Otacksam

Det var mig en otacksam liten tös, i Grey´s alltså. Håller ni inte med? Då berättade hon ändå precis om George och hans mamma stod precis utanför. Hur kan man vilja dö i det läget? Jag vet inte jag... Å hur kan man bara gå iväg å garva sådär på en begravning, jag fattar noll jag... De hade ju värsta känslorna för honom på varsitt sätt, känslokallt helt plötsligt tycker jag i alla fall.

Nähäpp, nu väntar kudden på mig. Har som sagt en tuff helg framför mig nu. På tal om det så ska Elsa ha lite uppvisning i kyrkan med mini-miniorerna på söndag som jag missar bara för att jag jobbar. Så tråkigt att missa första uppvisningen. Men det börjar vid 15 i kyrkan och jag slutar vid 15.15 och sen har jag 20 minuters resväg, tror ni inte jag kan smita in när jag kommer hem? Skulle ni gjort det? Jag kanske till och med kan sluta vid 15 om jag ber Lena (som ska lösa av mig) riktigt, riktigt snällt. =)

Nattinatti

Btw

Safir tittade ju förbi en sväng nu ikväll. Hon är ju bara för go, och det verkade minsann som att hon kom ihåg oss =) Hon gick runt här lite och strosade, moffade lite på Monty och kelade som bara den med oss! Åh vad vi saknar henne och åh va vi vill ha henne här nu!!! Men hon ska först och främst äta upp sin medicinkur, så får vis e sen om hon ehöver fortsätta på ännu ett uttag. Förhoppningsvis klarar hon sig utan det!

Nu ska jag göra mig redo för kvällens spänning/gråtattack =) (se förra inlägget...)

Mer spännande än så här...

...det vete katten om det kan bli!! Hur många ska se det här ikväll? Jag ska i alla fall!!

 

 

(Sorry syrran för stölden, men jag letade säkert i en halvtimme efter en bra bild... )

 

 


Sotis...

Alltså, jag kommenterade precis hos syrran angående shopping...

Alla (läs nästan alla) studenter klagar på sin tunna plånbok, men ändå kan de shoppa bra mycket mer än vad jag kan. Jag vill oxå ha nya kläder och känna att jag hänger med, men det finns inte på kartan att jag ska kunna hålla mig så update som pluggisar gör... Nån i samma sits som har tips på hur ni gör?
Jag har ju barn och hus också så jag antar att jag lägger alla mina slantar på dem, men lite borde väl räcka till lilla mig oxå...

Kom gärna med förslag som sagt... Och typ på hur jag ska tänka när jag väl ska handla för att jag ska få en bredare garderob, eller vad man ska säga...

GoNatti!

Maja skulle säga god natt till Elsa igår kväll, lite dålig kvalité på bilderna men det gäller att va snabb och knäppa de gyllene tillfällena. =)))

 

 

Hon har precis lärt sig att göra "pussmun" hon plutar med läpparna så sött! Men man får va snabb om man vill ha en puss, för det är inte alla som får en, helst vill hon pussa Elsa. Rena rama s y s k o n k ä r l e k e n !   <3

Finbesök ikväll

Ikväll kommer Safir på besök. Hon mår bättre nu så Yvonne vill komma med henne en sväng så vi är färska i hennes minne =) Ska bli så roligt, vi längtar ju efter henne så mycket!

Nu ska jag slänga mig i duschen så jag kan gå ochhämta mina älskade ungar på dagis sen, tänkte få lite luft. Känner mig ganska tung i huvudet så hoppas det blir bättre.

Ikväll är det även dags för mini-miniorerna för Elsa igen, det gillar hon ju hur mycket som helst. Imorgon är det sen dags för en mardröms-helg för min del;

torsdag 8-20.15,
fredag 7-18,
lördag 8-20.15,
söndag 10-15.15

Plus att jag ska gå på säsongens första boxpass på söndag kväll, sen somnar jag nog gott när jag kommer hem...

Så det här kan nog va det sista ni hör av mig innan helgen drar igång, men då vet ni i alla fall varför nu... =)

Va e´ de´ för en dag...

Jo det är Emelies födelsedag hurra, hurra, hurra!!!

Passar på att gratta en alldeles underbar vän på sin födelsedag! Många kramar till dig Emelie! <3

Film & glass

Nu ska jag strax slänga mig i säng med ett halvt paket halvliters chokladglass och titta på The Proposal med Sandra Bullock. Tror den är skitbra!




Jag har inte kännt mig vidare kry i dagarna så därav noll uppdatering och jag har inte haft ork till det idag heller tyvärr. Inte för att ni är särskilt bortskämda med uppdatering med endå.. =)

Imorgon ska Elsa gå på gympa med dagis, hon undrade till och med om hon fick gå och lägga sig redan när vi kom hem från dagis så det skulle gå fortare tills imorgon. Skön unge det där =) Men jag vann ju givetvis så hon gick och la sig vid halv åtta ;)

Nu har jag inte tid och sitta här längre, filmen kallar!!

Okej då...

Han hade giltigt skäl.

Slagsmål..?

Är det därför idol-Andreas har solbrillor på sig inne i studion? För att han har en snygg blåtira?
Jag tycker det ser riktigt illa ut å ha solbrillor inomhus, det är något jag stör mig enormt mycket på. Men han, snyggingen? I TV? Det känns faktiskt ännu värre...

Sötunge!!!

Jag har lovat Elsa att jag ska "dega" med henne när jag har diskat. Så ropade hon precis:

- Jag saknar dig här uppe, mamma!
- Jag kommer, jag kommer...!
Vad ska man annars svara en sån sötunge..?

Jag kände bara att jag var tvungen att delge Er det innan jag sprang upp till henne.. Stackars barn, nu fick hon ju vänta 5 extra minuter!! ;)

Återkommer om uppdatering sen sist, hörde talas om att det va dåligt på den fronten.. =)))

Update

Safir har ju då varit hos vetrinären idag, de konstaterade att hon "bara" har växtvärk. Men hon har riktigt ont så vi får inte hem henne än, hon ska behandlas med medicin och så får vi se hur lång tid det tar innan hon blir bättre.
Men nu kan vi i alla fall vara säkra på att vi får hem henne eftersom det inte var något allvarligt fel på henne.

Om hon är lite piggare i helgen kan vi eventuellt ha henne här över dagen på lördag så nu får vi försöka se fram emot det, och verkligen se det så ljust vi kan!
Svårt bara att berätta för Elsa, hon förstår ju en del. Men hon undrar massor...

Maja är nu nyduschad och ligger gott i sängen, skulle tippa på att hon redan sover =) jag har lovat Att Elsa ska få titta färdigt på Bee Movie innan hon ska äta kvällsmat och hoppa i säng. Hon är jättetrött, det har varit en lång dag på dagis för dem idag.
På tal om dagis, det är inte klokt vad de ser ut när de kommer hem allså. Som riktiga grisar! Eller i alla fall Elsa, Maja är inte så farligt. Hur låter det då? Borde inte Maja som är minstingen vara mest smutsig...?!

Nåväl, nu ska jag se hrur det går för henne där inne...

Ett tidigt NattiNatt!

Nattinatt

Skulle bara passa på att säga GoNatt nu när det är så många här på en å samma gång =)
Så GoNatt då, dröm sött alla fina!!

Dagen so far

Idag fick barnen klä på sig Hello Kitty-kläderna de har fått av sin farmor och farfar, eftersom de har varit utomlands. Jättefina är de. Sen gick vi till affären och köpte lite förnödenheter, så som mjölk och fil :p I affären träffade Elsa två av sina kompisar, så hon ville helst inte gå därifrån.

Sen blev det hem å fixa lunch och i med Maja i säng, hon va kanontrött.

Under tiden som Maja har sovit har jag knåpat ihop mitt CV, det behövdes verkligen uppdateras, och så har jag sökt jobb. Jag måste ju det eftersom jag stämplar heltid, trots att jag till 99% redan har fått 50% i Storebro. Men eftersom jag stämplar fullt så måste jag fortsätta söka. Så vi får väl se vad det ger.

Nu sitter mina prinsessor och tittar på Lotta på Bråkmakargatan, och Maja bara älskar´t percis som syrran sin =))


Ikväll tänkte jag titta på Fru Anka och se om de tär något för mig, innan det var det visst nåt om Sveriges fulaste hus, kanske nåt det oxå? För sedan blir det jobb tisdag-torsdag och därmed lämning på dagis vid 7,20 och 6,20 eftersom Henke har jouren den här veckan.

Nu ska jag hitta på något med barnen minsann =))

Det var värst!!

Va flitiga ni var på att besöka mig igår, 43 hela besök, jag brukar bara ha max 19! =) Det är roligt! Kommentarerna slutade på 14 tror jag, hur bra som helst.

Men då gäller det väl att jag skriver om lite roligare saker än det här :p Fast jag är på jobbet nu, står i kassan, så jag ska inte bli långvarig nu inte. Jobbar 8-20.15 idag. Sen är jag ledig till nästa vecka. Så imorrn bär det av till Växjö där vi ska ha släktmiddag och fira mormor som fllt 70 år!
Kanske åker lite tidigare och stannar i det där lekhuset, vet inte vad det heter i Växjö, i Linköping är det ju busfabriken. Hur kul som helst för barnen, så kan vi bara ha med oss finstassen och svira om hemma hos Pontan =)

See Ya!!

P.S Glöm inte å hålla tummarna för att Safir bara har växtvärk!!

NÄE, det kan inte va sant!!

Här har jag väntat hela den här veckan. För att inte tala om hur mycket barnen har väntat, eller rättare sagt Elsa. Så ringde uppfödaren ikväll. Hon hade lagt märkte till att Safir haltade idag. Hon hade gjort det för några veckor sedan också och de tog massor med prover hos vetrinären, men de hittade ingenting (som tur var!) och sen bara försavnn det. Så de trodde att det var växtvärk, vilket det narturligtvis kan vara.
Men nu vill hon röntga henne innan vi får henne, för att se så att allt verkligen är som det ska.

Visst jag tycker givetvis också att det är bra, men samtidigt känns det surt. Det drar ju med sig en bra sak i alla fall och det är ju att Henke kan följa med till Växjö på lördag.

Usch, nu börjar jag böla, jag längtar så till jag får träffa henne igen. Hon är ju världens mysigaste hund! Snälla håll tummarna så att allt går bra!!

Förslag tack!

Vetrinärsbesiktningen gick alla tiders så nu är det 100% klart att Safir kommer hit på lördag. =))
Eftersom vi ska fira mormor i Växjö på kvällen så får Henke stanna hemma, det var ju inte tanken egentligen men nu när det blev som det blev så får vi göra så. Vi vill ju inte skjuta på det en hel vecka till bara för att vi ska iväg!

Men nu till mina förslag jag pratar om. Elsa har lite svårt att säga Safir. Hon hade till och med sagt till Henke:
-Men vad ska hon heta då? Kan vi inte ta något som jag kan säga oxå? Hur söt får man va?!!

Eftersom hon lyssnar till Safir redan så känns det dumt att byta ut det och det är ju ett underbart fint namn tycker jag. Men kan ni bara ösa in förslag på någon lösning? Snälla =)
Hon lyssnar även till "Firen" men det låter ju lite märkligt, Saffi kanske? Men det låter ju som saft.. Jag vet inte. Hjälp!! Det måste vara något som Elsa kan uttala då oxå, det är ju därför vi vill byta namn.

Jag vill ha minst 10 förslag innan kvällen, okej? :p

Inhandlat

Allt gick jättebra i helgen med Safir. Så nu ska hon bara vetrinärbesiktas en gång till nu i veckan och sen ska vi hämta henne på lördag morgon. Hur kul som helst, jag kan knappt bärga mig. Jag saknar henne redan massor.

Så idag drog vi iväg ner till Oskarshamn och köpte en hundkorg så hon får en egen plats att sova på, vi köpte även klotång och en borste. Sen införskaffade jag ju bajspåsar oxå, det lär det ju gå åt. =)
Alldeles för snälla Emelie slängde över en massa grejer som de ändå inte använde som vi slapp att köpa nu, så som mat- och vattenskål, lite leksaker och hundgodis. Jättesnällt, TACK! Så vi kom rätt så billigt undan. =)



 

 

 



Safir

Imorgon gäller det, kl.14.00 (mitt i Majas sovtid) ska vi till Rödmossa utanför Virserum och hälsa på Safir och hennes familj. Hoppas allt klickar. Det känns som vi har letat och letat så himla länge, men det har vi ju egentligen inte.

Elsa och jag skulle ha myskväll, vi hade köpt ostbågar och coca cola. Men vi hamnade här. Jag visade henne massa barnprograms-klipp från när jag va liten. Hon satt som klistrad, Maja oxå. Jag hade en unge på varje knä och visade ett klipp från Björnes magasin.
Förr hade de mycket bättre barnprogram, jag menar till och med Maja tittade ju, hon brukar inte visa något intresse för tv´n annars.
Men tillslut pallrade vi oss upp till tv´n i alla fall, Elsa och jag. Henke jobbar kväll. Det va ju idol. Har inte sett det innan i veckan, men visst är det kul att titta på alla som gör bort sig och alla som sjunger så otroligt bra! Vilken skillnad egentligen... Tillslut orkade inte Elsan mer, hon försökte så länge som möjligt. Men sen bad hon om att få gå och lägga sig, och det tog nog inte många minuter innan John Blund landade. :o) Va rik man är!

Fick ett sånt där kedjebrev eller vad man ska kalla det på facebook, ang en "ful gubbe" som härjade i Hultsfred. Han kör tydligen runt i en svart bil vid lekparkar och skolor, och tydligen ska en 7-årig flicka nästan fallit i fällan, men tog sig loss. Hemskt!!!
Jag pratade med Elsa om det här och sa till henne att hon inte får följa med någon som hon inte känner. "Men farmor och farfar känner jag ju" fick jag till svar först, så jag funderade på om det ens va lönt att prata med henne. Hur lätt är det att få en 4-åring att förstå sånt här menar jag. Så berättade jag att hon måste skydda sin lillasyster också, för skulle det komma någon och lura med sig dem så kanske vi aldrig mer ses...
Jag sa att hon var tvungen att springa därifrån så fort hon kunde, "Men jag orkar ju inte springa så mycket" va svaret då. Men om någon tar dig eller Maja eller något annat barn så får du lov att slå och sparka så mycket du kan. (Givetvis förtydligade jag att detta endast gällde i nöd!! Aldrig någon kompis eller liknade.) Kanske inte så smart, men jag fick panik när jag läste detta. Mina barn är det bästa jag har, hur kan folk va så sjuka att de tar andras barn?!!
Jag känner nästan för att ha koppel på dem. Bara en sån sak som att Sabine, grannflickan, brukar ta med dem till lekparken känns skrämmande nu. Och nu raderade jag ett helt stycke i det här inlägget för att jag inte vågar publicera, för tänk om någon läser detta och kommer och tar dem... Näe, nu måste jag sluta. Såhär går inte att tänka... Men detta är ju tyvärr någons verklighet, alldeles för mångas verklighet.


Nostalgi



Men hörrni, kommer ni ihåg dessa?! Undra om det går att få tag på till lilltjejorna.. =)


Härligt!

När jag hade lämnat barnen på dagis idag åkte jag hem igen och så gick Henke och jag en långpromenad. En hel timme gick vi. Vi måste ju öva nu innan vovven kommer :p
Henke har nån inställning på sin mobil oxå så vi kunde se hur fort vi gick och hur långt det var osv. Men vi gick i väldigt ojämt tempo, det får vi jobba på. =)

Så nu väntar duschen, sen veckorhandling, städa av lite sen är det nog dags att hämta hem barnen igen. Ikväll är det åter dags för mini-miniorerna för Elsas del. Det gillar hon, men vad ska Maja och jag hitta på under tiden då? Kanske våldgästar hemma hos dig Emelie? =)


Tråkigt...!

Va tråkigt det känns. Jag som hade kommit in i nåt stim innan sommarn och skrev ganska flitigt här i alla fall. Men så kom det massor, och då menar jag verkligen massoooor med jobb emellan och så blev jag drabbad av värsta bloggtorkan..!

Kan inte ens tänka i de där banorna längre, att: "Men det måste jag hem och blogga om". Så detta inlägget kommer säkert ta en evighet att skriva :p

Vi har i alla fall beslutat att vi ska köpa hund. Först var jag ganska bestämd och ville ha en golden retriever, helst tik. Men det krävdes ju en hel del jobb för att ens övertala Henke till att köpa hund så han vill ju gärna ha ett finger med i spelet nu. Han vill ha en finsk lapphund, och jag kan väl säga som så att de är ju också jättefina. Lite lagom stora och mjuk päls. Men så är jag lite rädd att jag kommer ångra mig sen, om vi bestämmer oss för finnen alltså. :o)

På lördag ska vi åka till Rödmossa utanför Virserum och titta på tikar av den Finska lapphunderasen, en som är 4 månader nu som de söker fodervärd åt, Safir heter hon nu på kenneln. Men det tycker jag känns lite jobbigt, då måste vi ju lämna bort hunden till uppfödaren om hon vill ha valpar från henne. Den andra hunden är 3 år, men jag tror att den hade HD B/C, alltså det handlar om höfterna. Man röntgar hunden när den är ca 18 månader och då blir den tilldelad A-E där A är bäst och E då sämst. Men vi får se, först och främst ska vi dit och titta på tjejerna så får vi ju diskutera närmare. Här är hon föresten lilla Safir, hon hade grävt sig en grop och tänkte sova lite.


Något som är svårt är ju namnet på hunden, jag hade några förslag men det enda Henke gillade av mina förslag var Molly. Blir det en hane gillar jag bamse eller Nalle. Men det är väl lite som när man väntar sin bebis, man kan inte bestämma någon innan man har sett den.

Idag har barnen varit en snabbis på dagis, de har nämligen fotograferats. I år ska de få vara med i skolkatalogen, lite spännande. När jag berättade det för Elsa undrade hon om hon hade blivit många år nu så hon fick gå i skolan. Härliga unge!

Nu ska jag nog gå och lägga ner huvudet på kudden en liten stund medan Maja ändå sover middag. Har sån huvudvärk.

See U!

RSS 2.0