P A U S E

I need to take a breake! Jag har noll inspiration just nu, jag har verkligen inte tid med det här heller. Jag hinner inte ens ladda upp mina bilder från kameran (vilket är mkt roligare om man kan så man kan bild-blogga), men jag tror nog att jag kommer tillbaka. =)

TACK!
förresten till alla Ni som är och kikar in hos mig varje dag i alla fall, trots att jag inte har skrivit något på nästan 2 veckor (!) :S

PUSS på Er, och God fortsättning!


Lucia

Äntligen har jag fått gå på mina barns luciafirande på dagis. Hur kul var inte det att se de små liven, så fina! Och för att inte tala om hur duktiga de va!!

Mitt stora lilla hjärta, Elsa ville va lucia. Här sjunger de något om tummen.
(Men det kanske ni hajjade ;P )

Mitt lilla lilla hjärta, Maja fick vara tärna. (Vi har ju bara en krona..)

 

Jag har verkligen massor att göra nu till jul, idag har jag gjort lite julgodis mellan allt annat som ska göras. Jag är bara ledig på fredag också sen jobbar jag alla dagar innan julafton. När ska jag hinna göra revbenen och prinskorven som ska med till Lina på knytkalaset på självaste julafton?! Någon som vill göra det åt mig kanske, tänkte väl det... :S Henke har sagt att han fixar allt, men jag vill ju vara med ju.
Nåväl, det fixar sig väl, jag är ju i alla fall ledig på julafton och hela helgen där. Men sen jobbar jag igen på måndagen och fram till nyårsafton kl. 14. Blir nog lite segt vid tolvslaget med tanke på att jag ska gå upp vid 5.30...

 

Nu ikväll efter middagen knallade vi ut med full mondering på. Båda kidsen på snowracern, det va lite tugnt kan jag meddela. Maja fattade ju inte riktigt att man skulle hålla upp fötterna heller. Men det blev så lyckat, barnen sken som två sotra solar!! Inte konstigt att man känner sig så pigg och glad nu då. Men nu känns det riktigt ordentligt i ryggen min, tycker lite synd om mig själv faktiskt ;) Fast jag blev totalt genomsvett, (det blåste inte lite kan jag säga) så jag får väl se det som ett träningspass! =)

 

Det var visst ingen som var nyfiken på min lilla hemlis, så jag håller den väl ett tag till då....? Det spelar väl ingen roll...

 


Kom igen nu Anette! Give me some inspiration!!

Det har varit lite tunt med inlägg här den senaste tiden, vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Det finns så mycket, men har inte riktigt tiden heller. Såhär i juletider.. =)
Det finns ju egentligen ett stort ämne som jag skulle kunna skriva om här just nu, men det får vänta lite till och se hur allt går. Men nej, jag är inte gravid, hehe. Nu blev ni nyfikna va? =)

 

Maja har varit riktigt ledsen inatt, har fått feber nu igen, 39 grader. Henke kom och la henne hos mig imorse medan han fixade frukost, men hon ville inte ha hon ville sova vidare hos mig. Tillslut gick jag och la henne i sin säng eftersom Elsa störde henne hela tiden. Då sov hon där, enda till 11.00. Man skulle kunna tro att man har fått en tonåring. :P Men det märks att hon inte är pigg, somnade igen efter lunch och sov fortfarande vid halv fyra. Vi får väl se vart det slutar den här gången...

 

Ikväll ska Henke och jag börja slå in julklapparna, det är ju endel så man får dela upp det lite. Så ska vi skriva julkorten oxå, tänkte köpa hem en flaska glögg och mysa lite.
Jag har satt upp lite tomtar innan jag åkte till jobbet idag, men det blev inte så stor skillnat tycker jag. Vill ha fler, jag sollade bort massor som inte är fina. Små sketna tomtar, det ska vara stora tjockisar tycker jag! Helst svarta eller vita. Hade precis för mig att jag hade en svart, men den fanns inte med i lådan så jag vet inte vart den har tagit vägen isåfall, han kanske har sprunit hem till skogen.. =)

 

See Ya!


Lite av varje

Idag har jag lyckats med något genialiskt, verkligen! Barnen stod påklädda vid dörren färdiga för att knalla iväg till dagis och lämna Elsa. När jag tappar ut deo och parfymflaskan ur skåpet, jag lyckas rädda deon (hur viktig va den lixom?) men parfymen landade på kakelgolvet med ett enda KRAS! Har man tid med sånt när barnen redan står och väntar, svar Nej!
Jag kan lova att det luktar pyton inne på toaletten nu. En blandning av en parfymbutik och rengöringsbutik, jag har torkat och skrubbat och dammsugat och vädrat Gud vet allt.... Men det stinker så jag får ont i huvudet bara av att närma mig toadörren.

Nåväl, Henke överraskade mig med att ha målat mina ramar till köket som har stått och väntat i säkert ett år på att få komma upp på väggen igen. Så nu är de äntligen uppe, vi satte upp dem direkt så de inte skulle behöva bli ståendes igen. Sen fick jag även tag på hyacintvaser på EKO Stormarknad när vi var i Jönköping. Tyckte de var så fina när jag var inne på Malins blogg, att jag var tvungen att köpa lika dana. Tyvärr gick den ena sönder när jag la i stenen, det blev ett litet hål i. Men eftersom jag inte ska ha något annat än löken där i så kvittar det ju, jag får ställa den sidan innåt. =)

 

 

Här har jag oxå inspirerats av Malin, svart och silver. Bojkottat rött i år. :P
Jobbigt dock med alla tomtar jag har uppe i kartongen, de är ju röda. Jag kan ju inte köpa ett helt nytt tomteförråd, eller? Det kanske jag kan, jag har ju redan endel som är svarta och endel vita. Sen har jag faktsikt köpt en svart halmbock, ville haft en vit med svarta snören, men hittade bara den här. Men det blir nog bra. =) Men, men, men...

Ujuj, vi har haft fullt upp...

Vi har verkligen haft fullt upp i helgen. Massor att göra men mycket är nu i alla fall uträttat, skönt det!
Henke och jag var i Jönköping i lördags och handlade julklappar, så nu är det bara Majas fåtölj kvar som va slut tyvärr. Pappas har jag inte köpt än men det är helt klart vad det ska bli nu i alla fall. =)


Så har vi passerat första advent ( och andra, men jag är
lite sent ut på uppdateringen... :S )


Va passar väl bättre än tacos en fredagkväll? ;)

Mamma/mormor Ingela var och hälsade på oss tjejer
i fredags kväll, så vi passade på att ha lite mys. <3


Elsa var på juluppvisning/avslutning i kyrkan.


Vi passade på att köpa lite förvaring till Maja,
så nu slipper hon ha allt på golvet
utmed väggarna...

Läkare i Hultsfreds kommun???

Jag har nog testat alla läkare i den här kommunen, men är inte nöjd med någon. Endel har fått sin legitimation på posten medan andra är totalt nonchalanta eller endel som delar ut medicin som om det vore godis. Helt sanslöst. Men idag möttes jag av ett nytt hatobjekt. Jag ringde och ringde och ringde men ingen behagade svara. De hade inte ens telefonsvararen på. Hur fan ska man då kunna boka in en tid? Jag har inte tid att sätta mig i bilen i 20 minuter bara för att se om det är öppen, för att kanske mötas av stängda dörrar och tvingas sätta mig i bilen tillbaka i 20 minuter till... Herregud säger jag! Tacka vet jag 1177, de hjälpte mig hur bra som helst! Trevlig var hon oxå, mycket hjälpsam!

Men är det någon duktig läkare som läser detta kan du ju kanske tänka dig att öppna praktik i mitt garage eller liknande, då har jag ju inte så långt heller... =)

Då va det Elsas tur då...

Inatt kom Elsa in till oss och hostade, värsta skrällhostan. Hon hade ont i halsen och va glödhet. Så vi gick oin på toaletten och tog febern, visade 39,1 så det var bara i med panodil. Hon hade massor med slem så hon ville försöka spotta, som mamma gör. (Jag harklar och styr som bara den när jag är förkyld, ofråcht men nödvändigt...) Så sa jag till Elsa att hon kunde gå in och lägga sig i min säng så länge, jag skulle bara ringa till dagis (mitt i natten...?) och tala om att hon inte kommer idag. Är så lätt att man glömmer att ringa annars.

-Men mamma, jag kan nog inte gå till dagis imorrn, mumlade Elsa hest.
-Näe, det är klart att du inte kan när du har feber lilla gumman.

Hon är så lillgammal i sina teorier tycker jag, härlig unge! Som jag tidigare har skrivit så är hon mycket lättare att ha och göra med när hon är sjuk än vad Maja är. Blarrar och leker trots hög feber. Man får kämpa för att hon ska hålla sig lugn, det är ju inte så bra med värsta öset när man har hög feber.
Hon är dessutom ilsket röd i halsen och svullen, inte just på mandlarna men lixom runt om. Ska man ringa läkarn direkt tror ni, eller avvakta? Risken är ju att man väntar för länge och så är hon jsuk hela helgen... :S


Mobil...?

Är det någon liten vänlig själ där ute som kan tipsa mig om någon bra mobil? Jag vet inte vad jag vill ha, mer än att det gärna får va bra kamera (har redan blivit bortskämd med Henkes 8,1 megapixel som jag fått låna en dag.) Videosamtal oxå så kidsen kan ringa till moster Mickan (det är väl knappt lönt å länka till dig, du skriver ju ändå inget ;P )
Det är nog de kraven jag har, tror jag... Djungel...!

Lunchdejt <3

Fick ett litet ryck och ringde och bjöd min älskling på en lunchdejt. Kan väl va trevligt att unna sig ibland, särskilt när vi nästan aldrig ses. Men när vi väl ses så är det alltid ett stort hallå när vi ska äta tillsammans. :P

Kinan i Hultsfred, here we come! =)

RSS 2.0