Vilket väder!

Härligt det är att sitta inne i affären och kika ut på det fina vädret. Det ser ju ut som när man är utomlands tycker jag.
Har jobbat hela veckan förutom i onsdags, då va jag ledig. Men den dagen sprang ju iväg hur fort som helst!
Nu jobbar jag "bara" måndag, tisdag och torsdag veckan som kommer sen har jag ledigt i helgen. Ska vi slå vad om att det åskar och regnar allt vad det går då!? :p
Henke tycker att mitt schema är ganska maffigt, barnen oxå. Elsa tckte minsann att jag borde stannat hemma idag. Men nu slutar jag snart för dagen så då ska jag åka hem och mysa med familjen och njuta en stund av det vackra vädret!
Lillbrorsan kommer för den delen och hämtar mig idag, han övningskör den busen! Så håll er inne i eftermiddag! ;)

Fy sjutton!

Inatt kom Elsa in till oss, jag tyckte hon kunde passa på at gå och kissa när hon ändå va halvvaken. Men hon sa att hon absolut inte va kissnödig så jag orkade inte tjata. Synd!
Vi 5.50 vaknade jag vettskrämd och trodde det var en spindel som kröp på magen, eller lixom på sidan. Jag snodde runt och borstade undan det, sen kände jag det igen. Samtidigt kände jag att jag va genomblöt. Va fan! Så varmt är det ju ite, jag kan ju inte va så svett..? Kom på att Elsa låg ju där, och hon hade kissat, i MIN säng! Det har hänt en gång tidigare, men det jävligt konstiga är att det bara är min säng som blir blöt och inte Henkes. Hon ligger ju i mitten. Så idag tvättar jag för hela slanten.

Ikväll ska Henke jobba, på nåt kollo i Virserum. Därför har jag bett mamma att komma hit så vi kan cykla på cykelbingon ikväll. Det är så skönt, man cyklar en timme och Elsa gillar det, sist fick vi faktiskt till och med bingo. =)

Nu ska jag fixa lite lunch till mig och Elsa, Maja orkade inte vänta så hon sover redan (med annan mat i magen givetvis...) sen ska vi ut i solen en stund, synd bara att det blåser. Men det är väl bara för att ja är ledig idag. Imorgon är det säkert fint igen. Det bästa vore kanske om jag jobbade alla dagar hela sommarn så resten av svenska folket får en fin sommar. Förlåt alla för att jag är ledig idag....

Jobbet

Jaha, då hade man ett megapass igen, 8-20.15. Ganska tufft, men det går ju bättre när man kan passa på att gå ut och sätta sig i solen på lunchen, 2 timmar har vi när vi jobbar heldag.
Fast det känns ju lite hemskt ändå å sitta här inne när alla kommer in med shorts å linne och alldeles rosiga om kinderna... Men på onsdag är jag ledig och det skulle väl va fint väder hela veckan om jag har fattat rätt, fast det ändrar sig säkert i skrivande stund bara för att jag berättar att jag är ledig...

Hotellvistelse

Jag genomförde precis en bokning av två nätter på Radisson SAS Royal Viking Hotel i Stockholm. Henke och jag tänkte ha något att se fram mot i sommar när jag jobbar. Först hade vi tänkt att åka någonstans hela familjen, men vi behöver verkligen en break från det vardagliga livet känner vi. Det är man väl värd efter hårt arbete? =)

Barnen och Henke ska åka över till Öland några dagar så barnen får ju sitt äventyr där. Plus att vi tänkte åka till Gränna och titta på när de gör polkagrisar och åka över till Visingsö och åka Remmalag. Jag var där när jag var liten och det är ett av de bästa "semester"-minnen jag har. Syrran tog med mig på en överraskningsresa för ett par år sen dit också. Då lovade jag mig själv att jag skulle ta med mig Elsa (Maja fanns inte då) dit. Vi har pratat om det lite här hemma och hon verkar väldigt intresserad, godis är ju väldigt poppis lixom. =)

Nu ska jag dra mig upp till soffan och kika på en film, med mein liebling. Det blev ju lite sent igår på självaste midsommarafton, regnigaste dagen på året skulle jag tro :p så idag är man ju ganska seg. Man är ju ingen ungdom längre ;p

På tal om igår förresten, jag hade ju lovat Elsa att vi skulle gå till hembyggdsparken och dansa kring stången, de andra tjejerna va ganska skeptiska till det pga regnet. Men jag sa att jag hade ju lovat Elsa så jag skulle minsann gå. Men det fick jag bittert ångra, när allt var slut kom världen skyfall! Trots att jag hade mina fina gummitstövlar och regnjacka (trodde i alla fall att det var en regnjacka..) på mig så blev jag genomsur, ett par tunna leggings är väl inte det bästa man kan ha på sig i regnväder kanske. Jag sprang hela vägen hem(läs nästan hela vägen) med gummistövlar och barnvagn, det måste varit en vacker syn, tror ni inte det?

Natti natti på er nu!


Midsommar

Jag får väl börja med att be om ursäkt för mitt dåliga bloggande. Skäms på mig! Men så kommer det nog att bli resten av sommarn också tyvärr, massor med jobb och den lilla tiden utöver det vill jag ju spendera med familjen.
Jag börjar mitt semesterschema på måndag, fullt ös med en gång blir det.

Imorgon ska vi till Nicke & Malin och fira midsommar, vi tar väl en liten sväng till hembyggdsparken med barnen så de får dansa kring midsommarstången. Sen blir det sill, grill, jordgubbsbakelse och spel för hela slanten.

Så Glad Midsommar och trevlig sommar till Er alla där ute!

Lunch

Är på jobbet, heldag idag. 8-20,15 ganska tufft pass. Men nu har jag lunch i 2 timmar, så jaghar tagit in lite tidningar som jag tänkte läsa, men till mitt dilemma. Jag är ju mitt i rivstarten, så jag vet inte vad jag sak äta för lunch... Igår åt jag kyckling och sallad, kan ju inte gärna äta det idag också. Fast det får nog bli det, det är ju gott så det gör ju inte så mycket. Nu är det bäst att jag tar igen mig lite så jag orkar med resten :p

GP ikväll föresten, kan jag väl gå med på. Men på ett villkor, att jag får ligga ner i soffan =)

Igår spelade vi Wii förresten, jätteskoj verkligen! Jobbigt bara för jag hade så grymt ont i benen sen jobbet, det riktigt värkte. Men där har jag tänkt att få min träning gjord hädanefter, det finns ju massor på Wii Fit. Då har man ju som en personlig tränare som kommer hem till en. :D

Nå väl, nu pyser jag!

GI

Nu har jag tröstat mig med ett medlemsskap på giviktkoll. Jag blev inspirerad av Helena, kolla in hennes inlägg: Då och nu.
Så nu ska jag köra igång med rivstarten, hoppas det går vägen den här gången.

Henke skulle komma hem lite tidigare idag ringde han och sa, skönt, då slipper jag ta med mig Maja när Elsa ska klippa sig i eftermiddag. Jag har lite fjärilar i magen inför det, vi måste nämligen ta ganska mycket på håret. Det är så grymt slitet, jag skulle bokat en tid för länge sen. Men det växer ju ut så det blir nog bra tillslut.
Ikväll är jag bjuden in till Angelika på ljusparty, jag känner inte för det det minsta, men man får väl agera snäll granne :p Jag har ju inte ens bränt ner mina ljus sen innan och nu till sommarn bränner jag ännu färre ljus. Så vad har jag där och göra egentligen?

Nu är det bäst att jag går och gör mig iordning lite så jag ser anständig ut när jag ska gå till frissan. =)

Uselt morgonhumör, verkligen!

Jag fattar inte vad det är med Elsa nu för tiden, hon som va en sådan glad unge. Solstråle kallade vi henne. Klart jag fattar vad det är, eller tror i alla fall att jag vet vad det är. Trots, eller så har hon blivit världens mest olyckligaste unge. Hon är jämt sur och tvär, ilsk som ett bi för minsta lilla nu för tiden.
Jag känner att jag inte kan vara glad tillbaka mot henne, det är inte bra. Det är illa. Tänk om hon blir världens problembarn bara för att jag är en sådan dålig mamma som inte kan stå emot hennes jäkla trots. Jag orkar inte med det här, jag känner att jag vill bädda ner mig och slippa skiten, rent ut sagt.
Jag vet inte vad jag ska göra, det går ut över alla... Hon kan tjura lika mycket mot sina kompisar och till slut tröttnar ju de också, och då har hon dem inte kvar. Jag har helt enkelt fått en unge med sämre humör än mig själv, och då är det riktigt illa mina vänner!

Det blir nog inte så mycket mer inlägg än det här idag, det är ju inte roligt att läsa om deppsaker precis. Helgen är fullspäckad med jobb så då lär det nog inte bli så mycket heller. Vi får se, helt enkelt.

Skatteåterbäringen

Wiiihooo!!
Jag hade inte väntat mig skatten idag, trots det har jag varit inne flera gånger och tittat på internetbanken. Men så var det någon som skrev om det på bilddagboken så jag gick in och kikade, igen, och mycket riktigt. Där var den, återbäringen. Hur gött var inte det då!?
Nu har vi tillbaka vårt buffertkonto igen, och det lär väl fyllas på allt eftersom Henke får in extra lönen från bradkåren :p

Nu ska jag ta mig en sväng på crosstrainern, sen hopp i duschen och efter det väntar Desperata hemmafruarna. Imorgon blir det lillebrors kombinerade examen och födelsedagskalas på mammas sida.

Tillslut

Maja somnade tillslut, och sov hela natten förutom en hostattack vid 5-snåret. Elsa däremot kom in till mig och skulle helst ligga på mig, på min kudde. Jag har inte sovit en blund inatt och käner mig helt mörbultad. Varför är man så lat att man inte går upp med henne till sin säng igen för, hon vet ju egentligen inget annat.
Söt var hon i alla fall när jag väckte henne med en puss på kinden och sa att det var dags att vakna om vi skulle hinna till dagis:
- JAG VILL SOVA MER!!!
Jag fattar inte hur hon kan sova så mycket när hon har sovit i vår säng, sover hon uppe i sitt rum går hon upp vid kl. 6 och sätter på tv´n, disney-kanalen är kanon!

Nu är det god tid för mig att unna mig lite frukost, hade inte tid med det innan jag körde Elsa till dagis, barnen fick gå i första hand. Som vanligt. =)
Snart kommer Henke hem också, han har varit på utbildning i Kalmar med jobbet. Han skulle inte kommit hem förrän i eftermiddag egentligen, men så ringde han och överraskade mig. Det tråkiga va att han ringde för att tala om att han hade sovit så dåligt inatt så när han kom hem skulle han gå och lägga sig. Kul va...?! Inte det man vill höra när man själv har sovit så illa, och dessutom har han ju sovit på Stadshotellet, så det borde väl inte va så illa?

Jag tror jag vill flytta ;)

Jag va inne och kikade på hemnet förut, jag brukar kika runt lite bara för att jag är nyfiken. Ni ska se vilken villa, i Virserum till på köpet. Dit skulle jag inte ha några bekymmer att flytta tillbaka till. Så är det någon som känner att de skulle kunna låna ut cirkus gurka en miljon till mig så varsågoda! Där finns allt jag saknar i det här huset och jag skulle trivas alldeles underbart där! Kolla själva får ni se.

Elsa sover förresten, ordentligt. Hon frågade bara en gång efter sin tutte. Jag fick visserligen lägga ner lite mer energi på nattningen än vanligt, men det är det defenitivt värt!!

Nu ska jag slänga mig på soffan, fast frågan är om det är lönt eftersom jag får springa in till Maja var femte minut...?

Å kära nån...

...nu har Maja fått nåt snetändning!! Hon ligger och illvrålar för full hals, jag är livrädd att hon ska väcka Elsa nu när hon väl har somnat, utan tutten.
Jag fattar ingenting, men det är väl någon slags testning, vi har ju kört femminutersmetoden med båda barnen och det har funkar kanon, tills nu. Men som sagt det är väl bara ett test, så fort jag kommer in tystnar hon och så fort jag visar tendens till att jag ska gå börjar hon om igen. Men nu är det inte lika intensivs som precis när hon började, så hon börjar väl tröttna och somnar snart. Hoppas jag!
För det kan ju inte bara komma, väl? Bara sådär? Att hon är livrädd att jag ska försvinna, det borde ju va någon förvarning, eller?! Jag kanske är dum. Vissa av Er, skulle jag tro, beskriver nog mig som iskall och ikänslig, men det är ju för hennes eget bästa, jag går ju in till henne med jämna mellanrum och säger godnatt och stoppar om henne. Vi får väl se var det här slutar...

Nappen

Elsa va verkligen ledsen igårkväll, hon hade jättesvårt att somna. Men tillslut somnade hon, med tummen i munnen. Jag vet inte om jag tycker det är bättre, men nu hade vi ju skickat iväg tutten till tomten så ge henne någon ny som Henke ville kändes ju ganska dumt i alla fall. Vi får väl se hur det går inatt.. Tomten hade ju varit och lagt ett paket på kudden inatt så Elsa öppnade överlycklig och undrade om hon fyllde år. Så jag undarar hur mycket hon har förstått utav det här..

 




Igår var vi ju en sväng, eller närmare bestämt en snabbvisit, till Chrille och Linda för att gratulera dem till lilla Alma. Elsa var sanbb med att fråga om hon fick hålla en stund.


Nu är Nellie hos Elsa en stund, de började med att pärla färdigt pippi-pärlplattan som Elsa höll på med när Nellie kom. Nu är de uppe på övervåningen och det låter som att de leker "pappa-barn". Det finns visst inga mammor med i leken. Fast det är väl mer så som de säger för en är mamma och en är bebis. Det är nästan det enda Elsa leker nu för tiden.

Btw; bilder får jag ingen ordning på, men nu får de va såhär!!


Nintendo Wii

Fasen vilket klipp vi gjorde på Tradera nu! Värsta paketet, med alla konsoller och brädan och en massa spel, nästan oanvänt. Kul för Elsa och hoppas jag kan använda det för att komma iform =)

Gött mos!

Tomten

Vi fick lite inspiration från Ulle att skicka Elsas napp till tomten. Så nu har Elsa klistrat igen kuvertet till tomten med nappen i, så ska hon få lägga den på brevlådan. Hon tyckte att vi kunde lägga den i vår postlåda så kunde tomten hämta den där. =) Men jag sa att han bor låångt ut i skogen så vi måste skickad den, så kommer han nog med en lite present till henne.

Vi får se vad som händer när hon ska lägga den på lådan, än så länge har det gått bra genom hårborstning och allt utan tutte. =)

Nu ska vi gå och gratulera till den lilla Alma, sen vidare till en försenad morsdag-bjudning på nyöppnade Moliljan. Alltså Lina och Henke ska bjuda sin mamma och så följer vi med hela familjerna.

Smaskens!!

Fan va bra det gick!

Är tillbax från löprundan, sprang runt Grönäng och när jag skulle svänga av hemmåt där jag brukar så tyckte inte jag att jag var så trött så jag fortsatte ända till 34:an och till statoil sen hem igen. dessutom hade jag samma tid som jag brukar ha den korta vägen så jag måste sprungit skitsnabbt trots att jag tyckte det gick långsamt. :D

Fan va gött!!

Frulle på sängen!

Idag tyckte Henke att jag såg så trött ut så han sa att jag kunde allt sova kvar en stund. Sen kom han och väckte mig en timme senare och det kändes som jag kunde sova 5 timmar till, men så log han som en sol så jag gnuggade ögonen lite extra och undrade avrför han va så glad. Då såg jag att han hade en bricka med sig, men frukost! precis så som jag vill ha det oxå! Underbart! Tack älskling!

Ikväll ska jag och Elsa till lillebror som har fyllt 16 år (fattar ingenting!!) vi var givetvis bjudna hela familjen, men Maja är så förkyld så Henke och hon får stanna hemma. henke vill ju ändå se fotbollsmatchen på tv ikväll, vad det nu var, Sverige-Danmanrk va det i alla fall. :p

Nu har jag tagit mig tid att slänga in mina bilde rpå bilddagboken så nu tror jag att jag ska ut och springa. Måste komma igen nu igen, jag har tappat. Synd jag hade verkligen kommit in i det innan. Sist gick jag ut för hårt så jag fick så jäkla ont i magen och fick stanna. Men jag gick ju i alla fall. Sen sprang jag sista biten, lite långsammare. :p Så jag får väl tänka på det nu, att inte springa för fort.
Det tråkiga är, att jag vill springa i skogen. Men jag törs inte för alla ormar. Det är jättehobbigt. Det finns ju massor med alternativ i skogen men inte alls många i samhället. dessutom tar det så mycket på knäna att springa på asfalt. Jag fick så ont i dem när jag la landet runt garget också så vi får väl se vart det här slutar.
Men nu ska jag allt ge mig iväg. Så får vi se hur det går..

Hej hopp!

Lite olika bilder...

Här kommer det lite bilder, som utlovats. Det är väldigt blandat, allt från speedwy till barnkalas. Titta och njut! =)






Nytt försök...

Idag på morgonen funkade inte nätet igen, jävla skit rent ut sagt! Jag fick starta om alltihop och dra ut sladdar och sätta i dem igen etc etc. Så nu funkar det en stund igen, hoppas inte det lägger av mitt i inlägget...

Jag har än så länge haft en riktigt pissig dag. Elsa ville inte äta sin fruksot, i vanlig ordning. Så jag fick tjata och tjata, tillslut kom vi iväg. Men jag har ingen bil idag så vi var tvunga att gå och Elsa cykla. Men hon va trött och hon frös och hon kom med alla möjliga undanflykter. Men tillslut kom vi fram och jag kunde tippa av henne på dagis för att snart upptäcka det härliga regnet. Maja hade varken regnkläder eller regnskydd till vagnen. Stackarn, jag hann inte med att tänka på det oxå när vi skulle iväg, hon är ju redan förkyld.
Så nu sitter jag här och trycker i mig fika, bullar och kakor som blev kvar efter kalaset, det är ju inte så smart när man deppar över vikten... Ni hör ju sjävla, det är bättre jag går och drar täcket över huvudet och stannar där tills imorgon eller varför inte nästa liv..?!

Jag jobbade igår. Det kom in en kille, en ryss för att vara mer exakt. Han brukar aldrig säga något knappt ens hej. Men igår var det annorlunda, han måste ha gått en svenskkurs eller något. Fast jag hörde knappt vad han sa, men han undrade i alla fall om jag var gift, utalade det med "g" och inte "j". Jag visade min hand och sa:
 -Nästan.
-Jaha sambo, trodde han. Det är inte seriöst, du kan gifta dig med mig, vill du det? och smilade upp sig allt han kunde, med världens krokigaste näsa.
Snacka om påflugen! Och så undrade han hur gammal jag var, det ska man ju aldrig fråga en kvinna har jag hört.

Konstigt det känns att beskriva mig själv som kvinna, jag vet inte. Är det någon som håller med mig, att ni känner så alltså? Men det borde ju stämma in, jag har ju alla andra vuxengrejer. :p Fast man kan väl vara en tjej bara för att man är vuxen, shit vuxen låter konstigt oxå..

Vi har ju haft kalas för Maja i helgen. Hon fick massor med fina sommarkläder, en ryggsäck, en dockvagn, lego och mycket mer. Tårtan gillade hon starkt, det kommer nog upp lite bilder snart, om nätet tillåter...
Vårt land är klart oxå, men det har jag inga kort på än så v får väl se när ni får se det... :S

Nu har jag inget mer vettigt att skriva så jag ger upp...

Jävla internet...!!

Jag hoppas, hoppas hoppas att det funkar nu!! Vi har varit utan internet nu hela helgen och knackligt innan det. Till råga på allt så ser vi på tv genom bredbandet så det har vi inte heller kunnat titta på.

Jag ska skriva lite mer senare, jag hinner inte nu. Men nu vet ni att jag lever i alla fall!

RSS 2.0