Snart så!

Är landet helt klart, det är bara lite av den lilla stenen som ska i mellan, som en fog ungefär. Men jag säger bara en sak: stackars mina knän och min lilla rygg. Det är ju inte så att jag har varken bra knän eller rygg så det var ju inte så genomtänkt det här egentligen. Men nu är det i alla fall snart gjort och jag får vila mig och ta igen mig efter helgen.

Vi har ombytta roller här Henke och jag, medan jag la i stenarna och hämtade de sista små, storstädade han hela huset inför kalaset. Så idag har jag bara gräsklippning och tårtbakning på schemat, och givetvis ta hand om lillasyrran ;)

Jag återkommer, för nu måste jag fixa lite lunch till födelsedagsbarnet och storasyrran!

Maja ska få...

...massor med paket! Jag kunde inte bestämma mig, och när jag väl kom till Oskarshamn hade de lagt ner Brio-butiken. Men som tur är har de ju Lekia också så det gick ju lika bra där. Kanonbra priser också.
Jag hade ju tänka landa in här och kolla innan jag åkte så jag kunde få se alla förslag, vilka för övrigt inte var så många som jag hade hoppats. Men eftersom vi skulle byta vårt modem så hade ju Henke kopplat ur allt så jag kunde ändå inte kika in här innan jag åkte.
När jag ändå var i Telia-butiken passade jag på att lämna in min mobil också eftersom den strular och stänger av sig i något konstigt läge mellan av och på...? Så nu har jag en lånetelefon och alla mina kontakter är huller om buller. På min mobil kan man ha flera nummer på en person, så när jag la över dem i den här lånetelefonen, så blev det helt knasigt. För på den kunde man nämligen inte ha flera nummer på en person så nu har jag inte alla nummer heller. Hoppas inte jag behöver det till någon som försvann nu under den här tiden bara...

Om jag nu ska dra vad jag köpte till Maja då också kanske. Ulle hade bra förslag hon, böcker. Jag köpte nämligen tre böcker, en om färger och dofter, en om att gå till doktorn och den sista minns jag inte. sen blev det ett knopp-puzzel, ett sånt där bräde som man ska slå på med en hammare som har funnit i hur många år som helst, en hink med spade och dyl och till sist en "sån där" grej med fyra olika knappar som man ska trycka/vrida/snurra på för att en lite lucka ska öppna sig över som också har funnit i urminnes tider. Jag hoppas hon blir nöjd lilla Maja.

Nu ikväll fick mamma/mormor-jouren rycka ut. Jag var tvungen att åka och hämta mer sten till det nya landet, och Henke hade vakten åt någon. Så då kan jag ju inte åka och lämna barnen hemma med honom, och eftersom mamma var här och tog hand om barnen passade Henke på att baka bullar (!) Vi var klara ungefär samtidigt så när mamma åkte hem tyckte Henke, eftersom vi han redan hade framme allt, att vi kunde baka de två sorters kakorna som jag hade tänkt också. Så nu har vi gjort det med. Imorgon ska jag lägga färdigt, hoppas jag i alla fall, stenarna och baka tårta samt städa, medan Henke ska klippa gräset och sen iväg till jobbet.
Sen kommer min älskade Mickan och ska vara hos oss hela helgen! :D Efterlängtat! Så jag hade tänkt att hon kunde ta hand om barnen imorgon kväll efter tacosen, otippat en fredag va? :p Så kan jag baka tårtorna, bra planering va?! =)

Idag har Elsa förrestan varit på sitt första kalas också. Spännande! Fyra tjejer med starka viljor, det kommer bli tufft för fröknarna när de börjar skolan kom vi mammor fram till. Alma, som födelsedagsbarnet heter, fick en barbiedocka av Elsa och tuchpennor med målarblock samt stora blåsbubblor och ett smycketset med en ring för varje dag av de andra tjejorna. Alla barnen fick varsin liten "gudispåse" med lite gott och blåsbubblor i. Bra avslutning på kalaset att gå ut och blåsa lite. =)

Jag kan uppdatera med lite kort senare, jag har massor med kort nu igen så det är på tiden att slänga över dem på datorn. Det får bli senare, när jag har tid och orkar. Är helt slut nu.

GoNatti!!

Upplysning

Jag hade ett helt kilo sand mellan titsen nu. Så kan det gå när man springer runt å kånkar på stenar i en grusgrop när det stormar...!

Stenar

Det blev stenarna, så nu är nog cirkus gurka halva landet färdigt. Henke ska åka en vända och hämta mer stenar när han kommer hem från jobebt, det är ju ändå ljust så länge. Så snart är det klart, äntligt!

Från det ena till det andra, jag har inte en blekaste aning om vad jag ska köpa till Maja imorgon. Jag vet att hon kommer få kläder, duplo, en ryggsäck och vi har önskat nya leksaker till henne eftersom hon är trött på de gamla och dessutom är de ju för bebisar och hon är ju stor nu! :o)
Så Ni som läser det här innan torsdag morgon kan väl bombadera mig med förslag! Tack snälla Ni!  :D Då kan jag ärligt lova att uppdatera Er om vad jag tillslut köpte, men det är bara om det blir massor med förslag då ;)

Nu: Ducsh
Snart: Grey´s Anatomy
Sen: Sova ( jag har sjukt ont i ryggen och knäna efter allt kånkande på stenar...)

Lägga stenar eller baka?

Jag har ingen aning om vilket jag ska välja. Men det lutar åt stenarna.
Båda barnen är i säng, de va jättetrötta. Så jag får väl sätta på babyvakten och gå ut till mina stenar. Så får vi se när det blir av med bakandet. Imorgon måste jag nämligen dra till Oskarshamn eftersom vi fortfarande inte har köpt något till lilla Maja och jag måste byta in vår box till internet. Vi kan inte se på tv ordentligt pga alla störningar och inte heller använda nätet som man ska. Så där lär jag väl inte hinna med något bak, Elsa ska på sitt första barnkalas sen på eftermiddagen också. Spännande!

Vad som inte är särskilt spännande är att Maja hade lite feber nu ikväll. Hoppas inte det blir något av det nu när hon fyller år och vi ska ha kalas för henne...

Näe, nu måste jag ge mig ut, för Grey´s Anatomy missar jag inte hur mycket jag än har att göra. Nån gång måste man väl få sitta ner på arslet också?!

Jag har inte tid....

..att blogga. tråkigt, jag vill ju göra det. Men jag har massor att stå i känns det som. Idag har jag varit ute med Maja sen vi lämnade Elsa på dagis och lagt en massa stora stenar i det nya landet längs med garaget. Jag kom inte mer än tre meter, det går ju åt massor med sten. Jag får se om Maja och jag hinner ta oss en tripp till grusgropen innan vi ska hämta Elsa igen, men nu sover Maja. Så nu gäller det att passa på att hinna med alla de andra sysslorna man ska hinna med här inne. Betala räkningarna, bädda sängen, baka kakor och bulla till Majas kalas... Kan ni fatta, hon fyller ett år på fredag, det är helt ofattbart!

Jag kanske ska ta och slänga i mig lite lunch också, då kan jag passa på att skriva handelslistan samtidigt. Det gäller att planera :p

Ska försöka att va lite mer flitig med bloggningen snart, men ha inte för stort hopp den här vecka... Vi vill ju ha klart landet när alla kommer på lördag, så vi får köra skyttetrafik till gropen och hämta sten och baka om nätterna!

So long!

Poker

Jaha här sitter jag och väntar, väntar på att jag ska få vara med att spela igen. Jag åkte givetvis dit mor Per, grannen. Hade par på hand och öppet stegdrag, men det sket sig för han hade tvåpar och jag träffade inte stegen...

Men jag har det bra ändå, jag sitter å smuttar på min bacardi razz blandat med sprite, det är inte fy skit det! Men jag har inget viktigt att blogga om så det är lika bra att jag lägger ner det med en gång. Det är ju ingen mening med att ni ska behöva sitta och läsa att jag inte har något att skriva menar jag. ;p

Wish me luck!

Lite blandad kompott

Jahopp, när det är bra väder (läs uppehåll) så blir det inte mycket till bloggning, jag har för mycket att göra ute. Idag har jag klippt ner häcken och lagt på mer, mindre sten på landet. Det blev jättebra fakiskt! Sen skulle jag klippa gräset, men det gick inget vidare. Jag hade i och för sig klippt ena gaveln klart, när gräsklipparen bara la av. Gräset var inte för tjockt där så det var inte för det och bensin fanns det så jag vet i katten va det är för fel. Lagom till det började det regna och Henke skulle ändå ner till brandstationen och springa så jag fick sätta det åt sidan en stund.  Givetvis hamnade jag ju här.
Men när Henke kommer tillbaka får han titta på den och se om han får igång den så jag kan klippa klart och då får han laga mat. Lite ombytta roller idag.

Ikväll blir det lite poker med grannarna och några till. Hoppas jag har lite flyt nu ikväll. Jag spelade faktiskt en omgång på mitt Nordicbet-konto igår och jag kom tvåa, men det var så segdraget, vi spelade över 11 omgångar (!) alltså blindshöjningar, så det gäller att hålla sig lugn i det läget. Jag hoppas flytet sitter i även ikväll.

Jag kanske skulle dra min lilla historia om mitt hår. Jag vill ju spara ut och nu till sommarn vill jag ha tillbaka mitt blonda hår, om man nu kan kalla det blondt längre. Det är väl mer råttfärgat men när jag va "ung" (det låter som jag vore typ 50 år nu...) hade jag sådär fint blondt hår.
Till saken, jag gjorde blonda slingor för några veckor sedan och det blev jättebra, vita blev de varken röda eller gula eller gröna :p Men så fick jag ju för mig att jag skulle göra lite fler och samtigt sålde de ut blonderingar på ICA här hemma så jag passade på att köpa en förpackning och tänkte att då har jag ju en hemma till någon kan hjälpa mig. Men Henke tyckte att det kunde väl han göra, han visste ju hur gärna jag ville bli blond igen, det var ändå en sådan föpackning med en kam man skulle sätta på flaskan så man kan lixom inte misslyckas. Det gjorde vi inte heller, inte vi. Men den jävla färgen blev morot, morot och åter morot.
På morgonen efter när Elsa satt och åt frukost innan hon skulle gå till dagis och jag gick förbi henne utbrast hon:
- Men mamma! vad har du gjort med håret?!
Så snälla Henke åkte och köpte en ny så vi kunde bleka om det tänkte vi. Visst lite hjälpte det ju, men inte tillräkligt. Så jag ringde och grät lite till min mamma som kom och räddade mig, eller nästan i alla fall. Så det blev ännu en blekning (stackars mitt hår!) Så uppe på huvudet vid benan var jag kritvit, och ute på topparna var jag gul-orange. Men det var ändå ganska okej, till jag klev upp dagen efter. Då hade det gulnat ännu mer, så det vara bara att fara upp till Hultsfred och be dem hjälpa mig. Så jag köpte en pärlblond färg, inte blondering. Så nu är det inte riktigt så ljust uppe på huvudet och allt flyter ihop mer. Så nu kan jag i alla fall visa mig ute och framför allt gå och jobba!
Men nu när jag ändå har lagt ut så mycket på det här nedrans håret så skulle jag lika gärna kunna beställa hem hårförlängning, eller hur? :p Då skulle jag ju äntligen få se ut som jag vill till sommarn.

Nähä, nu börjar Maja bli rastlös här så hon håller på och knapprar på datorn så rätt vad det är stänger hon väl av, det vore grannt efter det här låånga inlägget :D

Håll tummarna för mig nu då, både att gräsklipparen går igång och att jag vinner på pokern ikväll!

Fy va hemskt!

Kolla in det här klippet! Man får sig en tänkeställare...

Sånt här tänker jag på ofta, att det skulle hända mig. Ibland vågar jag inte leva fullt ut för att jag tror att det ska hända. Jag skulle gå under, jag skulle dö, mina barn är mitt allt!!

Snabbköpskassörskan och brandmannen

Har varit och jobbat idag igen och när jag klev ur bilen hemma hos svärmor och svärfar, där jag skulle hämta mina barn, ropade grannen:
- Är det inte den trevliga kassörskan i Storebro?
-Jo, det är det väl.. sa jag lite tveksamt och undrade om jag inte hängde med på vad hon menade.
Då började hon förklara att hon jobbade med en kvinna som bor i Storebro och de hade av någon anledning börjat prata om mig och min familj. Då den här kvinnan säger:
- Men det måste va den nya trevliga tjejen i kassan, där passar hon!

Fatta vad sånt värmer! Men det var ju egentligen inget jag redan visst :p jag stormtrivs med det jag gör och vet att det är det här jag är ämnad att göra =)

På lunchen ringde Henke, eller närmare bestämt 5 minuter i lunch (12). Han hade gått till sin mamma som snart skulle komma hem och ha Maja när Henke skulle till jobbet och Elsa till dagis. Då han plötsligt vrålar:
- Men för helvete, det går ju larm, och stort är det dessutom!!
- Men åk då, sa jag men kom ju på att det kanske är en fördel om någon va hemma och kunde ha barnen. Så "stackarn" fick inte åka i alla fall. Han hade ju bytt jouren till kl. 13 eftersom jag jobbade och det inte fanns någon barnvakt.
Men sen hade det gått larm igen vid middagstid. Så när han kom hem nu efter övningen hade han världens största smile på läpparna och sa:
-JAG HAR VATT´ PÅ LARM! (Men det visste jag ju redan eftersom Kjell hade berättat det, fast det låtsades jag inte om :p)

Jag kanske ska tillägga (om jag inte redan nämt det..??) att han har sin örsta jourvecka, så det är nog lite pirrigt för honom. =)

Nu ska jag sleva i mig lite food eftersom jag inte har hunnit äta sen 12. Lite dumt det där att jobba till 18 och sen cirkus gurka en halvtimme innan man är hemma och då är det dags att natta barn och ge dem kvällsmat först givetvis.
Men jag undrar vart min man blev av, han skulle till Konsum. Det kanske gick larm igen, det märker vi snart...

Believe again

Jag föll för den här igår, men det är väl för att jag alltid har gillat Boyzone. Deras irländska...

Men ni ska inte tro att vi orkade hålla ögonen öppna under röstningen. Särskilt inte när Sverige, som vanligt, fick några poäng. Jag tyckte inte heller att Norges var bra som alla andra tyckte. Visst, den var okej, men inte mer. Det fanns ännu fler som va bättre, Finlands Lose Control va också bra förutom rapen (å då menar jag inte det man gör efter maten :p).

Nu ska jag gå och lägga Elsa, natti på Er!


P.S Mitt första Youtube-klipp, hoppas det funkar =) D.S

Hemligt uppdrag

Jag skulle på hemligt uppdrag idag men det blev inställt, så nu blev vi bjudna på fika hos Emelie och Micke istället. Rabarberpaj bjussas det på, hur gott du vill!
Så nu medan ni sitter och slappar framför datorn ska jag glufsa i mig paj!

Hell yeah!!

Jag sitter här och stinker avgaser och besin och all möjlig goja. Jag kom precis in på världens bästa humör, tänk vad lite luft kan göra. Jag vaknade nämligen på bottenhumör med världens mensvärk, blä!
Ni undrar säkert varför jag stinker och varför jag är på så bra humör, kan jag tänka. Jag började med att sätta klart häcken mellan oss och grannen, äntligen. Jag satte 73 plantor och grannarna hade börjat sätta lite, 40 plantor så jag har minsann gjort mest! :o)
Henke har till på köpet grävt allt så det är nog vi som har satt den här häcken... :S

Efter det skulle Henke klippa gräset men jag tyckte att eftersom jag redan var i tagen så kunde jag göra det. Så det känns som jag har sprungit ett maraton för fort gick det, nästan 2000 kvm är det också. Givetvis hade jag min mp3 och rätt va det var stod Elsa och Henke och skrattde åt mig, då gal jag tydligen väldigt högt för alla som gick förbi, ups!

Eftersom det alltid finns något att göra, om man vill, när man har hus så satte Henke fart och började forsla bort stenen som vi hade till det nya landet. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men det får Henke ta på sig. Han ringde nämligen till Målilla Transport och de kom med stor sten, jag ville ju ha liten. Men Henke tyckte att vi kunde använda den när vi skulle bygga altanen sen. Fast jag vart lite irriterad så jag slängde på stenen i alla fall, det var också jag som gjorde alltihop! Jag har blivit lite utav en trädgårdstomte. Det är nog den känslan som har fått mig på så bra humör!

Nu är det nog bäst att jag slänger mig i duschen för usch vad jag stinker, det är det värsta jag vet. Samma stank blev det när man var "ung" och tjuvåkte moped.

Lite blandat

Sju kommentarer på förra inlägget, inte dåligt det! Kepp it up folks!

Idag har jag jobbat, hur länge som helst känns det som. Började vid 7 och slutade vid 18. Men Elsa kom in till oss inatt innan vi ens hade hunnit somna, och efter det var det omöjligt. Hon snurrade och snurrade och slängde med sin nalle. Hon hade ju sovit i fyra timmar på dagen så hon var inte ett dugg trött. Lite jobbigt eftersom vi skulle upp så tidigt. Maja fick sova hos farmor och farfar så hon slapp att gå upp sådär förskräckligt tidigt om vi.

Åter till jobbet, jag har grillat tre omgångar och plockat upp alla färskvaror som måste in i kylen så snabbt som möjligt. Sen har jag styrt med datorn och lagt in lite nya varor osv. Kändes lite gutt att kunna mer än den ordinarie personalen som har jobbat där i åratal. (Snart pensionär och kan inget inom data...)
Men en sak funderar jag på, jag vet inte hur det hade gått om jag hade varit själv på golvet med all grillning och brödbak. Det är nämligen en tjej som arbetsprövar och utan henne hade aldrig den här dagen gått att slutföra... Tack Maria! Jag begriper inte hur de hinner allt när en sitter i kassan och den andra är själv på golvet. Men det får jag väl känna på i sommar kan jag tänka.

Henke är nu klar med sin utbildning för den här gången och det är SÅ skönt att ha honom på hemmaplan igen, fast det får vi väl se hur mycket jag får se honom nu när han ska ha jouren var tredje vecka. Han börjar redan på måndag och han ser fram emot det enormt mycket. Jag, jag tycker mest det ska bli intressant att se kontoutdragen ;)
Men ni ska veta att jag är mäkta stolt över honom, jag har inte skrivit så mycket om det här, men det beror nog på att jag inte har hört något annat de här två veckorna än brand, brand, brand, typ. Så jag har väl velat skriva om allt annat istället. Men som sagt, jag är väldigt stolt över honom!! Det är nog inget lätt jobb det där, jag vågar ju inte ens andas i en mask så där sket det sig för mig :p

Nähä, vi har slängt på en flintastek, som jag för övrigt inte vet när jag åt senast, ppå grillen så vi ska äta lite gott nu snart. Sen blir det väl att slappa till en movie i soffan. Henke föreslog vin, men jag sa det att då får du inget roligt sällskap, en sovande Anette. Efter den här dagen kan det inte bli annat.

Auf Wiedersehen

Gaphals

Nu åker Maja ut på Tradera till högstbjudande snart!!

Sjukstuga...

Imorse kom Elsa och väckte mig vid halv sju-tiden. Hon ville ha dricka, gon svepte nästan min flaska med vatten som jag har vid sängen. (Jag har en flaska, annars välter katten ut glaset...) Jag kände på henne och hon va ju givetvis varm i pannan. Jag frågade henne om hon hade ont någonstans,  jag tänkte på halsen eller öronen typ. Men jag fick till svar att hon hade ont i benet. Så jag la inte så mycket energi på det. Så nu är det hennes tur att bli sjuk. Men det är väl inte så konstigt med tanke på att Maja har varit sjuk i en vecka.
Till saken hör även att när jag la upp henne på skötbordet och skulle ge henne en panodil så hade hon en fästing på magen, typ där äggstocken sitter, på samma sida som benet som hon sa att hon hade ont i. Kanske ett sammanträffande bara, vem vet..?
Men så fort fästingen var borta sa hon:
- Mamma, jag har inte feber länger (hon säger så) känn, jag är kall i pannan nu.
Så vi får väl se, nu sover hon och hon har sovit i 2,5 timme. (!)
Lite tråkigt för ikväll har dagis sommarfest, med uppvisning och fika/korvgrillning. Men fröknarna tyckte inte det gjorde något om vi kom, om bara Elsa orkade, eftersom vi är ute.

Igår fick jag ett ryck när vi hade varit på bvc i Virserum. Fick se att cirkusen hade kommit till "stan". Jag ringde land och rike runt kändes det som, men ingen ville eller kunde följa med mig och Elsa. Så vi raggade med oss mormor Ingela istället. Det var nog uppskattat tror jag. Lite sent var det dock, började vid sju och höll på till ungefär kvart över nio. Elsa ville absolut inte somna på vägen hem, men John Blund kom och strödde sin fina sand i hennes vackra blå ögon i alla fall.
Hon är ganska våghalsas vår lilla prinsessa, både häst och kamel skulle hon rida på i pausen. Men ni ska veta vad svårt det är att fota inne i ett tält, och eftersom jag tillslut hade hittat en bra inställning inne i tältet blev ju inte bilderna ute när hon red på kamelen alls bra. Jag hann inte ställa om den, det va lite snabba ryck. Jag har inte lärt mig kameran så bra än.

Nu ska jag ut och hämta posten sen ska jag se om jag får liv i lilla Elsa, och se om hon vill pilla i si något att äta. Lite glass säger hon nog inte nej till om inte annat.

Landet

Så då var det färdig-planterat. Det enda som fattas nu är sten. Jag hittade jättefina vita stenar på jem&fix, de låg påsvis. En påse räckte nästan till 1 kvm och kostade 75 kr styck. Landet slutade på ca 7kvm så det får vänta ett slag, ska kolla med "bönderna" här hemma i Målilla först om de har ett bättre bud.

Nu har jag fått blodad tand också, vi har pratat om att lägga sten och sätta typ tuja, (små sådana, längs med garageväggen. Så det får det väl bli härnäst. Sen är det soldäck som står högst på listan, som jag vill bygga ihop med den befintliga altanen. Där utanför vill jag sen plantera och styra ihop det också, så vi får väl se hur långt pengarna räcker. Helst skulle jag vilja slänga upp en altandörr från sovrummet ut till det nya soldäcket också. Men ni hör ju själva, vi är uppe i rätt så mycket pengar nu helt plötsligt...

Nu ska jag springa igenom duschen efter en heldag ute i jorden. Efter det blir det mys uppe till en film innan Henke ger sig av för att avklara en ny och sista veckan på utbildningen.

Tippet

Jag säger bara en sak: Tippa aldrig på speedway! De är så sjukt ojämna från gång till gång. Jag tippade Fredrik Lindgren på pallen ikväll, eftersom han va med där förra omgången. Men vad händer jo han tar typ 1 poäng! Jag tyckte ju att hellre Fredrik än Anredas Jonsson eftersom han är grymt ojämn, men då går han å kör apbra istället. Det går helt enkelt inte att tippa på speedway, så nu var det avklarat!!

Nu ska jag bränna mina sista nordicbetpengar på poker istället...

Update

Jag åkte till Kalmar (eller till och med Färgestaden för att vara mer exakt) och hämtade Henke tillslut. Ann och Kjell hade barnen, och det gick jättebra.
Vi gick en sväng och strosade på köpstaden och sen åkte vi till Kalmar för att titta på bio och äta god mat. Vi hade tänkt att se "Män som hatar kvinnor" men den gick inte igår kväll, så vi såg "Stat of play" istället, himla bra film!
Innan det åt vi buffé på Zorbas, hur gott som helst!
Idag har vi inte gjort så mycket, hämtat barnen handlat, lagat mat och nu ska vi se på speedwayen. Mysa lite framför tv´n helt enkelt. Det gäller att passa på nu i helgen eftersom Henke ska iväg nästa vecka också.
Maja hostar och snörvla än, febern hänger i den också, hoppas hon piggar på sig snart. Men lagom till att hon blir pigg insjuknar väl nästa bara, det brukar ju vara så med dessa förkyldningar tyvärr.

Vi har beställt plantor till vår häck som vi ska sätta mellan grannen och oss. Så snart blir det gjort, den skulle komma i slutet på nästa vecka.
Snälla Emelie var förbi här förut med en Pion (vit dessutom!) som vi fick. Så jag har mina funderingar på om jag ska till att göra ett runt land på baksidan. Ann hade några lavendel som vi kunde få också. Så får jag åka till Hagelins i Vimmerby och hitta andra blommor som jag tycker passar till sen. Det blir nog bra hoppas jag.

Men nu är det nog bäst att jag knalla upp till tv´n om jag ska se den där speedwayen, jag har ju t.o.m. tippat en lapp. :o)

Maja är sjuk...

När jag kom hem från jobbet igårkväll hade Maja börjat hosta. Hon fick även lite feber framåt kvällen. Inatt hade hon upp till 39,4 och hostade upp massor med slem, stackarn. Hon va jätteledsen.
Det resulterade i att jag va tvungen att stanna hemma från jobbet idag. Första gången sen jag började i Storebro, jag var lite nervös när jag ringde till chefen men hon var väldigt förstående och det kändes bra.
Så nu ligger lillan och sover, hon somnade på min arm när vi satt i soffan men vaknade till lite så jag testade att ge henne lite mat (testa går ju i alla fall..) men hon ville inte ha en enda sked. Men vatten drack hon i alla fall, massor. Så jag gav henne en ipren och gick och la henne igen, hon somnade direkt och Monty han ligger neranför hennes säng och sover. Han vill nog hålla koll på henne.

Tyvärr måste jag ju dra med Maja ut när jag ska hämta Elsa på dagis, det är lite synd. Ann skulle ju ha varit barnvakt åt Maja idag egentligen, men hon var så snäll och kom hit en stund i alla fall när jag skulle lämna Elsa.

Det är ju så tråkigt väder så jag vet inte riktigt vad jag ska göra här hemma, orkar inte ta mig för så mycket. Lite tråkigt att Maja skulle bli sjuk nu, jag som skulle åka ner till Kalmar/Öland och hämta hem min älskling och vi skulle mysa lite. Men det får vi se hur det blir med det. Nähä, jag får väl gå och göra lite nytta....

Haha!

Måste bara delge Er en sak till, Elsa kom hit när jag hade skrivit färdigt förra inlägget och så frågade hon, "Är det affären?" Jag fattade inte alls vad hon menade, hon pekade på min header, trodde jag. Men hon pekade på den vita tegelväggen som är i bakgrunden. Fantastisk unge det där! Affären har ju vitt tegel :D

Usch!!

Fy, va hemskt det kändes att köra hem i mammas bil. Bara jag och Elsa. Elsa tyckte också det va märkligt, "vi kan väl vänta till Maja har sovit färdigt bara", tyckte hon. Lilla stumpan.
Nu ska jag ge Elsa kvällsmat och sen hoppa in i duschen så jag ät fit for fight imorrn!

Maja

Jahopp, imorgon jobbarjag mellan kl. 8 och kl. 18. Henke är ju på brandmansutbildning den här veckan, så jag ska lämna Elsa på dagis vid 7.15 (händer hårt sällan..) och mamma ska ha Maja. Därför tyckte vi att det va smidigare om Maja sov över hos mamma istället för att jag upp henne så tidigt.
Värre blir det på onsdag då jag också börjar vid 8 och ska lämna Maja hos Ann innan jag lämnar Elsa på dagis vid 7.15. Usch, stackars barn, jag får ångest!
Annars är vi ju rätt så bortskämda eftersom Henke inte börjar så tidigt, så barnen behöver ju aldrig gå så tidigt till dagis. Men så kan det bli ibland. Nu ska jag inte älta det mer. Jag ska gå och hämta posten och lägga mig på sängen och läsa den medan Maja sover en stund.

Föresten, jag hade utvecklingssamtal på dagis imorse. Elsa är så hjälpsam på dagis och det funkar mycket bättre med lekarna och kompisarna nu. SÅÅ skönt att höra! Men som ni vet (i alla fall ni som känner oss) så är hon ju lite sprallig av sig och har inte tid att sitta still och t.ex rita eller pussla. Men det gör hon ju desto mer här hemma, så det jämnar väl ut sig.

Lite av varje

Igår kväll ställde Henke klockan på 5.00. Hans pappa skulle komma vid kvart i 6 och köra honom till Oskarshamn där han sen skulle åka med en kille till Öland. De ska på brandmansutbildning i  två veckor. Så alltså kommer vi att vara ensamma här hela veckan. Jag ska hämta honom i Kalmar på fredag kväll och då ska vi ut och äta på Zorbas och sen ta en bio tänkte vi. Barnen ska ligga över hon sin farmor och farfar.
Men till saken om den där väckningen, jag vaknade bara av att Henke for runt som en tetting i huset och pratade med någon. Jag hoppade upp för att se vad det va, han sa något i förbifarten (yrvaken som jag var fattade jag nästan ingenting..) men tillslut fattade jag att han hade försovit sig och alltså hade Kjell knackat på när Henke fortfarande låg och sussade sött. Hans klocka hade inte ringt, ändå dubbelcheckade vi den båda två innan vi la oss igår kväll, märkligt, mycket märkligt!

Sen när jag sprang ut med soppåsen i pyjamasen imorse ropade Björn (det är grannen) på mig och undrade om jag hade varit ute i samhället än idag. Men jag sa det att jag har ju fortfarande pyjamas så det hade jag ju inte. kiosken i Målilla hade tydligen blivit utsatta för skadegörelse eller inbrott eller vad det nu kan va. Han hade sett stora stenar och krossade fönster. Så när vi hade ätit frukost kunde vi ju inget annat än att ta oss en cykeltur (vi cyklade på varsin cykel Elsa och jag idag! (och Maja där bak givetvis)) jag skulle ju ända lämna tillbaka en film där idag som jag lånade av henne igår kväll. Men det var ju stängt tills tekniskt förundersöning hade gjort stod det på lappen i dörren. Så hemskt, jag kan bli så arg när jag ser sånt här. Jag fattar inte hur dessa människor som gör sånt här tänker!?

Jag landade in på Ulles blogg idag också, och hon hade ju massor med roliga bilder från lördagens tjejkväll. Kika gärna in och titta, jag stal ett par bilder helt ärligt av henne :p


Värdinnan för kvällen, Ulle.Camilla och jag tävlar om vem som kan blåsa upp en ballong
 och smälla den på en stol snabbast.Camilla suger upp bönor (eller vad det nu va... :p)Jag, lite glad i hattenAngelika sjunger lite Singstar

Jag tänkte jag skulle hinna lägga in lite bilder från kamerna nu, det samlas så snabbt där nu, kan inte förstå det. =) men barnen vill nog gå ut en sväng nu igen så det får väl bli lite senare.
Jag fick smita iväg och byta blöja på Maja en snabbis bara, och nu mina vänner, jag ställnde ner henne precis utanför toalettdörren för att slänga ut blöjan utanför sålänge och sa till Maja: "Gå till Elsa då" varav hon börjar trampa på stället och tog lätt ett par tre steg helt själv utan någon att falla tillbaka på, så ja, nu är min lilla tjej stor hon också. HON KAN GÅ!!! Herregud!
Så nu har jag inte tid att sitta här längre, jag ska leka med mina stora barn.

Kalas

Sitter hemma hos svärmor och svärfar, Kjell fyller år i morgon. Vi har fått god jordgubbstårta, känns väldigt somrigt.
Igår hade vi barnvakt till barnen och då hade hon gått ett par steg helt själv. Märkligt, så mycket som man har övat och så gör hon det när inte vi är med.
Jag var nämligen inbjuden till Ulle på tjejkväll. Hon bjöd på god mat och hade slängt ihop lite lekar. Vi sjöng även singstar och jag kom minsann tvåa. =) Lite roliga spel så som sanning och konsekvens. Kvällen blev lång och jag kom inte hem förrän halv två trots det kunde jag både blanda under kvällen och ändå lägga mig på kudden utan att allt snurrade.

Nähä, nu är det nog bäst att jag är lite social. =)

RSS 2.0