Kronjuvelerna

Ikväll har Henke och jag sett Kronjuvelerna. Jag har fortfarande inte listat ut varför titeln blev just Kronjuvelerna... Men filmen var riktigt bra och gripande, men hemskt tragisk. Vilka skillnader det finns i livet...
Jag forstod inte riktigt heller om det var dåtid eller nutid, platt-tv hit å gammal bil dit.. Nåväl, det var väl en rolig detalj för dem...


Skogsrunda igen!

Elsa är inne i partysvängen nu, så vi lämnade av henne och Emmy på kalas hos Melvin i eftermiddag.

Återigen som häxor

 

Sen åkte resten av familjen ut i skogen. Majas krav var att vi skulle ha med oss fika, annars skulle minsann inte hon följa med ;)

 

Maja i livlig disskution med pappsen




Full fart!



I <3 U



Upp för backen



Ligger fint och väntar på att få leta efter lillmatte
(Underbart vacker flicka vi har, om jag får säga det själv!)



Sist, men inte minst, fika!


Tvätten ska vikas

Det är ju så otroligt tråkigt å tvätta, allra helst å re upp tvätten när den är klar. Själva tvättningen är ju inte så farlig för det sköter sig ju självt.
Men tur att man har så himla bra sorteringshjälp, å bära upp för trapporna å in i lådorna-hjälp! Goa unge!


Dessert

Mmmm mmmm mmmm!!! Smarrigt! Brukar göra vit chokladmousse till tårtorna, gjorde samma nu och även mörk mjölkchoklad (?) varvade dem och toppade med stora blåbär och hallon. Jag säger då bara det, det finns ett bra uttryck för vad jag känner men jag törs inte skriva det här ;)

(Det är så det ******* mig i mun!)


Fin kvällspromenad

Hade två bra draghundar :) finfin kvällis med dimma på varenda åker!


Lördagsmiddag

Leta efter smidiga lördagsrätter förut, hittade ett hos lillasyster. Lövbiffrullader i sås med klyftpotatis och sallad. I rulladerna hade vi vitlöksost, riktigt gott!

Efterrätten är förberedd och bild kommer på den senare :)

Nu blir det en promenad med Safir, och jag får Elsa och Emmy med mig på cykel som sällskap. Så kan man gotta sig med gott samvete sen. :)


3 små mästerbagare!

Idag har jag fått mästarhjälp med bullbaket :)
Va duktiga de är, och de har samsats om allt och nu är de mätta och goa efter tre bullar var :)

Smink dagen till ära oxå! :)


Fredagsmyyyys!

Alla samlade efter en hel dag utspridda. Jag har jobbat hela dagen och Henke och Maja har storstädat hela huset! Elsa har lekt hemma hos Emmy innan discot, så då passade de andra två på att åka till hagadal och bada.
Jag kommer sen hem med pizza och möts av ett hus fullt med ljus och en tänd brasa, kan det bli bättre? Jag tror inte det! Kvalité! <3


Vad hände? :O

Herregud! Vad hände? Vart tog tiden vägen? Har precis hämtat hem min otäcka häxa från hennes första disco. Men det gick bra, inga protester, både Emmy och Elsa följde med direkt :)Det är slitsamt å partajja ;)
Tack snälla Mia för all hjälp!! Det är guld värt!


Första gången

Elsa ska på Halloweendisco imorrnkväll. Eftersom jag jobbar har Mia lovat att hjälpa Henke lite med finjusteringen, men vi förberedde lite ikväll :)
Lillasyster ville ju givetvis oxå ha! :D


Märkligt...

...att en katt som avskyr att duscha och klöser mig sönder och samman på minsta lilla bar hud jag har vid tillfället, gillar att ligga och bara chilla i duschen...! Men han tar alla tillfällen han får :) tur att jag va tvungen å re upp tvätten nu då på min inplanerade slappdag ;)


Slappdag

Höstrusket tränger sig in, långt in i märgen. Tar mig inte för nåt nämnvärt idag, barnen är iväg båda två.
Maja har med sig krattan till dagis eftersom de skulle höststäda på dagisgården och Elsa ska ha med sig en av sina killar hem idag, Emrik.

Skulle bjudit på en bild, men jag är rädd att ingen av er kära läsare kommer tillbaka då ;) mabye later :)

Ha en bra dag!


Bakning pågår

Elsa och jag fick lite egentid nu när Maja ville gå till dagis idag. Då passar vi på att baka, vi har ju en stundande födelsedag och frysen ekar tom...


På spaning

Monty är helt tokig i alla småfåglar som flyger omkring på och runt altanen. Safir är även hon nyfiken :)


Frukostlyx

Maja ville gå till dagis idag, förstår henne. Skulle jag oxå hellre valt än å va hemma med mig halva dagen ;)
När jag hade lämnat henne trampade jag ner till Ica och köpte middagsmat. Så nu, äntligen, ska jag äta frukost. Idag blev det att testa omelett igen. Vi får väl se hur det går... Gäller att passa på när jag är ledig.
Ha en fin dag allesammans!


Va tvungen...!

När jag hämtade Maja på dagis för ett tag sen sa en av fröknarna att Maja och en kompis hade klippt sig. Det händer ju alla ungar nån gång, men det är ju inte jätteroligt när det händer.
Maja hade klippt en tofs från hela benan, så jag har klurat länge hur jag ska göra, klippa till eller inte göra nåt alls.
Men idag åkte saxen fram och en lugg formades, lite kort blev det för lilla madame hade svårt att sitta still. Men söt blev hon! Eller det va hon ju innan oxå såklart! :)



Före- och efterbilder på huset

Jag är absolut ingen mästerfotograf så ha överseende med bildkvalitén! Allt är inte klart, smådetaljer saknas och endel saker står utsatta som utfyllnad på endel ställen, ni får se det i stora drag =) Välkomna till oss!


Hallen före                                   Hallen efter


Vardagsrum före                           Vardagsrum efter


Vardagsrum före                           Vardagsrum efter


Vardagsrum före                           Vardagsrum efter


Vardagsrum före                           Vardagsrum efter


Köket före                                    Köket efter


Köket före                                    Köket efter


Köket efter


Detaljbild köket                             Detaljbild köket


Detaljbild köket                             Detaljbild köket


Hallen före                                    Hallen efter ("löparbanan är borta")


Gillestugan före                             Gillestugan efter


Gillestugan före                            Gillestugan efter


Gillestugan före                             Gillestugan efter


Gästtoaletten före                         Gästtoaletten efter


Deras gästrum före                       Vårt sovrum efter


Vårt sovrum efter                          Detaljbild


Framsidan före                              Framsidan efter, fortfarande inte helt klart!



Allsång

Barnen sjunger allsång för fullt med Flygande mattan!


Storseans

Har svirat om från jobbstassen för att följa med goa Ulle på storseans på Moliljan i Målilla kl.15. Ska bli spännande, allt bestämdes igårkväll så jag har inte så stor koll på med vem det är och så. Men jag återkommer :)
Wiihooo!


Godermorgon!

Syrran pratade om nåt nytt påfund till håret som kallas för donat. Hon förklarade och förklarade men jag fattade ingenting...!
Så när vi var i Ullared hittade jag en donat för 12,95 ;) och tänkte att jag tar en så får vi se om jag fattar nåt hemma.
Väl hemma skulle jag testa, snurrade hit dock dit... En snodd där å spännen.. Nää, det här kan inte va rätt. Henke kom in å tittade till en sekund och sa: " men om u gör såhär, å drar ut här å sen rullar ihop..." å vips så hade jag en donat i huvudet! :D
Han är bra till mycket den där mannen jag hittade en dag för snart nio år sen!<3


Kamelpuckel

Ikväll kom det in en karl i affären och handlade lite, när han hade betalt frågade han: " tror ni att ni skulle kunna skiva den här åt mig, jag kan betala alltså?" och pekade på en påse. "Jag har varit på bröllop i Grekland och fick med mig en kamelpuckel hem." Han tar ut den här otroligt äckliga puckel ur påsen och håller upp den. Jag får kväljningar å säger snabbt att vi inte har kvar skärmaskinen...
Får man ens föra in sånt i ett annat land?!


Skallebank

Hopplöst värre, vaknar med huvudvärk och nästan så att jag mådde illa. Brukar väl vara ett bra tecken på sömnbrist...
Illamåendet har i alla fall gått över, men huvudvärken tycks va ihållande. Jobbar verkligen hela dagen oxå, så det gäller att bita ihop!

Tillägg: det här inlägget, skrevs på f.m men av nån märklig anledning publicerades det inte förrän nu...


Hjälp!

Jag har försökt att publisera ett inlägg hela dagen från min iPhone, men det bara krånglar. Jag håller på att flippa alltså!
Det står bara "Kunde ej ladda upp bilden" har visserligen inte testat att skriva ett inlägg utan bild, men det borde ju inte göra någon skillnad...

Är det nån som kan hjälpa mig? Vad är felet? Jag använder mig av appen, hemma är det inga problem, kan det ha med teckningen att göra??
Det som var så roligt att börja blogga igen, när man slapp alla sladdar mellan datorn å kameran. För visst är det roligare med bild-inlägg? Eller? =)

Så kom igen nu alla som kan hjälpa mig!!


Total lycka för lilla Maja!

Maja har tjatat om ett skrivbord länge, hon är ju stor nu tycker hon. Klart man måste ha ett skrivbord då.
När farmor och farfar skulle tapetsera om i ett rum skulle de inte ha kvar Linas gamla skrivbord så de undrade om Maja ville ha det, självklart! Så nu är det här, uppställt och klart. :) Lite nödlösningar med stolen, men hon har redan suttit upp så vad gör det? Katten var nyfiken så han gör henne sällskap där i skapandet :)


Vackert

På väg till Oskarshamn förföljde regnbågen oss. I slutet finns ju den berömda skatten som Nalle Puh pratar om, så barnen tyckte vi skulle åka dit istället för till sjukhuset :)
Men vi hade ju en tid att passa ;)

McDonald's hann vi givetvis med oxå, det var ju kidsens val så det är inte lönt å tro nåt annat :)

Efteråt passade vi på att handla på Maxi så barnen skulle givetvis åka i bilen som står vid utgången, vi "bönner" är ju inte vana vid sånt i affären ;)
Tack mamma för att du följde med! <3


Så fruktansvärt!

Vi pratade om mordet på 4-åringen i Ljungby på frukostrasten, sen möts jag av nedanstående löpsedel när killen kommer med tidningarna.
Det är fruktansvärt tycker jag, först är man rädd att någon galning går lös å mördar små barn. Är mina barn säkra på dagis, hos kompisar etc, tänker jag.
Sen undrar man, nu när de misstänker att ett barn är boven, hur kan det hända?! Hur kan ett barn ha ihjäl en kompis? Vem har lärt honom/henne att hata så otroligt mycket? Var 4-åringen "mobbad" enligt tidningen var pojken utsatt. Kan det berott på att pappan sitter i fängelse för att han misshandlat barnens mamma? Barn kan va så elaka... Antagligen var det en olyckshändelse, eller jag vill i alla fall tro det! Läs artikeln på www.expressen.se

Vad tror ni har hänt?!


Färdigt!

För en gångs skull handlade inte jag mest :) men alla barnens å kusinernas julklappar är i alla fall klara! Nu blir det lite käk innan hemfärden.


Framme


Fikapaus

Den kämpiga dagen har börjat ;) frukostpaus på vägen, endast 7 mil kvar :) fortsättning följer...


Webtv från sängen

Gött å ställa upp iMacen på byrån å kolla webtv direkt från sängen :)

Borde egentligen sova vid det här laget, kämpig dag imorrn. Men SOS är ju sp himla bra! :)


Morgonmys

Maja är jätteförtjust i Safir, och Monty också för den delen. Hon tar han om dem jämt och de ser efter henne mer än nån annan i familjen. Safir ser nog Maja som en av sina valpar eftersom hon är minstingen :)

Sen Elsa började skolan har Majas och mina måndagar blivit alldeles förslappade. Vi går inte upp förrän nio-halv tio och klär inte på oss förrän paniken kommer krypande runt tolv å vi måste ha i oss lunch innan lämningen på dagis vid ett. Alla sysslor lägst åt sidan av nån märklig anledning.. :O


Höstpromenad i trevliga färger

 


Onepiece

Bästa morfar Peter och Pia är precis hemkomna från Turkiet och hade då självklart med sig varsin lila onepiece till prinsessorna :) Mycket uppskattat!

Lilla farmor Ulla kom genast ner när hon hörde ryktas om att de två prinsessorna va i stan (Virserum) så kul att träffa henne oxå, trots att det bara blev en kort stund.

Tack älskade lillasyster för att jag fick göra precis det jag behövde för å se ljuset i höstmörkret! <3


Egentid

Härrom dan hörde underbara syrran av sig å sa att hon skulle hem i helgen. Å va det så att vi ville göra nåt själva maken å jag så kunde hon gärna ha dem en stund :) de ska på picknick i länsmans å vi drar till Vetlanda. Tänkte passa på att luncha å prova jeans, jag fyller år snart å ska nämligen få ett par av la familia. ;)

Kvällen fortsätter hos Malin å Nicke som har bjudit in till kräftskiva, bättre sent än aldrig. :P men det är svårt å matcha tre familjers scheman :) skoj kommer det bli i alla fall!


Fotbollsavslutning

Härromkvällen var vi på Elsas fotbollsavslutning hela familjen. Priser blev det till hela "laget" å Elsa blev så glad och nöjd över sitt pris att hon slängde sig i famnen på mig och började gråta, sen skrattade hon lite å grät lite... Lilla hjärtat!
Maja fick oxå ett pris, hon hade ju faktiskt varit med ett par gånger trots att hon egentligen är för liten :) överlycklig blev hon lilla skruttan!


RSS 2.0