Maken fixar

Vi köpte fina ljusamplar (heter det ens så?!) som jag har letat efter, för endel av våra julklappspengar. Sen har fina Tesa gjort tillsammans-tavlan som jag nappade på direkt när vi var på julmarknad i Virserum för ett tag sedan. Men nu äntligen fick vi upp den på sovrumsväggen, tillsammans med amplarna blev det såå fint!

Vill ni ha en liknande tavla? Kontakta Tesa, länk till hennes blogg finns här till vänster under "andra bra bloggar", Inspirera's.


Lillasyster ❤

Lillasyster har börjat blogg öppet igen, tänkte om ni ville kika in hos henne. En blogg om att ha roligt, älska och leva livet ❤

livelovelaugh







Julen avlöses med sjukstuga

Usch, så fort mina två bjuddagar var över och vi var bjudna till mamma hann jag inte mer än att sätta mig så hoppade en grym förkylning på mig. Näsan rinner, halsen svider och febern nosar mig i nacken...

Maja väckte mig imorse med kommentaren: "mamma det är blod" och så höll hon fram handen. Jag tittar upp på henne när jag precis skulle fråga vad hon gjort och håller på att ramla ur sängen, hela ansiktet va fullt med blod. Jag trodde jag var med i en rysare ett tag, men det var ju "bara lite näsblod" inte så lite egentligen. Hu vale! Tvätta tvätta.

Men nu tänker jag bädda ner mig i soffan under goaste filten ever och försöka kurera mig, det är ju två roliga helger framöver att se fram emot så det ska väl inte va så svårt.

God fortsättning!


God Jul!

Eller god fortsättning kanske?
Mycket stress och jäkt på förmiddagen men vips var klockan tre och gästerna kom. Pang sa det så har vi sett Kalle Anka, ätit och tomten har hälsat på och delat ut julklappar. Och nu sitter Elsa och Henke med ett nytt Wii-spel, Maja har anfallit kudden och jag sitter helt slut i soffan.
Många fina klappar som resulterade i nöjda barn, men ni ska jag bara slappa då det bara är att börja om imorrn igen då nästa gäng kommer klockan ett :D

God fortsättning nu mina vänner!

(Har fler bilder i den riktiga kameran, en hel drös för att vara exakt, men de kommer upp här senare. Dessa dagar ska spenderas väl <3 )



Uppesittarkväll

Barnen somnade tillslut, spända inför imorrn.
Tomten knackade på fönstret idag igen, precis lagom när jag kom hem från jobbet. Han vinkade och dansade där ute, det roliga är att vi inte har något finger med i spelet idag :D

Bingolotto spelas ikväll, det är lite av en tradition här i huset. Men attans va nära det var till en fin julklapp...


Halvklar

Skulle hunnit endel idag, men man sätter ju alltid för höga krav på sig själv. Eller är det bara jag? Tror inte det...

Åkte i alla fall till Tesa idag och hämtade tjejernas fina tavlor <3 Där fick de pyssla och rita lite, i ha svårigheter med ett sånt förråd ;) Tomten hade varit och lämnat en julklapp till dem oxå, tomtebloss. De hade aldrig sett det innan (!) så de blev överförtjusta.

Elsa ville ha tacos idag så det fick det bli, gött och smidigt.
Sen har jag sytt Majas julstrumpa, kunde inte skjuta på det längre ;)

När de små tittade på julkalendern framför brasan nere knackade tomten på, väldigt spännande! "Synd att du missade det mamma, han vinkade ju till oss!" ;)

Satte igång med förberedelserna till julaftons efterrätt, med JulLotta på tv'n och lagom när det är slut är det Tinas julkök då passar jag på att slå in de sista julklapparna. Sen blir det att anfalla kudden för min del. Maken? Han är på julfest. Straffet blir storstädning hela dagen imorrn när jag jobbar ;)


Så störande!

När jag väl hittade ett par snygga LÅGskor till rimligt pris, håller de inte ens tre veckor! Jag har inte så lätt att ta mig till Din Sko bara sådär heller. 10 mil åt varje håll skulle jag tro... :(


Fin samling!

Har fått en väldigt fin samling julkort redan. Hittade ett fint hjärta att hänga upp dem på, så tråkigt när de bara blir liggandes. Nu ser vi dem och blir påminda om nära och kära hela tiden! <3


Ett steg till i rätt riktning

Ikväll har vi klätt granen. Silver och vitt har barnen blivit informerade om ;) Det enda som inte är vitt är den gamla potatissäcken som pryder urnan som vi satte granen i, och så granen då förstås. (Förra året letade jag faktiskt efter en vit gran, men de var slut överallt. Kanske tur, för inget slår en riktig gran!) Inget enligt tradionerna här inte. Heller ingen matta, bättre att ösa julklappar runt :D
Vi köpte en annan ljusslinga i år, så träligt med de där vanliga. De räcker aldrig dit man vill och så är de runtgående?! Detta blev mycket mysigare också.




Jag är fortfarande ingen mästerfotograf, så om ni vill se världens tjusigaste gran får ni komma hit ;)
Välkomna!




Mina små änglar passade utmärkt :)

Maken fick åka iväg på larm, så jag går nog och knyter mig. Upp tidigt imorrn igen. Natti natti på er där ute!




Morgon-walk

Stolt jag blir över mig själv när jag pallrar mig upp, så jag hinner äta frukost i lugn och ro med lilla Maja innan vi går till dagis. Jag älskar nämligen min säng, (på morgonen, på kvällen är det inte så noga) skulle kunna ligga där hela dan. Men så fort man kommer upp så går allt toppen :)
Tog en promenad med Safir nu oxå, en halkig sådan. Herregud jag stod som Bambi efter Safir flera gånger. Men till slut kom vi till elljusspåret, här sitter hon fint och väntar innan "varsegod, spring iväg då!" Total lycka, så fort hon såg den lilla snön som fanns körde hon nosen i skuttade :D
Nu blir det dusch, sen får vi se vad jag hinner innan alla hämtningar här och där.


Klappar

Sådär ja, då var barnens klappar inslagna. Fyllde en stor säck :)
Nu återstår resten av familjernas.

Härligt det var i kyrkan, riktigt mös där i bänkraden. Julkänslan jag har saknat börjar att infinna sig, sakta men säkert.


Vad är oddsen på det?!

Hela familjen packade in sig i skruttbilen för att åka efter vår gran, som vi var och såg ut oss för ett tag sedan.
"Bara ingen kommer alltså", sa Henke hela tiden.
När vi började närma oss skylten som vi hade som riktmärke såg jag nåt rött, tänkte att det är nog fan i mej en jägare där. Men samtidigt tyckte jag det vore märkligt så jag trodde inte mig själv.
Det är bara det att det står en förbannade jävla jägare två meter från vår gran så vi får bara köra förbi!
Helt ensam var han och inte någon mer synts till någonstans, vad är oddsen på det?!

Till slut åkte vi hem och vår kära husliga kock gjorde plankstek till oss medan jag och barnen städade på deras rum...
Sen slängde vi oss på soffan alla fyra och Henke och jag slocknade på fem röda sekunder, det blev lite hårt igår... Hrmmf! Men väldigt roligt, fast jag ska nog inte dricka jäger nt mer, inget för mig... Hua!

Men en powernap gör susen, nu ska Elsa och jag till mamma och vidare till Virserums kyrka för att sjunga in julen. Min lilla mormor ska vara med i kören också, så vi får även lyssna på henne :D
Mysigt att bara Elsa och jag ska göra något tillsammans, det är inte så ofta. Verkar som hon ser fram mot det också.

Sen ska vi börja slå in alla klappar som ligger och väntar nere i källaren, inte en enda har vi slagit in än.. Bäst att bunkra upp med glögg och lussekatter, stanna och köpa lite mer tejp kanske? Men nu måste jag kila, så jag hinner.

Ha en trevlig fjärde adventskväll mina vänner!


Fuskigt

Vissa får skjuts å vissa inte. Pappa messade om klockan, glömde visst bort den. Det är ju inte så ofta man kommer ut nu för tiden, och barnvakten varade bara för kvällen å inte över natten :p

Maken vann dart-turneringen, jag och Per höll på att vinna om det inte hade varit för vissas psykning ;)

Inte allt för snygg så här mitt i natta, men det är det enda jag kan åstadkomma :D


Äntligen!

Elsa och jag dansade glädjedansen i morse innan jag for till jobbet. Det är snö ute! Yes yes yes, å så hoppade vi runt :)
Även om det mesta är på väg bort, så hoppas jag att det kommer meeeer! Det vore ju fruktansvärt om vi inte har snö i jul!

Tyvärr var det inte lika roligt när jag körde till jobbet, 60-65 var maxhastighet... Ett stort träd låg över andra körbanan på ett ställe... Har det stormat inatt?


Gnäller lite..

Å fy tusan, inte nog med att det är lång dag idag, utan chauffören hade med sig så in i helvetes mycket varor. Bara för att det ska va jul snart, tydligen...? Jag sa till honom att han kunde ta med sig hälften tillbaka. Räcker det inte med en sort prinskorv? Jag menar fyra sorter är väl för tusan att ta i?
Å skinkor till förbannelse, hela kylen är överfull med bröte...
Jag sliter som ett djur här, men jag har inte ens hunnit gå över på fruktavdelningen än, å tungt är det, å ensam är jag. Eller alltså Lena är ju i kassan, å hjälper mig så gott hon kan därifrån... Får vara glad om jag kan gå i jul ens.

Skulle nog nappat på Evas förslag att följa med på "Modell för en dag"....

Nåväl, gnälla gör ju alla så det kan väl jag oxå?! ;)

 


 

Och här kommer fortsättningen

Tada! En klar - en kvar :) blev nöjd tillslut, men det var inte precis nåt roligt tyg att jobba med, drog åt alla håll och glittrade som bara den.

Nu hopp i duschen innan sängdax, lång jobbardag imorrn 8-20,15...

Natti natti


Spottar ut pyssel

I väntan på att barnen har lagt sig, så jag kan börja med Panduro-paketet, snodde jag ihop lite kristyr och klippte lite snöre och änglar. Å vips så har vi lite till julgranspynt :)

Tyvärr är det någon som slarvat bort den rätt spritstyllen (heter det tyll?!) så jag fick använda en av de andra, hade velat ha riktiga spritsränder men jag får nöja mig med det här :)


Nästa projekt

Fick sms från posten att jag kunde hämta mitt paket från Panduro, satte därför igång med förarbetet nu. Spännande! Fortsättning följer...


Ledig idag

Idag är det värsta gå-i-mysbyxor-dagen här hemma! Henke är sjuk och ligger med feber, ni som känner honom kanske förstår hur svårt det är för mig att få honom att ligga still i sängen?! Maja svansar runt i pyjamasen än, och jag ligger i soffan under min älskade filt, men när jag har hämtat Elsa ska vi ställa fram tomtarna tänkte jag. Hoppas på att den där julkänslan kanske kan komma krypande då...


Lussefirande nr 2

Idag var det ju som sagt Maja och hennes dagiskompisars tur att lussa för föräldrarna. Så otroligt duktiga de är, och hur stolt blev inte jag när jag hörde Maja hela tiden? Hon sjöng med i varenda sång :) Lilla hjärtat!
Det är stongt gjort av dem att stå där framför en massa okända ansikten, de är ju inte så stora, (2-3 år).

Maja fick välja o hon ville vara lucia eller tärna, hon valde tärna och hon skulle ha samma diadem som Elsa hade. Det var bara det att när de kom utgåndes hängde det nere i pannan på henne och så var det länge, till de sjöng "Dansa lille tomtefar, hopp, hopp. hopp" (vid hopp, hopp, hopp hoppar man då som ni kanske förstår) Då åkte det ner för näsan, och precis då fick en av fröknarna syn på det och drog upp det åt henne. Inte som vi hade fixat det innan, men vad gör väl det?! Nu såg hon ju i alla fall ;)


Här är en bild med diademet mitt i nyllet, blommorna passar ju inte precis till årstiden, men det var det smidigaste sättet (som jag kom på just nu ;) ) att ta bort resterande barn och fröknar på bilden.



Här tröttnade jag även på det manuella fotandet ;) Min fina fina lilla ängel <3


Pyssel

Jag glömde helt och hållet bort att jag hade kameran med mig så själva pysselstunden är icke förevigad... Men detta är Elsa och Majas resultat i alla fall.



Jättekul idé. Vi satte självhäftade glitterpapper i locket, Elsa valde rosa och Maja guld. Elsas färgade av sig vattnet, men jag tycker det var lite charmigt. Sen har vi limmat en figur på locket och lite glitter och glycerol (tror jag det var, eller är det det man har när man bakar?! haha) Vi tog lite för lite vatten för det ser nästan ut som att Majas ängel håller på att drunkna. Elsa har en kinderäggsfigur som passar henne, Bell från Skönheten och Odjuret.

Härrom dagen gjorde vi ju smällkarameller också, rätt kul att pyssla hemma eftersom jag kan påverka vilka färger jag vill ha i granen i år. Bara att köpa de färgerna på pappret och säga att de andra var slut i affären ;) Nädå skämt och sido, de sa ingenting om det, trots att jag kanske inte valde en riktig färg ens en gång....!



Elsa simmade jättebra idag, jag är så stolt vad hon har lärt sig snabbt. Hon simmade flera meter innan hon sjönk ;) Haha!
Nu ska jag gå och stryka Majas lucialinne eftersom det är hennes tur att lussa imorgon. Jag ska bara dit jättesnabbt och titta på dem när de sjunger, hinner tyvärr inte med lussefikat. :( Men så är det väl i verkliga livet...

Trevlig kväll, ska värma oss lite glögg och kika på Äntligen hemma strax. Så det gäller väl att sätta fart här nu.


Naturfotograf? ;)

Jag har nu tagit mig tid att komprimera bilderna som jag gillade mest förra gången vi var ute och fotade. Så otroligt vackert det är i naturen, jag har aldrig varit mycket naturen förut. Men sedan vi skaffade hund och vi blev "tvugna" att ge oss ut så har jag fått en ny syn på det. Fridfullt.








Det här är min absoluta favorit!

Nu ska tjejerna och jag åka iväg till Matilda och Alice och pyssla lite, sen direkt till sista simskolan innan jul. Bilder på det kommer lite senare.


Kunde inte låta bli...

... lillasysters skumtomtefudge :) ser inte mycket ut för världen än, men det verkar i alla fall att ha lyckats ;)
Till skillnad från igår, då det mesta gick snett. Fudgen blev inte bra den heller då, märkte vi när vi hade packat in allt i papper och lagt i ännu en ängelburk. Jättekletig, och det ska ju inte precis fudge vara.
Men nu verkar vi vara på rätt spår igen :)


Bio

Vi passade på att gå på den lokala bion ikväll, barnen och vi. Smurfarna va det. Nu kurar de ihop sig gott i soffan medan de väntar på pannkakskvällsmat. Mums!

Idag har vi varit i skogen igen, men bilderna ligger kvar i kameran så det får ni se en annan gång :)


Julstök

Idag skulle dagen bli så där juligt härlig, men den började inte precis bra...
Vi skulle göra cake-pops, men de bara gled igenom pinnarna, jag blev så irriterad att allt åkte i soporna! Usch! Gick ner och surade ett tag, men gick sen upp och fortsatte med Rocky road á la Mellberg och sen vit fudge (den ligger fortfarande och stelnar i kylen).
Henke är inget fan av mörk choklad så vi köpte mjölkchoklad istället till rocky roaden, och de blev faktiskt riktigt goda! Mmm!


Vi fick god hjälp i alla fall, ser lite ut som köttbullar men skenet bedrar
det är mjuk pepparkaka blandat med philadelphiaost.


Jag försökte mig på att fota lite närbilder istället för baket


Fudgen, som jag fortfarande inte vet om den är ätbar.. Liknar inte bilden i receptet,
skulle inte förvåna mig om det blev fel där också. Bitter? Närå...


Här skalas det pistagenötter till Rocky road, naturbegåvning lilla Maja


Resultatet, i min fina ängelburk


Är det lördag så är det


Safir får ju självklart också lördagsgodis

Jag har även gjort klara mina små bling-bling-änglar som vi ska hänga i granen i jul, jag bara älskar änglar. De ger mig ett sånt lugn. (Vilket verkligen har behövts idag, vet inte vad jag har varit på för humör idag, men det är väl de där nedrans cake-popsen som ställde till det...)


Vet ni hur svårt det är att ta kort på något som vägrar vara stilla?!


Nu ska jag fylla på glaset som hunnit ta slut sen jag tog kortet


K Ä R L E K

Det är så underbart att se de här två ihop, de passar ihop som handen i hansken.

















Väntar på bättre tider...

Eftersom jag inte fick någon kinamat igår på lunchen, lovades det att någon skulle ta med hem istället. Mums! Så därför väntar jag på det nu, trots att det är ett par timmar kvar kan jag inte ta mig för nåt speciellt...

Idag skulle Elsas klass ha luciafirande för oss föräldrar så vi var där kl. 8 och hemma igen vid niotiden. Jätteduktiga var de, sjöng jättefint och fina verser läste de! Stolt!
Men eftersom jag var iordning redan var det ju inte lönt att lägga sig och slappa så jag satte igång att städa, skönt att ha det gjort så vi slipper det i helgen. Tvättar lite också, men annars var jag klar precis lagom till skolan var slut. :)

Med respekt till föräldrar som eventuellt inte vill ha sina barn på internet publiserar jag därför inte bilder på hela tåget, de behåller jag för mig själv.


Min fina!


Maja satt längst fram och tittade stolt på storasyster


Vi blev bjudna på gott lussefika


<3


Hemma igen vid pärlbordet, med snygga örhänge ;)
(Svenska spel trodde på fullaste allvar att vi skulle ha på oss dem i kassan?!)


Från trötter till...


...bus på två röda sekunder :)


Lite Super Mario för de stora, då passar de minsta på att mysa, det är ju fredag ;)


Tröttfis

Nu kanske man skulle ta tag i nåt mer innan mannen kommer för då vankas det mys! Godiset jag skulle göra tar vi i helgen istället :D

Trevlig fredagskväll!


Stackars stackars!

Mamma ringde precis när jag var som mest irriterad på mig själv. Jag skulle styrka Elsas lucialinne till imorrn, och lyckades komma mot spetsen på kragen och vips så fräste hälften upp å fastnade på strykjärnet..! Åh!

Jag passade givetvis på att beklaga mig lite över det, så hörde jag morfar i bakrunden. Jag tänkte att mormor är säkert på körövning eller liknande, hon är ju en upptagen pensinär ;)
Men så berättade hon att mormor ligger på sjukhuset, hon hade halkat i eftermiddags och slagit i armen så pass att de fick ringa ambulans. Hennes arm bara hängde, ikväll är det röntgen och stödskena efter det väntar gips eller i värsta fall operation. Vi vet ju inte än om den är bruten, ur led eller krossad. Se där får man för att man försöker vara hurtig, lilla mormor. Jag tycker så synd om henne, ligga där på sjukhuset alldeles ensam. Samtidigt som jag tycker synd om morfar som säkerligen klätttrar på väggarna hemma hos mamma, för han ska sova hos henne. Det blir nog bäst så.

Det som känns mest konstigt är att min mormor är inte nån gammal tant som inte kan göra någonting för att hon är gammal. Hon känns inte som en dag över 50 ( fast min mamma fyller 50 i sommar...)! Jag hoppas inte att detta kommer bli en anledning till att det kommer ändras. Jag tänker på dig lilla mormor, hoppas du blir bra snart och att det inte är så farligt som de tror!

Gå försiktigt nu mina vänner om ni går ut, det är blankis överallt!

Lunch

Maten räckte inte till lunchlåda igår, fast det är inte det godaste som finns att värma stuvade makaroner och falukorv. Å min kära make hann inte med lunchdate idag, så jag får nöja mig med det här... Inte det nyttigaste precis, å inte särskilt mättande heller... Men vad gör man?!

Ha en bra dag!


En av tre årsdagar

Idag är det nio år sedan jag och mitt livs kärlek träffades. <3
Tack för dessa år älskling och jag ser fram mot en sådär 70 år till med dig.
Det är ofattbart vad mycket fint vi gått igenom tillsammans.
Jag älskar dig så otroligt mycket, tack för att du alltid finns där för mig. <3

Så därför har jag suttit och tittat igenom alla våra kort, tänkte att jag skulle hittat ett för varje år på oss.
Men till att börja med hade vi inte digitalkamera förrän 2004, och när vi väl hade skaffat den var det dags för att skaffa barnen och därför är det mest kort på barn, djur och tårtor hos oss....?!

Jag hittade 24 bilder på oss tillsammans, hallå! 24 bilder!? Hur är det möjligt, skärpning! Sägas bör att sju av dem är bröllopsbilder (givetvis har vi fler bröllopsbilder än så, men utöver dem var det alltså 17 bilder...) Men här är de i alla fall.


Min bal -04


Vårt första julkort -05



Semester i huvudstaden -06



Semester på Öland -07



julen -08



Påväg... -09


Vår lyckligaste dag -10


Vår lyckligaste dag -10



Vår lyckligaste dag -10


Vår lyckligaste dag -10



Vår lyckligaste dag -10



Vår lyckligaste dag -10



Brudvalsen
Vår lyckligaste dag -10



Julen -10



Skogspromenad -11



En till skogspromenad -11



7 december

Fint samarbete syskonen emellan ❤
Jag har visst glömt att skriva flera dagar, men någon dag var det Hello Kitty-trosor, en annan skumtomtar, igår var det armband och idag var det strumpor :)

Pärlorna och plattorna var riktigt populära, det pärlas för fullt här. Ska ner och stryka dem nu har jag lovat :)


Syskonkärlek

Elsa har allt som oftast med sig paket hem från fritids till oss alla. Idag hade hon ett till Maja, en söt liten ängel :)
Tycker hon är så söt som ger till alla, så generös ( i detta fallet förstås ;) )


Fått endel gjort idag

Henke har plockat i ordning i klädkammaren och i garaget idag. Det är helt sjukt vad man rör till det fort...!

Jag fotade ju endel idag, passade även på när vi kom hem från skogen, så jag har suttit och fixat lite julklappar och julkort. Hehe!

Elsa passade på att ta sista märket för hennes grupp, så efter jul flyttas hon upp en grupp! :D
Som tur var är det samma dag, så vi fortfarande kan gå utan några krux!

Maja är lika glad varje gång hon får följa med till plurret, värsta fisken är hon. Ska göra som Elsa hör också, simma först sen hoppa och flyta lite. Fast med kuddar då ;)

Trevlig kväll mina vänner, nu fortsätter tvkvällen med glögg, lussekatter och pepparkakor.



Å vad jag älskar detta!

Alla kom hem nöjda och belåtna efter skogsvandringen. Eller vandring och vandring, jag fotade mest, Maja gjorde snöbollar och snöänglar. Safir sprang runt som en tok och jagade Majas snöbollar och njöt för fullt, det syntes lång väg! Henke han fick bara anpassa sig ;) Nu är laxen i ugnen och väntar på att bli uppäten, för sedan vankas det simskola och vi har gjort det lite till vår grej så vi åker hela familjen varje gång (när det går att få ihop det så). Innan dess ska vi till leksaksaffären så jag kan köpa lite silkespapper och dylikt så vi får göra lite pyssel här i huset :)

Snuttan fångar snöbollar

 

Kolla! Ta kort på mig mamma!

Mannen i mitt liv <3

Chillar lite, sen vänder det snabbt och så rullas det snöbollar

Dumma mössa

Safir är inte särskilt förtjust i pinnar egentligen,

men ska det va ska det va ordentligen!

Hittade lite vatten som porlade vackert

Vackert

 

Mina favoriter var för stora, så jag ska se om jag kan fixa det. Vill gärna dela med mig av dem nämligen ;)

 

 


ÄNTLIGEN!

Nu har snön även kommit hit! Jag är som barnen och vill ha mycket snö så nu känner jag mig lugn :)
Henriks lediga tisdag idag så vi och Maja ska ut i skogen, Safir ska givetvis med också. Så fort jag sa skogen blev hon alldeles till sig, det bästa hon vet!


Lunch

När Maja och jag äter lunch får vår fyrbente älskling inte va i köket. Duktig är hon men man ser hur hon försöker titta sorgset på mig för att få komma dit och slaska i sig allt som hamnar på golvet ❤


Majas nygamla intresse

Maja har kommit in i pusselsvängen igen, fast nu är hennes för lätta så vi gick in i syrrans låda och hittad lite.
En bra julklapp till er som läser men inte köpt något till henne (alltså ni som brukar göra det ;) )

Igår var vi på ICA i Virserum en sväng efter julmarknaden, där hängde det otäcka maskar ;) hoppas inte de kopplade ihop det med tomten. För de tror faktiskt fortfarande att tomten är på riktigt! :)


Morgonmys

Efter söndagsfrullen gick Henke ut för att fylla på fågelmaten. Tjejerna stod så sött ihop och tittade på. Elsa höll om Maja så hon inte ramlade ner för stolen ( hon hade precis ramlat av toaletten!!)

Idag blir det julmarknad i Virserum, kul eftersom vi skippade julskyltningen. :)


Kvällsbestyr

När jag slutade idag slängde jag mig i bilen för att åka till nya netto (!) hade velat kika lite, alltid skoj, men hann bara springa in till Emmelie och be henne att hämta symaskinen jag lagt undan. Snabbt gick det i kassan, trots massor med folk. Det är bra.

Så ikväll var jag ju tvungen att testa den, gick ber och tittade bland barnens kläder de har vuxit ur. Hittade då Majas dödskalle-pyjamas som var en riktig kamp att plocka bort från garderoben. Tänkte att den kan vi nog göra något åt ;)

Byxorna sydde jag ihop till en kjol som jag sen sydde på tröjan = nygammalt nattlinne.
Muddarna och lite av döskalletyget sydde jag dit på ett par svarta för korta mysbrallor, blev ganska coolt faktiskt. Hör hemma kan hon ju ha det i alla fall. De växer så fort så just mysbrallor är det ont om just nu :S


3:e paketet

Idag låg pärlplattorna till pärlorna som de fick igår i paketet. Var nog en lyckad grej eftersom Barbiefilmen de hade hyrt stängdes av illa kvickt och så satte de sig med pärlorna istället :)


Smart tjej

Maja: Mamma kan du fiska det?

Jag: Fixxa ( lät ungefär som fickkkkkksaaaa)

Maja: Fffffiska

Jag: Men är du sugen på fisk nu? ;)

Maja: Meehh! Kan du hjälpa mig?

Snacka om att slingra sig ur svårigheter ;)




"Second handat"

Hittade en skitsnygg gammal golvlampa på stegen idag på lunchen. Den skulle passa i träslag till min fina ärvda skinnstol, men kruxet är att jag tyckte att den var lite för kort..?!
Vad är det att tveka på egentligen, 50 spänn kvittar ju man skulle säkert kunna göra något åt det isåfall :)
Men bangade, får klura lite över helgen å se om den finns kvar i så fall till veckan...

Istället hittade jag två söta krukor som jag tänkte ha nu till jul. Massor med fina silverbrickor, men hann ju inte riktigt på lunchen...

Nackdelen med mobilkameran är bildkvaliten, utan blixt blir det svart, med blir det blänk blänk blänk! Men samtidigt är det smidigt, särskilt när datorn är avstängd :) Nedan är en av krukorna på fot, me like! Jag knöt ett silverband runt, lite vit sten och vips har man lite juligt :)
Fruktkorgen har jag slängt på lite silverfärg, så passar även den in, tröttnade på allt svarta... Slutligen bytte jag ljusstaken, har inte varit särskilt förtjust i denna julklapp från chefen (man samlar och bygger på) förut, men helt plötsligt fick den en egen plats i mitt hjärta!

Nu natt! Sov gott!


2:a paketöppningen

Idag gömde det sig en påse pärlor i. Får se om det kommer något som passar till det i någon av de andra paketen ;)


Blixthalka

Kunderna kom in strax innan sex och sa till mig att köra försiktigt, för det var isgata, snällt tycker jag. Ännu snällare var Kaj, Storebros egna lilla hustomte, som också kom in och sa till mig att köra försiktigt. För när jag sen kom ut i bilen hade han skrapat mina rutor, snacka om omtänksam. Andra vintrar vet jag att jag undrat vem tusan som varit på bilen, när torkarbladen är uppställda, men just det, Kaj. :)

Isgata kan vi verkligen säga, det blinkade på gatan som om den var gjord av kristall, och det första jag gjorde i dammkröken var att sladda lite, måste ju känna på det ;)

Trevlig fredagskväll mina vänner!



Småfix

Trots att jag är totalt slut har jag fixat lite i Majas fönster. Det blev så tomt när jag bytte från längder till kappa, så jag köpte två enar och tänkte att det löser sig när jag kommer hem hur jag ska göra :)
Jag satte dem i samma kruka, och så lite mossa och annat smått och gott. Blev fint tycker jag.

Vi, eller barnen, har provat varsitt par nya raggsockor också. Det är en snäll kvinna i Storebro som gör lite "terapiarbete" men har ingen att ge allt till. Tar tacksamt emot, raggisar kan man inte få för många av!

Nu ligger den lilla skatten och sussar sött medan jag tittar på årets adventskalender med den stora skatten. Tjuvarnas jul, jag vet inte om det låter särskilt barnvänligt men vi får se :)

Blir tidig kväll för mig också, när Elsa kommit isäng tänkte jag ta en varm skön dusch och sedan lägga mig och fortsätta suga in inspiration från nya tidningen, så vi hörs imorgon igen!

Trevlig kväll alla goa!


1 december...

...betyder ju då att öppna första luckan/paketet i adventskalender. Imorse fick töserna öppna chokladkalendern, en liten sockerkick sådär på morgonen ;)

När vi kom hem från skola/dagis/jobb var det dags för paketen, idag gömde det sig två kinderägg i. Det är det lilla som gör det!


RSS 2.0