Så typiskt

Ställde klockan på 8.00 idag, alltså min lediga dag. Skulle ringa BVC ang Maja. Ringde direkt vid åtta, och signalerna gick fram utan att tuta upptaget. Vilket var ett vanligt fenomen förr, när jag var "stamkund" där.
Tillslut gick telefonsvararen igång, idag och imorgon är det stängt pga utbildning. Så jädra typiskt, när jag väl tog tag i det och ringde.
Så nu väntar jag snällt på att VC ska ringa upp...


Mild hjärnskakning?!

Dagen började med stress, ränna runt och leta fream varmare mössor och "underjackor" som barnen kunde ha idag eftersom mätaren visade -12 imorse. Burr!
När jag väl hade fått iväg dem skulle jag hinna fixa till mig lite och plocka ihop min lunchlåda. Vad händer då tror ni? Jo en öppenmajsburk flyger ut över hela köksgolvet, bara sätta sig ner och börja torka upp.
Sen springer jag ut i bilen (som Henke så snällt hade startat åt mig, men glömt sätta på fläkten så det ar typ helt ogjort...)ser att jag måste tanka, tankkortet borta! Va fan! Messar chefen att jag inte hinner i tid, väldigt förstående som tur va! :)

Väl framme på jobbet hinner jag inte mycket mer förrän jag slår huvudet rätt i en järnbalk i full kareta ute på kall-lagret... Någon hjärnskakning är det ju givetvis inte, men en go bula har jag fått i alla fall.
Inte riktigt min dag kanske man kan säga. Men peppar peppar ta i trä (klappar mig på huvet :) ) har jag inte ramlat ner från någon pall eller så än, men dagen är ju inte slut än....

Hoppas er dag är bättre än min!


Dagens

Jag sa ju att jag skulle zumba ikväll, men det var så in i helvetes tråkigt själv. Så jag stängde av efter ca en kvart, då satte jag igång syrrans rekommendation: "Nike training-appen"
Men jag orkade för fan inte mer än 10 minuter, det säger ju allt! Benen var som spagetti... Men det verkar va en riktigt bra app! De visar alla moves på video hur man gör dem, man kan tillsätta musik och väl genomtänkt känns det som. Välgjord.

Men jag tog i alla fall tag i saken och gick en rask promme i sådär en trekvart eller nåt med Safiren. Så nu känns det bra i all fall :) nu får det bli dusch, sen soffhäng innan läggdags.

Imorrn blir det heldag på jobbet för vi ska inventera, blä!
(så tänk på det nu alla Storebroare, vi stänger kl. 13 imorrn ;) )

See ya!


Mannerström

Henriks stora idol, och därmed stora samtalsämne, är Leif Mannerström. Därför blev han eld och lågor när Elsa ropade att hon ville ha rullader å man "rrruuullarrrr dem som Mammestöm" :)
Hon hade ju sett hans reklam, men här i glesbygden finns inte precis några skivade kycklingbröstfileer så jag inhandlade lövbiff istället.
Men shit va gott! Lite cantadou m vitlök och örter, crème fraîche och grädde i så blev såsen väldigt delikat.

Nu låter jag (å dubbelhakan) maten sjunka i soffan tillsammans med två av mina älsklingar, sen tänkte jag gå ner en trappa och köra ett zumbapass såhär på söndagskvällen.

Hade tänkt ta en långpromenad idag i det fina vädret men vi fick lite spontanbesök av pappa och Pia, så vi slappade i soffan och bjöd på fika istället. Får väl köra extra hårt nu :)


Pulkarace

Jag hade med mig färdiggrillat hem från jobbet idag, gott och smidigt! Sen klädde vi på oss ute-stassen och drog iväg mot vattentornsbacken på kälken.
Snällt av lilla Agnes att dela med sig av sin kälke så våra prinsessor fick varsin i backen.

Safir hade vi med oss oxå, så hon sprang upp och ner som en skollad råtta till det kom fler pulkaåkare, då höll vi oss nere i slutet med henne.

Tjejerna åkte lite själva å lite med oss lite mer vågat och med mer fart!! :)
Lite snöbollskrig innan vi traskade hemmåt. :)

Nu sitter vi mätta och belåtna i soffan och myser ordentligt. Kvalité!

 


Fint!

Precis när jag skulle gå hem från jobbet igår kom en kund fram med en bukett tulpaner till mig ( Carina fick oxå en, å han frågade när de andra jobbar ). Bara för att visa sin uppskattning och tacksamhet. Inte varje dag man får blommor på jobbet. :)

 


Fy fan va jag är bra!

Förra helgen var vi hos systerryster och Pontus, där samtalsämnet slank in på mig och mina vanor hit och dit. Efter mycket pepptalk från syrran, som faktiskt (faktiskt å faktiskt, det låter ju som att det ä jättekonstigt...)är utbildad inom kost och hälsa, och från Pontus oxå för den delen så bestämde jag mig för att bannemej lyckas!

Jag vill gå ner några kilon, men tappar orken så fort jag möts av nåt jobbigt. Men den här gången har jag fixat och donat med mat, tänkt ut så att jag verkligen har en matlåda varje dag. Det går inte hålla på med skräpmat eller bara frallor till lunch. Man måste ha riktigt mat.
Konstigt nog, eller det är väl egentligen inte så konstigt, så känner jag mig inte sugen på varken det ena eller andra snackset! Lösgodishyllan på jobbet kan jag gå förbi utan att ens snegla på, trots att det är helg känner jag inget sug alls på några chips eller lösgodis, allt detta på bara en vecka! Vad jag är sugen på är grädde, hur sjukt?! :) (Å där avslöjade jag vilken "diet" som ska hjälpa mig på traven. Men jag kör en liten hemmagjord form av lchf. )

Därför använde jag mig av den rupriken som jag gjorde, för jag är stolt. Jag är stolt att jag har passerat den där jobbiga gränsen utan att blinka.

Jag har försökt gå ner i vikt till och från väldigt länge, men den här gången är "startvikten" tagen 1 januari. Sen dess har jag gått ner 2,5 kilo. Inte särskilt mycket egentligen, men just nu tror jag mest att jag måste komma in i rätt vanor innan jag kan börja titta på vågen. Bara det säger väl mycket? Inte sant Mickan? ;)

Sådär nu har jag skrytit färdigt :D (Näe, visst heter det väl skrutit? )
Trevlig helg alla fina!


Världens sötaste...

...katt :)
Elsas prinsesslakan matchar prinsen ganska bra, han gillar att ligga och sova där.

Andra ställen han gillar är ju som jag tidigare nämnt, duschen. Men inte när vattnet är på, så förut när jag duschade hoppade han ner i väskan istället :) myskatt! Världens bästa!



Middagen avklarad

Elsa beställde spagetti och köttfärsås till middag idag. Men hon försvann till ett annat middagsbord, och Henke var ensam på jobbet så han kunde inte komma hem på middag. Alltså "bara" Maja och jag kvar. Då blev det köttfärsbiffar istället, makaroner till Maja och vitkålssallad till mig.
Så nedrans gott, och så fruktansvärt mätt blev jag.

Om man istället för att skära vitkålen, hyvlar den med osthyveln får man tunn fin sallad. Jag rev ner lite morötter oxå, hällde på lite vitvinsvinäger en skvätt pressad citron, olivolja (snåla inte), lite salt och sist men inte minst örtagårdskrydda. Mmm delicious!
Sen kan den stå ett par dagar i kylen, perfekt till de flesta mål.

Å till er som tänker, usch vitkål det tycker inte jag om. Det är ju sånt man har i kåldolmar osv osv (så tänkte jag förr, mer kräsen människa får ni leta efter..) men det är precis samma sak som pizzasallad. Så sätt igång nu och gör er en egen, godast blir den när den har stått en dag. :)


Mellis

Sjukt gott mellanmål! Lite bär och vispad grädde (med en liten liten gnutta florsocker i för godare konsistens) mmmm mums!!


Tisdag = ledig dag

Jag brukar fråga Maja på måndagen om hon vill gå till dagis eller vara hemma med mig när jag är ledig. Hon brukar va hemma ibland och gå ibland, men igår valde hon att gå iväg (vilket varken hon eller jag uppskattade när klockan ringde 7:45 en ledig dag).
Men nu har jag hunnit med både en långpromenad med Safir, tvätta, re upp i köket och äta en god frukost i lugn och ro. Jag har fått dille på vispad grädde i kaffet, mums! Får inte så ont i magen då heller, blir lite lenare för en mjukis som mig. :)

Det jag skulle komma till va att nu när jag varit så duktig idag med all mina sysslor, så unnar jag mig en stund i soffan tillsammans med mitt Quick knit. Maja ska få en tubsjal :) Det går undan vill jag lova!

 

Tänkte att jag skulle muntra upp en vän idag och bjuda på fika, hoppas hon kan. Ska slå henne en pling nu på momangen :)
Sen tar jag sparken och hämtar Elsa på skolan, hoppas det går när de grusat så dant bara :)

Utmaning

En utmaning från syrran.

Vad gjorde du för tio år sedan?
För tio år sedan var datumet 02-01-23. Jag hade precis fyllt 17 år och gick mitt andra första år på gymnasiet. Jag var tillsmmans med Richard, men letade nog redan då efter en chans "att ta mig därifrån".
Jag levde rövare den sommarn och hösten och återförenades med endel bandomsvänner.
I slutet av året, närmare bestämt 7 december, träffade jag min älskade make.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Vi flyttade till vårt andra hus, och renoverade för fullt. Hann inte med något annat...

Fem snacks du gillar:
Marabous mjölkchoklad med daim, ostbågar, salta hårda fyllda fyrkantskuddar ( i lösvikt, ni vet vilka jag menar?) colanappar, fuzzyflaskor

Fem sånger du kan texten till:
Du gamla du fria (såklart), massor med radiohits, men jag är så sjukt dålig på att komma ihåg titlarna. Huvudsaken är väl att jag skrålar med i typ alla låtar oavsett om jag kan texten eller inte... :P

Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär:
Jag skulle betala av nästan hela huset (man vill ju inte ha en massa förmögenhetsskatt ;) ) och renovera det vi vill i huset, utbilda mig, ögonoperation, dela med mig till familjen, Spara! (jag skulle gör fler saker, men man fick ju bara nämna fem ;) )

Fem dåliga vanor:
Jag har undanflykter till allt (jag är medveten om det syrran, även om du inte tror det ;) )
Jag är lat.
Om jag lovat att göra något här hemma, vet jag att Henke gör det om jag strunar i det....
Stannar uppe alldeles för länge om kvällarna.
Har socker i kaffet.

Fem saker du gillar att göra:
Sova, baka tårtor, umgås med min fina familj, sjunga och pyssla.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i:
Ett raffset, haremsbyxor, kortkort, overall, eller onepiece i alla fall inte offentligt.

Fem favoritleksaker:
Självklart min iPhone, jag skulle nog inte klara mig utan den, min bakmaskin, pyssel, är ju egentligen ingen leksak så men det är "mitt lek" i alla fall... Kommer inte på nåt mer...

Nu ska man kicka denna utmaning vidare och jag väljer att skicka den till:

Therese
Lotta
Hanna
Louise



Snöpuls

45 minuters snöpuls resulterade i en sket slut Anette. Fasen så gutt!
Sprang lite emellanåt , men i nästan en decimeter snö är det inte det lättaste när man är otränad. Men jag är nöjd för det lilla. :)


Snö - underbart!!

Å jag bara älskar snö, barnsligt nog. Men det hör till, det ska va snö på vintern!

Men igår, vid halv elva när vi skulle åka hem från lillasyster och Pontan i Växjö var det inte lika roligt. Vägarna var katastrofala, inte saltat å knappt plogat. Mötte dock två plogbilar strax efter varandra och de sätter ju för f-n inte ner bladet, inte konstigt snön ligger kvar då. Det blir spår och moddigt.
Bästa biten på hela vägen var efter å-bron vid nya rondellen utanför Målilla. Men då hade jag suttit och spänt mig så länge så ryggen värkte. Vilket gjorde att jag inte uppskattade de sista kilometrarna....

Men nu, nu ska jag ut till resten av familjen i snön. Snöänglar, gubbar och bus here I come!!


Misslyckat - igen!

Försökte mig på macarones igen. Förra gången blev det bara ett enda klet. Nu hittad jag inte min rätta tyll till spritsen så jag fick använda en av de andra. Därmed flöt allt ut och alla blev i olika storlekar. Kan bero på att jag inte fick till konsistensen också, kanske för att jag hällde i karamellfärg det sista. Who know´s? De är alltså rosa, men kameran gör dem bruna.

Dessutom skulle de vara inne i ugnen till kakorna släppte lätt från bakplåtspappret, 15-18 minuter. Men jag fick ha mina inne längre, för de släppte inte. Pga det verkar de lite hårda också.

Jag valde även att göra chokladtryffel mellan, vilket tydligen inte heller var så smart. Eftersom det inte är så fast konsistens. Hjärnsläpp kanske?!

Jag har i alla fall fyllt alla och ställt dem i frysen så hoppas jag att de gottar till sig, vi får se. Här är resultatet...

 

 

Så här ska de se ut, proffsgjorda:

 

De sista två bilderna är från Google.

 

Är det någon här i närheten som har gjort detta ett par gånger och känner att ni har lust att undervisa mig, hojta gärna till :)

Eller om det är någon långt borta som känner att de har några tips att ge mig, hojta gärna till ni också :)

 


Vilket flyt!

Igår var det lottodragning som vanligt, det som inte var som vanligt var att lotten till vinsten på närmare 134 miljoner var köpt i Storebro. Där jobbar ju jag för tusan jag (i Storebro alltså, lotten var köpt i kiosken jag jobbar på ica), vem kan det va? Hoppas det är någon av mina favorittanter så kanske de kommer imorgon:

"Jamen här kära Anette, klart du får 5 miljoner, du är ju så trevlig och hjälpsam jämnt!"

Det värsta är att jag nu vet att det är sex eller sju snubbar på Bruket, som har satsat 60 kronor tillsammans, alltså ingen snäll liten tant. Men jag kan ju fortfarande drömma och hoppas att en av snubbarna är hopplöst förälskad i mig och skänker mig 5 miljoner i alla fall ;)

Men helt ärligt, det känns bra att veta att det är arbetande människor. Människor som kan skaffa sig ett helt annat liv (om de vill), inte vara beroende av någonting längre.
Jag menar 134 miljoner på en person är ju nästan galet, vad gör man med så mycket pengar? Man blir ju knappast lyckligare bara för att man har 134 miljoner, eller? Ett tag är det säkert roligt men i längden?
Men nu är de ju flera och ska dela, de får cirka 20 miljoner var. Det är lagom. Haha.

Vad skulle du göra om du vann 20 miljoner?



Bilderna är tagna från Google


Typiskt

Disken är undanröjd och köket skiner (eller inte) men disken är borta i alla fall. Barnen ligger i sina sängar, oklart om de sover.
Passar på att krypa upp i soffan under mina goa filt och titta på mästerkockarna.
But guess what?! Jag är hungrig, igen. Å de har inte ens börjat laga maten än. Hur typiskt är inte det nu när disken är undanröjd å jag äntligen får sitta ner...?


Trött, vad är det?!

Barnen är totalt slut, de ligger i en hög i soffan och ser på film. Skola och dagis kan va tufft ibland.
Jag själv va tacksam för det eftersom jag hade fått lite rolig post idag som jag kunde packa upp i lugn och ro.
Nu väntar jag på att maten ska bli klar, då kanske de får lite ny energi.
Bulgur och kycklingwook står på menyn idag, mums!

 

Lite nya skal till mobilen från fyndiq.se

Min nya almanacka från personligalmanacka.se

Tror det är min fjärde därifrån, supernöjd!

Fast i år tog jag en lite mindre modell, tror nog jag får plats med det jag behöver i alla fall :)

 


Egentid?

Henke erbjöd sig att ta med Maja på Elsas simskola idag, själv. Vi brukar åka alla fyra. Så kunde jag bara få ta det lugnt eller göra vad jag vill. Tror ni jag kommer på nåt som jag vill göra? Stannar jag hemma själv och bara ligger på soffan får jag ju ångest, tänk så mycket man skulle kunna hinna göra egentligen. Men det va ju inte det som va meningen ;) haha
Nåt förslag någon? Släng gärna hit dem isåfall :)

Katter har det bestämt smidigt, de bara äter å sover ;) Ingen beslutsångest om ledig tid där inte.


Känner mig glad idag!

Känns lite som vår i luften, trots att det ser ut som höst när jag ser ut genom fönstret.
Barnen är supergoa idag så det goda humöret kanske kan bero på det. :)


Migrän

Igår fick jag nåt slags migränanfall, jag har inte haft det tidigare men det var bland det värsta jag har varit med om. Det blev bättre framåt kvällen efter att jag sovit en stund.
Men inatt vid halv tre vaknade jag men nåt annat konstigt, jag skakade som om jag hade nåt anfall. Men efter en halvtimme släppte det av.
Å när jag vaknade igen imorse hade jag fruktansvärd huvudvärk och värk i kroppen, så jag vet i katten va det här är alltså?! Småfebrig, men jag har ju precis varit sjuk. Varför ska man aldrig få va frisk?
Barnen verkar pigga i alla fall, inga mer spyor peppar peppar!


Fel unge!

Oroade mig ju för magsjukan. Märkligt nog var det Maja som spydde ikväll, tyvärr va vi inte hemma. Men Ulle och Per fick ju i alla fall en nystädad toalett ;)
Stackarn, hon satt i mitt knä, trött å hängig. Så höll hon sig för munnen och jag hävde över henne till Henke å hojtade "här spriiing!" men han fattade inte riktigt så han fick hela laddningen över sig. Sen sprang de iväg mot toan, å där hann de inte få upp locket... Snacka om osis. Men som sagt nu har de en kliniskt ren toa.

Därmed blev de två inplanerade fikorna med vänner inställda imorrn :(
Elsa skulle på kalas oxå, men vi får väl ha låtsaskalas här hemma. :)



Den rackarn?!

Jag kom som vanligt isäng för sen igår kväll, men ändå hände nåt som aldrig hänt mig förut jag som älskar att sova. Vid 4.14 tittade jag på klockan förskräckt å trodde att jag hade försovit mig. Sen fortsatte det så en gång var tionde minut... Frågan är då varför jag låg kvar i sägen till sista sekund istället för att gå upp och brygga kaffe och läsa lördagstidningen i lugn och ro....?

Är det den här rackarns fel tror ni? (alltså månen, inte huset. Hur skulle det kunna va husets fel?)




Fredagen den 13:e

Snart är den slut, eller förhoppningsvis i alla fall. Det återstår att se om vi klarat oss "oskadda" en dag som denna.
När jag kom hem från jobbet ikväll säger Elsa att en klasskompis hade spytt rakt ut i skolan idag. De fick hålla för näsan och gå till ett annat rum, sa hon. Så frågade jag om hon hade haft nån kontakt med denna någon innan spyutbrottet, de hade suttit vid datorn tillsammans innan. F U C K !!
Som sagt det återstår att se, hon säger att hon har ont i magen, men frågan är om det beror på fredagsmyset eller den ev kommande kräksjukan...

Värst av allt är att JAG VET att resten av familjen har varit magsjuka i veckan men tydligen inte fattat att man ska hålla hemma alla familjemedlemmar vid sånna här utbrott. Egoister!! Å det står jag för, kan man göra nåt åt saken och försöka hålla nere smittospridning så gör man väl för ända in i vedhögen det?!

Ååh!

Men som sagt det återstår att se, jag tänkte tvinga i henne lite vitpepparkorn, men jag hade inga å whisky är ju kanske inte det bästa att ge en 6-åring ;) handsprit på allt nu ett tag... Håll tummarna everyone!


Jag bävar i min ande!!

Tittar på Smålandsnytt, först en 7-årig pojke som har blivit mobbad i två års tid där personalen bara struntar i det. Han blir både fysiskt och psykiskt misshandlad i skolan av en jämnårig kille. Hur kan detta förekomma i så låg ålder? Vart är världen på väg egentligen? Vi måste nog vakna upp och ta hand om våra små som ska leva i världen efter oss. Jag blir så förbannad och ledsen när jag hör om sånt här. Hur kan någon människa (särskilt någon så liten) göra någon annan människa så ont? Hans liv kan ju vara förstört för tid och evighet!
Det värsta av allt är väl att rektor eller de ansvariga pedagogerna (förlåt mig men som det så löjligt heter, vad är det för fel på lärare?!) inte ens kan kommentera det. Har inte de ett ansvar för våra barn när de är i skolan? De ska väl kunna känna sig trygga, VI föräldrar ska väl kunna känna oss trygga för att våra barn mår bra när de är i skolan?


Klicka här för att läsa hela artikeln.

 

När jag sitter där å svär inom mig dyker nästa nyhet upp om en liten flicka som har lekt med en barbapappa-leksak och i den var det ett rakblad! Det stack ut och flickan skar sig kraftigt i munnen, antar att det var på händerna oxå eftersom hon satt med vantar på sig, stackars barn! Kan man inte lita på någonting eller någon längre? Jag blir fan mörkrädd!!

Ska försöka lugna ner mig så jag kan gå och lägga mig. Over and out!


Mera lampor

Hoppas ni inte är trötta på mitt lamptjat. De kanske inte är för små ändå? Kanske bara jag som va van vid stjärnorna som va högre..? Eller är de för små? Snacka om beslutsångest!


Lampkjol

Fick frågan vad en lampkjol är för något. När jag sökte runt efter en bra bild att visa er, såg jag att det även kallas lampskärmsöverdrag. Kanske lättare att förstå vad det är då, än lampkjol. Lampor och kjolar hör ju inte precis ihop :)

Hur eller hur så kan den se ut så här.



Det är som en kjol, det är väl därför det kallas för det. Den sitter inte fast i någon ställning, utan den har man för sig, såhär.



Väldigt fint, om ni frågar mig.

Bilderna är tagna från google.com


Lamp-omröstning

Jag nämde i tidigare inlägg att jag inte är helt nöjd med lamporna vi har i rummet nu, där det är tre fönster, med tre lampor en i varje. Det är den här vi har. Felet med den är enbart att den är för låg (den är 41 cm), annars gillar vi modellen.

Jag kikade runt lite på nätet, eller ja jag hamnade på ellos... Här är några förslag, tyck gärna till!



Den här är 78 cm hög, men ganska dyr med tanke på att jag behöver 3 stycken.



Den här är 49 cm hög, frågan är om det blir någon större skillnad mot dem vi har? Annars gillar jag den här duktigt!


Den här är 67 cm hög, lampskärmen är det inte frågan om utan foten isåfall, en lampkjol på så är det lätt fixat.



Den här modellen är 48 cm hög, samma krux där, räcker det?


Denna är 52 cm hög. Gillar den. Man kan ha en lampkjol på, skulle va snyggt!

Samtliga bilder kommer från ellos.se

Seså! Sätt i gång och tyck nu! Eller kom gärna med andra förslag om ni har några. :)

En annan fråga. Jag har en golvlampa som jag har panikprytt med ett gammalt loppisfynd, en för liten lampskärm. Jag är ute efter en lampkjol till det, men jag kanske bara har ett alternativ?! Sy själv! Såg en i en vagn när vi var i Ullared, men de var slut när jag väl kom till lampavdelningen... :( Sen har jag sökt och sökt och sökt på nätet, men hittar bara lampkjolar till små vanliga fönsterlampor, och det är ju enda sättet för oss arbetande småbarnsföräldrar som bor på landet att komma i närheten av shopping... Så är det någon som vet, hojta gärna!


Ledig idag

Kände stor press att få bort de sista julsakerna idag, det va ju bara stjärnor och stakar. De enda gardinerna jag bytte var ju hos Elsa, det ångrar ju nu kan jag säga. Nu måste jag ju byta där igen...
Det tråkiga är att jag inte är nöjd med mina lampor i rummet nu. Blev så nöjd när jag hade stjärnorna, så detta var ett riktigt nedbyte :( vill ha höga lampor till de stora fönstrerna. Får nog bli att beställa lite :D

Maja är inte riktigt på hugget idag, ingen feber men kanske bara trött.
Hade igen yoghurt hemma till fröken idag, så det fick bli fil. Men det dög inte te'na. Köpte lite färdiga pannkakor som hon satte i sig nu, ibland får man göra det smidigt :)

Elsa satte sig direkt vid Super Mario, väldigt koncentrerad. :)

Jaha, bara det tråkiga kvar nu då. Plocka in allt...






Igår kom den hem

Jag hade ju beställt västen så jag kunde ha den i jul, men som vanligt är det lång leveranstid på hm så jag fick den inte förrän igår. Men nu när snön har kommit så passar den ju nu ändå. Varm i go!


Hoppsan i galoppsan!

Satt i godan ro med en kopp kaffe. Barnen lekte på rummet, men så tröttnade väl Elsa. För hon kom ut till mig, och såg inte att jag hade kaffe i handen, hon kramade om mig och sen skulle hon hoppa upp i knät på mig. P A N I K ! Men det gick bra, det hade hunnit svalna av som tur va, men jag vrålade rakt ut för jag trodde jag skulle få brännskador. Haha stackars unge! Hon som bara ville mysa <3

Men hon är inte lika långtjurig som sin mor så ett förlåt räckte gott och väl :)

Hoppas jag får bort fläcken i tvätten bara, nån som har nåt bra knep mot kaffefläckar?
Hade en vit munktröja för länge sen som en boende (för länge sen när jag jobbade i omsorgen) förstörde genom att kasta en hel kopp kaffe mot mig...! Men den fick jag aldrig ren, inte ens med klorin...


Dygnsrytm

Ledighet i all ära, men vi har vänt på dygnet här. Kan inte somna om kvällarna vilket resulterar i sovmornar, för oss som kan. Eller att man är totalt slut när jag ska lämna barnen vid kvart över sex imorgon bitti.. Hua!
Nu sitter i alla fall Maja och jag och äter frukost. Elsa äter lunch på skolan snart, så det passar ju inte vidare bra ihop.

Ska ta in tidningen så jag kan läsa om den stora branden här i byn igår. Se om jag får syn på maken på någon bild, på tv syntes han inte till i alla fall.


Det ska börjas i tid

Semledagen är ju inte än på ett tag, men brödbagarna kommer så fort nyåret är igång med semlor och det säljs åt höger och vänster.
Så inte ens jag kunde motstå frestelsen. Trots att jag inte borde. Men gott ska det bli! Hugg in!


Allt om djur

Vi har sett Allt om djur på Barnkanalen precis. Känslig ämne. Geparden lyckades fånga sitt lilla byte och Elsa brister ut i gråt. Svårt att förklara att det är så det går till i djurvärlden, och ännu svårare att förstå.

Strax efter blev det lilla Majas tur att brista i gråt när de skulle släppa ut sälens i SOS vilda djur. Hon tyckte de var elaka, när de i själva verket bara var klara med hjälpen och sälen skulle klara sig själv i stora världen. 

 


Gutt med silver!

Härligt jobbat Hellner! Skönt för jag gillar inte Northug :)

Maja och pappa spelade lite precis innan.


Powerwalk/jogging

Har varit ute på en underbar powerwalk i snön med Safir. Jag är inte som alla andra, jag får spring i bena på vintern inte på sommarn som alla andra får. Då det blev lite blandat gång och jogg gott som tusan!

Sen hem snabbt och lösa av maken så han fick springa av sig lite, jag hoppade i duschen och nu har vi precis ätit kroppkakor hos svärisarna. Mätta och belåtna! Nu styr Maja upp nåt kortspel så det är bäst att jag hänger på här.


Filmkväll

Har precis sett Apornas planet med maken. Inte direkt min genre, men efter att jag läst recensionerna om den var det jag som föreslog att vi skulle se den. Man får sig en tankeställare om människovärlden kan man säga...
Jättebra film, bra gjord och en bra handling. Den får 4 av 5 möjliga.



Äntligen!

Att jag gnällde på att de gnälliga gnäller hjälpte tydligen ;)

Vi skulle bara gå till kiosken hela högen och allihop dök ner och började göra snöbollar, märkligt nog på vägen och inte gräsmattan. Elsa fixade en snöängel oxå. U N D E R B A R T !


Slapparedag

Skidor på tv är kanon en sån här dag, kan man slappa gott. Blir lätt slapp efter en trevlig kväll i goda vänners lag.

Mamma kom på ett spontanbesök idag så Maja passar på att spela Hello Kitty-Fia med henne. Jag hade tänkt ta med henne och Safir på en promenad i skogen, men jag vet inte vad hon tog med för väder hit. Jäkla regn va less jag är på det! Tänk om alla gnälliga hade struntat i att gnälla då kanske vi hade haft snö nu!

Senare blir det rester från gårdagen, finns även en liten bit av efterrätten kvar mmmm! Även det smidigt, inga måsten :)
Tydligen ska vi se på gladiatorerna oxå, kanske barnen tycker är roligt sa Henke förut. Tror snarare det är han som tycker... Tycker de är äckliga att titta på de där monstrerna.


Sådärja

Nu ska jag bara försöka få nån ordning på mig själv så kan gästerna komma sen :)


Lunchbreak

Eftersom jag jobbar idag då, hur jag nu kunde snurra ihop detta, så hade jag med mig egen kebabsallad. Inte mycket kebab i, mest sallad, jättegott och det måste väl ändå vara nyttigt?! En apelsin efter också så sötsuget stillas tänkte jag. Vilket annars brukar vara ett märkligt fenomen när jag jobbar långdag, socker socker fett socker fett vid halv fyra-snåret, typ. Men nu ska det banne mig bli ändring på det!

Igår kväll när jag kom upp efter duschen (jag hade bett Henke att skiva upp den halva honungsmelonen till soffhänget) så hade Henke satt fram ost, kex, saft och honungsmelon. Jag fattar inte riktigt hur han tänkte där.. :) Vi hade missförstått dealen lite, eller han hade missförstått mig ;) Haha! Han får givetvis äta sånt om han vill, fast jag vet ju att han inte vill det men ändå tänkt trycka i sig skiten. Så han ställde faktiskt in allt igen, utom melonen då :)

Så planerade vi morgondagen, eller morgonkvällen, jaja imorgon kväll. Vi ska få efterlängtade gäster till oss, ska bli riktigt roligt! Jag vet inte riktigt hur många det blir, men efterrätten räcker iallafall till många, som btw redan är klar. Men där har jag inte sparat på några kalorier, det vill jag lova!


Jamen så bra då!

Verkligen toppen att jag har koll på hur jag jobbar. Jag var helt inställd på att jag var ledig imorgon eftersom det är "afton" och det brukar klassas som lördag och eftersom vi inte längre jobbar lördagseftermiddagar hade jag fått för mig att jag var ledig. Men så jobbar jag 8-18, det är lite skillnad... Suck! Hade hellre stannat hemma och päst som han här nere på bilden imorgon. :)

Henke ringde nig bär jag var på väg hem och bad mig köpa coca cola till Maja, det enda hon ville ha. För hon har fått hög feber igen, stackars liten. Börjar undra om det inte är urinvägsinfektion, brukar ju bli febertoppar då... Hoppas inte.


Panik-trots

Idag kom jag i alla fall upp som jag skulle trots att jag inte har sovit mer än fem timmar. Tacka vare Maja som behövde upp på toaletten precis när jag hade snoozat en gång. Sen ville hon lägga sig inne hos oss, och visst inga problem. Bara det att när jag sa att jag skulle åka och jobba fick hon panik, satte sig fast som en igel på mig och bara skrek i ren panik.

Men pappa (alltså Henke...) är ju givetvis hemma, spelade ingen roll. Usch, det skar i hjärtat att bara gå där ifrån när hon skriker MAAAAMMMAAAAAAAA! Men jag tror det är hennes eget bästa om jag gör det. Hon testar oss ju bara. Förra gången var det pappa hon vrålade efter... Det här med trots tär på psyket...

Enkel matematik

Hur svårt ska det va egentligen?!
Med tanke på mina gamla graviditetskilon... (Precis innan jag blev gravid med Elsa, vi snackar typ sju år, hade jag viktväktat och gått ner till 59 kg på min 160 cm)
Jag gick upp exakt 20 kg (!!!) när jag väntade Elsa, men gick aldrig ner dem igen. Sen var det dags för nästa och tro det eller ej, min maxvikt blev densamma. Men jag gick ju egentligen inte upp lika mycket ;)
Det värsta av allt är att jag är bara 12 kg från maxvikten, vilket betyder att jag har en helvetes massa kilon att bli av med. Det kan ju vem som helst räkna ut - enkel matematik.

Varför är det så svårt att ge upp det goda för? Finns inte mycket man kan ersätta godis med. Eller coca cola. Eller bröd. Eller glass. Eller juice. Eller kebab. Eller eller eller....! Jag vill ju, egentligen...

Ska försöka sova på den ekvationen nu, natti!


Det förstås...

...barnen har ju pysslat lite :)


Sjukstugan fortsätter...

Jag fick höra att jag har blivit dålig på att skriva här nu igen. Men vad tusan ska jag skriva om då? Hur kul är det att läsa om hur sjuka vi är här hemma? Inte kul alls?! Det tycker inte jag i alla fall...

Jag är fortfarande inte pigg, hostar och snörvlar inte vidare populärt på jobbet. Tanterna tycker jag ska gå hem och lägga mig, men det är inte så enkelt. Pga detta har jag ingen energi till att göra nåt annat, därav lätt bloggtorka.

Igår var det Majas tur att bli liggande med feber. Märkligt nog inget annat, jo huvudvärk men det kan ju va utav febern. När jag kom hem från jobbet hade hon 39,7 MED panodil. Idag är hon lite piggare, men ändå hängig.

Så nu vet ni det ;)


Nyårsafton

Kvällen firades med Mickan och Pontus, Per, Ulle, Sabine och William.
Ulle hade gjort en jättegod röra till den klassiska förrätten Toast Skagen som vi gjorde på rostade hjärtan mackor. Till huvudrätt hade vi gjort vitlöksmarinerade kulpotatis, baconlindad kycklingfilé fylld med brieost och till det rödvinsky. Men vi slängde ihop lite vanlig bänesås oxå eftersom jag och barnen tyckte skyn smakade skit :)
Sen spelade vi lite spel och gjorde en turnering i Sing star, där Mickan vann och Sabine kom två. Jag skyller min placering på min hälsa ;)
Riktigt nöjd är jag med efterrätten, champagnesorbe med chokladdoppade jordgubbar ❤

Tolvslaget firades in med skumpa och raketer, barnen fick tända tomtebloss.
Vi gick över till en av grannarna där det var mycket folk, bl.a Emmy så Elsa önskade henne gott nytt år. Mer spel spelades men vid halv tre gav vi upp, allihop även barnen. Vilket betyder att vi fick sova till halv elva idag utan problem. Men de var trötta sötnosarna. ❤

Gott nytt år alla fina!

 


RSS 2.0