljusspåret kunde jag inte hålla emot jogg-stegen! De bara kom, och de slutade inte. Så nästan hela vägen från elljusspåret upp till Jehovas och hem blev jogg! Kan det va 4 km?! Vilken enormt härlig känsla! Dock hade jag en bromskloss med mig, Safir. Men det bevisar ju bara att hon och jag måste ge oss ut oftare :) Vi kanske till och med kan ta med oss Elsa, det gick ju hur bra som helst för henne på premiären! Hon kanske drar ifrån ;)

Nu sitter vi å svalkar oss på trappan och inväntar resten av familjen innan kvällsmaten ska intas. Mysigt värre. Vilken underbar kväll det blev!!

Förresten, vem ser tröttast ut? Safir eller jag? ;)


Steget är taget

Känns riktigt sprudlande. Att det ska vara så svårt att ta tag i saker och ting som är så otroligt lätt egentligen! Ett telefonsamtal. Vad är det jag har varit rädd för? Men nu är det gjort. Hoppas bara inte jag tillhör de 20-25% som de säger nej till. Det vore ju hemskt! Nu när jag kommit så långt att jag bestämt mig för operation.
Håll tummarna!!


Ulligt värre

Vi hade bokat in en dejt med en liten skara lamm ute i bushen idag. Ett tiotal små söta lamm, jag blev bästis med en. Han ville praktiskt taget äta upp min hand, stackarn han fattade inte att hur mycket han än "tuttade" så fick han ingen mat. Men ack så söt! Tjejerna var helt begeistrade (stavas det så?!).


Vad tror ni?!

50:- om man kommer 80-tals utklädd, annars 100:- uppfyller jag kriterierna? ;)



Hur tänkte jag nu?!

Den bilden är ju inte precis nåt att va stolt över. Inget att skylta med. Varför la jag ut den?! Å inte kan jag skylla på det som kändisbloggarna gör, att de va på pickalurven och inte visste vad de gjorde. Att de inte kan stå för sina handlingar de gjorde under tiden. Det kan jag, bara att ta konsekvenserna, stå ut med allt fnissade och sneglande bakom ryggen. Bara för att jag la ut en bild utan att tänka! ;)
Men jaja, jag får väl bjussa på den. Va kvittar det lixom? Jag har ju mitt på det torra. :)



Lördagsgott

Elsa ville följa med pappa på en springtur, hon (läs pappan) har funderat på att anmäla henne till ett lopp i Vimmerby framöver. Då gäller det ju att träna!
Vad jag gör? Jag sitter här på trappan och hoppas jag blir lika rödrosa i facet som tröjan är ;)


Nu har vi sått

Jag nämde tidigare att barnen skulle få så. Nu är det klappat och klart. Nu gäller det bara att komma ihåg den dagliga duschen :P
Jag fick idén av Thesa, tyckte det verkade som ett utmärkt lagom stort påskprojekt :)

När gräset har kommit upp ska de få smycka det med varsin guldtupp, höna? Tupp är det nog, lite små ägg och fjädrar eller vad de kan tyckas vilja ha i.

 

 


Jag har köpt mig lite tid

Sådär, nu kan jag fundera en stund till. Jag sliter snart huvudet i stycken... Vad tror ni det är? Å vad tycker ni isåfall?


Jag måste nog be om ursäkt!

Influensan har satt sina spår och jag mår fortfarande inte helt bra, vilket har resulterat i noll bloggning. Eller alltså jag har tänkt på det lite, men jag har inte mycket annat än gnäll att förtella er så jag tänkte förskona er från det. Snällt va?!

Idag tog jag brudarna och åkte iväg till stegen igen (gör inget annat) hittade en hel del den här gången oxå, bland annat en överraskning och två små tallrikar som tjejerna ska få så på. Snott den idén från Thesa, men det ser riktigt härligt ut :)
Vi tog en sväng vidare till Vimmerby för att se vad de hade att erbjuda hos Lloyd, men jag blev duktig snål eftersom det är så himla billigt på stegen. Fanns massor med grejor där oxå, fast tjejerna va riktigt trötta på mig då så vi gick ut faktiskt :)

När Elsa och jag drog på simskola sa jag att det vore gott med bullar när man kom hem, man får välja sina pikar väl ;) Så när vi kom hem stod Henke mitt uppe i att och jag ställde mig givetvis vid hans sida och hjälpte till med det sista. Så nu har jag inte tid med er mer, för nu ska jag äta bullar!!


I influensans klor

Med ett tryck för bröstet och småtemp gav jag mig iväg till jobbet igår en stund, tre timmar skulle jag ju klara av. Kände mig frusen, ja ni vet. När jag kom hem var tempen fortfarande på 37,7 men hade så fruktansvärt ont i ryggen oxå.
Men inatt har jag frusit nåt så kopiöst, vid halv sju gav jag upp å tempade 39,2. Det va länge sen jag hade så mycket feber, hoppas det går fort över!
Jag som skulle re upp i tvättstugan och hänga ut nya tvättar i det fina vädret. Istället blir det soffa, kudde, filt och varmt the...


Gött!!

Kaffe på trappan i solskenet, sämre kan man ha det. Trots vab :)


Snygging

Elsa ville ha myskläder idag eftersom hon inte heller är pigg. Jag hittade en rosa munkjacka längst uppe i garderoben i strl 134, alltså lite stor men det gjorde inget.

-Den är ju inte så snygg, sa jag.
-Men mamma, jag behöver ju inte va snygg idag för jag ska inte leka med nån.


Kommit en bit på väg!

Sådärja! Nu har gardinen blivit tunika/klänning :) nöjd! Men jag har lite kvar, den ska tas in lite till och det ska sys fast ett linne under oxå. Tror jag. Men nu har jag styrt med det här hela eftermiddagen och kvällen så nu är det bäst att jag är lite social oxå :)


Sjukstuga, igen...

Vad är det här? Nu är det visserligen Majas tur, feber supersnorig, och det verkar tyvärr komma nåt gegg från ögonen...  ;(
Får vänta ut tills imorrn förmiddag så får vi se vad det blir av det.

Tänkte att jag skulle sy lite nu i eftermiddag, har inget mönster. Mer än i huvudet :P Men vad gör det om det inte blir bra? Det är ju bara 40 pix jag lagt ut så... Men eftersom jag har en syn framför mig hur det ska se ut, och blir det inte så blir jag så jäkla sur! Haha, men jag är ju i alla fall medveten. Hur eller hur, det jag ska komma till är att blir det inte som jag vill så blir jag sur och hela familjen blir lidande. Kanske bättre att avstå då? Bättre att sätta sig ute i solen men en kopp kaffe kanske.
Men samtidigt så vill jag ju... Åh! Äh, nu kör vi :)

image description

Har suttit och googlat runt lite för stundande födelsedagar oxå, spännande. Men jag får sån beslutsångest bara. Nån som blev nyfiken nu? Jag vet två i alla fall, eller jag kanske tre :))

Kramar!

Smakråd tack!

Jag har klätt in en av de tre tilltänkta krukorna med notblad, men har återigen svårt att bestämma om det blev bra eller ej. Krukorna är ju inte runda, utan fyrkantiga så det ser lite klumpigt ut tycker jag. Vad tycker ni? Ska jag fortsätta klä in de andra eller låta bli? :)




Hoppsan!

Jag skulle bara kolla en sak på datorn, sen skulle jag kila ut en runda nu på lunchen. Vad tror ni händer? Hade varit bättre om jag gått en promme först, å sen kollat den där grejjen. ÅÅH! Nu blev jag ju sittandes här, å nu är det dags att ut och knega igen.... Hopplöst!

Vad gör ni idag raringar?

Jag längtar hem till mina andra raringar, men lagom när jag kommer hem ska jag tippa dem i säng. (ja inte Henke då, han jobbar, det får han klara ut själv när han kommer hem) Sen mig själv, å sist men inte minst upp imorrn igen å fortsätta kneget innan jag kan ta helg. Men vad gör väl det, det är bara varannan helg...

Så trevlig helg då! :)

Fynden!

Jag hittade som vanligt lite pyssel på stegen, som var destination förut. Nu blir det att klä in lite smått i notpapper, placera ut ännu fler silverfat i huset och se om jag kan sy nåt spännande av de virkade dukarna ;) Måste bara hitta nåt knep så de inte repar upp sig...


Någon väntade oxå med spänning på vad som skulle hända med alla andra fynd från förra steg-besöket. Tavlan är nu färdigmålad, motivet utbytt och ska bara hängas upp senare ikväll förhoppningsvis. Kandelabern står på bordet, men jag har svårt att bestämma om den är för hög för att stå på bordet. Vad tycker ni? den känns för låg för att stå på golvet...




Spontantripp

Nu åker Maja och jag på en liten spontantripp innan vi ska hämta hem Elsa. Hoppas vi hittar lite fynd så vi kan pyssla lite i eftermiddag. Hittade lite inspo hos Clara. (se länk nere till vänster)

Jag hade en bild på oss här men det verkar va nåt knas för det går inte ladda upp bilden... Får se om det går senare kanske.


Vad var det för ett öga?!

Maja förut:

Det är nåt i min cola. (de hade varsin burkcola)

Så tittade hon ner i burken, uuuuurk!! Det är ett öga i den!!!

Haha! Stackarn, hon trodde verkligen det var ett öga i burken ;) Lätt att förklara att det är hennes spegelbild :)


Skönhetsoperation??

Jag håller på att prova ut linser som skulle kunna funka felfritt. Inte det lättaste! De är för torra, de nästa fastnar på ögat.
Nu har jag fått testa ett par som kostar 300:-/ box. Jag behöver ju två eftersom jag har två ögon (vem kunde tro det?!) alltså 600:-/månad. Där kommer mina skönhetsopertionsfunderingar in. Men klassas det som skönhetsoperation verkligen?
Någon som har erfarenheter av det? Är det värt pengarna? Det är en ganska stor summa nu, men i det stora hela är det en piss i havet om man jämför allt man lägger på glasögon och linser på en livslängd. Det blir ju säkerligen inte billigare ju fler år som går heller, snarare tvärt om.

Om jag skulle ha dessa linser som kostar mig 600:- i månaden skulle jag tjäna in operationen inom 4-5 år. Frågan är bara vart jag ska hitta de pengarna nu.....


Lunch på morfarsvägen

Det gäller att ta tillfällena i akt. Vi tände grillen så fick ungarna fixa sin lunch själva :)

 



Maja fick frågan om hon va sugen på korv, detta fick jag till svar.

 

Yeeey!



När vi tränar med Safir brukar vi använda korv som belöning, så det var någon som visade upp sin fina sida när korvdoften spred sig.

 



(Rubriken är ett internskämt, eftersom morfar heter Peter och vi bor på Peterslundsvägen brukar tjejerna skoja om det :) )

 


Soliga lördag

Idag skulle Henke röjja i allmänningen här utanför så jag och tjejerna åkte till Kråkeryd till ett par kompisar till barnen. Tyckte det var onödigt att ha dem springande här ute när Henke skulle elda en massa ris och bråte.
Vi blev runtvisade, så otroligt fint det är ute på landet, hästar och traktorer, frigfullt! Men när barnen inte hörde på fick jag höra en massa spökhistorier, creepy! Fast ändå intressant, eftersom de vet vad det mesta beror på. :)

När vi kom hem fortsatte vi att röjja ännu mer, mycket bråte efter sommarn som gick. Lekstugan fick sig en rejäl utrensning oxå. Så skönt!

Nu är vi alla nyduschade och mätta så nu blir det ännu mer myyyyys!! Så underbart att få spendera lediga tillfällen med familjen. Det är det här man lever för! <3




Ja det är fredagskväll å....

... INTE dans i folkets park, men mys i soffan! :)

Har min lediga fredag-lördag-söndag den här helgen, då gäller det att passa på att göra "allt man aldrig hinner". Så idag har jag målat tre ramar, sprayat feting-kandelabern och sytt om ett av Elsas linnen. Beställt ett foto till en av de nymålade ramarna, ett egenfotat som jag fäste mig vid väldigt.

Men nu tänker jag ägna mig åt min familj resten av kvällen så ska jag försöka va lite flitigare här resten av helgen istället. Den här veckan har varit mycket bakom pannbenet med vittnesmål och sjukhusbesök så jag har helt enkelt struntat i bloggen. Inget roligt att höra om ändå så nu tar vi nya tag.

God afton!


RSS 2.0